![]() |
|
BEYAZ DUMAN ATMASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sametbeder ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sametbeder
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2013 Saat 15:48 |
Arkadaşlar Merhaba ...
Öncelikle herkese kolay gelsin. Sizlere danışmak istediğim bir konu var... Aracım 2004 model 1.4 HDİ 307... Aracımdan hiç bir şikayetim yoktu.Bir kaç gündür özellikle ilk çalıştığında toz bulutu şeklinde beyaz bir duman atıyor. Belli bir süre sonra bir iki dakika süresince her gaza bastığımda bu duman devam ediyor ve bir süre sonra kesiliyor. Ancak kullanım sırasında bellirli aralıklarda gaza yüklendiğim zaman bu bulut azda olsa çıkmaya devam ediyor. Kendi ustamla görüştüm turbonun keçeden yağ kaçırdığını söyledi. Böyle bir durumda tamir mi yapılır. Yoksa turbonun değişmesi mi gerekir. Yada daha önemlisi bu arızanın tek sebebi turbomudur...?
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle geçmiş olsun. turbonun yenisi 700 tl bence önce tamirini yaptırmaya çalış zaten hertürlü turbbo sökülecek tamir olmazsa turbo alırsın.
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracın yağında eksilme var mı? Belirli aralıklarla bunu kontrol ediyor musunuz? Çıkan dumanın rengi beyaz mı yoksa mavi mi? Yakın zamanda hiç araç hararet yaptı mı? Ustayla görüştüm derken turboyu usta gördü mü? Turbo değişiminden önce zaten sökülüp turbocuya gönderilecek ve kontrolü yapılacaktır.Geçmiş olsun.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
sametbeder ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sametbeder
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Aracı alalı 4 yada 5 ay oldu bu zaman zarfı içinde araç gaza basılıp giderken hararet 90 üzerinden çıkıp ikinci çizgiye kadar geliyor ve kırmızıya kadar ulaşmadan ayağımı gazdan çekip sakin kullanınca anında 90 dan aşağıya düşüyordu. Bu konuyla ilgili işlemler yapıldı ve hararet konusunda sıkıntı ortandan kalktı.Bu sırada bir şey olduysa şayet hararetle ilgili bilmiyorum. Duman rengine gelince beyaz ... Usta aracın üzerinden turboyu sökmeden bakmış ve keçeden yağ kaçırdığını anlamış. Sökülüp yapılması gerek ancak şimdi aciliyeti yok aracı zorlama yeter diye bir bilgi verdi. Kafam iyice karıştı. Peki sizce tamir için 400 500 ödemek mi yoksa değiştirmek mi mantıklı?????
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sametbeder
Bu arada yağ kontrolü hiç yapmadım ... Şiimdi baktım herhangi bir eksiltme yok...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |