Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BEYAZ DUMAN ATMASI

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30976
Tarih: 01 Kasım 2025 Saat 00:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: BEYAZ DUMAN ATMASI
Mesajı Yazan: sametbeder
Konu: BEYAZ DUMAN ATMASI
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2013 Saat 15:48
Arkadaşlar Merhaba ...

Öncelikle herkese kolay gelsin. Sizlere danışmak istediğim bir konu var... Aracım 2004 model 1.4 HDİ 307... Aracımdan hiç bir şikayetim yoktu.Bir kaç gündür özellikle ilk çalıştığında toz bulutu şeklinde beyaz bir duman atıyor. Belli bir süre sonra bir iki dakika süresince her gaza bastığımda bu duman devam ediyor ve bir süre sonra kesiliyor. Ancak kullanım sırasında bellirli aralıklarda gaza yüklendiğim zaman bu bulut azda olsa çıkmaya devam ediyor. Kendi ustamla görüştüm turbonun keçeden yağ kaçırdığını söyledi. Böyle bir durumda tamir mi yapılır. Yoksa turbonun değişmesi mi gerekir. Yada daha önemlisi bu arızanın tek sebebi turbomudur...? 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2013 Saat 16:27
öncelikle geçmiş olsun. turbonun yenisi 700 tl bence önce tamirini yaptırmaya çalış zaten hertürlü turbbo sökülecek tamir olmazsa turbo alırsın.

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi


Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2013 Saat 16:30
Aracın yağında eksilme var mı? Belirli aralıklarla bunu kontrol ediyor musunuz? Çıkan dumanın rengi beyaz mı yoksa mavi mi? Yakın zamanda hiç araç hararet yaptı mı? Ustayla görüştüm derken turboyu usta gördü mü? Turbo değişiminden önce zaten sökülüp turbocuya gönderilecek ve kontrolü yapılacaktır.Geçmiş olsun.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg


Mesajı Yazan: sametbeder
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2013 Saat 17:00
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Aracı alalı 4 yada 5 ay oldu bu zaman zarfı içinde araç gaza basılıp giderken hararet 90 üzerinden çıkıp ikinci çizgiye kadar geliyor ve kırmızıya kadar ulaşmadan ayağımı gazdan çekip sakin kullanınca anında 90 dan aşağıya düşüyordu. Bu konuyla ilgili işlemler yapıldı ve hararet konusunda sıkıntı ortandan kalktı.Bu sırada bir şey olduysa şayet hararetle ilgili bilmiyorum. Duman rengine gelince beyaz ... Usta aracın üzerinden turboyu sökmeden bakmış ve keçeden yağ kaçırdığını anlamış. Sökülüp yapılması gerek ancak şimdi aciliyeti yok aracı zorlama yeter diye bir bilgi verdi. Kafam iyice karıştı. Peki sizce tamir için 400 500 ödemek mi yoksa değiştirmek mi mantıklı?????


Mesajı Yazan: sametbeder
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2013 Saat 17:04
Bu arada yağ kontrolü hiç yapmadım ... Şiimdi baktım herhangi bir eksiltme yok...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net