![]() |
|
206 Subap Ayarı Bozuksa Ne Olur ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2013 Saat 16:52 |
|
merhabalar arkadaşlar aracımın sağ tarafından sağ kapıyı açınca çıt çıt çık çıt şeklinde seri bir çekilde ses gelıyor rolantide genelde debriyaja basınca gıtmıyor gaz verınce kesılıyor daha önce konusunu açtık bazı arkadaşlar yakıt hortumlarından ses yapabılceğini söyledi benımde mantığım o yönde ağır bastı ben yakıt hortumları o kısımdan geçıyor dıye bılıyordum bugun gosterdım subap ayarı kaçık dedıler şaşırdım sarsıntılı çalışma yok çekışte duşme yok çekışte dusme yok dıyorum ama baskı balatayı değiştirdim araç serıleştı belkı o yuzden farkedemıyorum yakıtım normal ondada bı artıkş goremedım ama subap ayarı neden bozulur ve nasıl anlarım motoru kurcalatmak ıstemıyorum bu yuzden doğrumudur acaba ?
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
fazla benzini depoya geri basan sistemden gelen bir ses bildiğim kadarıyla sorun teşkil etmiyor..
sanırım kanister ismide
|
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Teşekkürler başka birinede göstercem bakalım devamlı var ses özelııkle rolantide eskıden böyle bır ses yoktu gosterdığım kışılerde ordan benzın hortumumu geçer hangi salak diyor sana bunları dıyor bende dedım 10 kışı aynı şeyı dıyor bır sen farklı dıyosun dedım elletmedım daha önce kaç kere gordum ben o hortumların o kısımlardan geçtığını orda elektrık tesısatı var başkada bışey yok dıyor 206 da nerden geçıyor bılmıyorum ama farklı araçların o kısımlardan geçtığını bılıyorum.Subap ayarı bırden bıre nıye bozulsun onuda bılmıyorum kolay kolay bozulcak bışey değil ki o anlamadım varmı subap ayarının bozuk olduğunu gosteren bır belırtı söyleyebılecek onuda deneyeyım ? |
||
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
|
valla tam bilmiyorum ama motor soğukkende şıkırtılı ses duyarsın sübap ayarsızsa, şimdi birde sübap şıkırtısı ikikaşığı ters bir şekilde birbirine vuruyormuşsun gibi bir ses çıkartır benzin dönüşündeki motordan gelen ses ise daha çok çıtırtı gibidir bu ikisini ayırt etmeye çalış önce..
|
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
|
Dınledım ama ben ayırt edemedım tam olarak bakalım tekrar gosterıcez sağolun yardımlarınız ıçın ılk çalıştırmada sıkıntı yok aksıne araç bıraz sınınca yaptırmaya başlıyo ılk çalıştır ses gelmez 10 dk sonra başlar bıdaha gıtmıyor . |
||
||
![]() |
||
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
benim motorda da biraz şıkırtı var nereye yaptırabiliriz sübap ayarını ?
|
||
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
||
![]() |
||
|
ya normalde lpgli araçlar daha sık yaptırması gerekıyor bu ayarı ama benım aracım benzınlı kaporta hasarından sevıse çektık bı tarafı yaparken otekı tarafı bozuyorlar zorladılarmı neyaptılar aracı bı hafta geçtı sesı farkettım gıttım sordum subap dıyor bıde 70 TL istiyor aççak dıcek bıyerlerı bıyerlerı değişmesi gerekıyor bunun dıcek hadı 350-400 hayırlı işler nefret ettım bu işlerden ki sormayın işinin ehli birine yaptırılması gerekıyor hocam önemlı yanı ama nereye yaptırabılırısınız orasını bılemem . |
||
||
![]() |
||
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
||
![]() |
||
|
aynen öyle hocam aynı sorunlar hepımızde var kısmen .
|
||
||
![]() |
||
|
...
Düzenleyen samet206 - 30 Ağustos 2013 Saat 22:07 |
||
||
![]() |
||
DJ206XS ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
|
aynı sorun bende de var 2 3 gündür. bugün gittim sanayiye ustama gösterdim.. subaplar gevşemiş subap ayarı dedi. 30 40 liraya hallederiz dedi içim rahatladı. salı gününe randevu aldım gidicem yaptırıcam...
|
||
Peugeot 206 XS 1.6 3P 2000 Model
|
||
![]() |
||
|
Hayırlısı olsun ucuz demiş burda 80 den aşağıya yapan yok devamlı gıttığımız servıs olmasa 80 - 100 arası bayılcaktık biz ayar için. |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |