206 Subap Ayarı Bozuksa Ne Olur ?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30648
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 08:17 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 Subap Ayarı Bozuksa Ne Olur ?
Mesajı Yazan: samet206
Konu: 206 Subap Ayarı Bozuksa Ne Olur ?
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 16:52
merhabalar arkadaşlar aracımın sağ tarafından sağ kapıyı açınca çıt çıt çık çıt şeklinde seri bir çekilde ses gelıyor rolantide genelde debriyaja basınca gıtmıyor gaz verınce kesılıyor daha önce konusunu açtık bazı arkadaşlar yakıt hortumlarından ses yapabılceğini söyledi benımde mantığım o yönde ağır bastı ben yakıt hortumları o kısımdan geçıyor dıye bılıyordum bugun gosterdım subap ayarı kaçık dedıler şaşırdım sarsıntılı çalışma yok çekışte duşme yok çekışte dusme yok dıyorum ama baskı balatayı değiştirdim araç serıleştı belkı o yuzden farkedemıyorum yakıtım normal ondada bı artıkş goremedım ama subap ayarı neden bozulur ve nasıl anlarım motoru kurcalatmak ıstemıyorum bu yuzden doğrumudur acaba ?
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 19:45
fazla benzini depoya geri basan sistemden gelen bir ses bildiğim kadarıyla sorun teşkil etmiyor..
sanırım kanister ismide
------------- 307 xsi 2.0 petrol
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 20:25
errör Yazdı:
fazla benzini depoya geri basan sistemden gelen bir ses bildiğim kadarıyla sorun teşkil etmiyor..
sanırım kanister ismide |
Teşekkürler başka birinede göstercem bakalım devamlı var ses özelııkle rolantide eskıden böyle bır ses yoktu gosterdığım kışılerde ordan benzın hortumumu geçer hangi salak diyor sana bunları dıyor bende dedım 10 kışı aynı şeyı dıyor bır sen farklı dıyosun dedım elletmedım daha önce kaç kere gordum ben o hortumların o kısımlardan geçtığını orda elektrık tesısatı var başkada bışey yok dıyor 206 da nerden geçıyor bılmıyorum ama farklı araçların o kısımlardan geçtığını bılıyorum.Subap ayarı bırden bıre nıye bozulsun onuda bılmıyorum kolay kolay bozulcak bışey değil ki o anlamadım varmı subap ayarının bozuk olduğunu gosteren bır belırtı söyleyebılecek onuda deneyeyım ?
|
Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 21:06
valla tam bilmiyorum ama motor soğukkende şıkırtılı ses duyarsın sübap ayarsızsa, şimdi birde sübap şıkırtısı ikikaşığı ters bir şekilde birbirine vuruyormuşsun gibi bir ses çıkartır benzin dönüşündeki motordan gelen ses ise daha çok çıtırtı gibidir bu ikisini ayırt etmeye çalış önce..
------------- 307 xsi 2.0 petrol
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 21:39
errör Yazdı:
valla tam bilmiyorum ama motor soğukkende şıkırtılı ses duyarsın sübap ayarsızsa, şimdi birde sübap şıkırtısı ikikaşığı ters bir şekilde birbirine vuruyormuşsun gibi bir ses çıkartır benzin dönüşündeki motordan gelen ses ise daha çok çıtırtı gibidir bu ikisini ayırt etmeye çalış önce.. |
Dınledım ama ben ayırt edemedım tam olarak bakalım tekrar gosterıcez sağolun yardımlarınız ıçın ılk çalıştırmada sıkıntı yok aksıne araç bıraz sınınca yaptırmaya başlıyo ılk çalıştır ses gelmez 10 dk sonra başlar bıdaha gıtmıyor .
|
Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 21:51
benim motorda da biraz şıkırtı var nereye yaptırabiliriz sübap ayarını ?
------------- 2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 21:57
Turgay_66 Yazdı:
benim motorda da biraz şıkırtı var nereye yaptırabiliriz sübap ayarını ? |
ya normalde lpgli araçlar daha sık yaptırması gerekıyor bu ayarı ama benım aracım benzınlı kaporta hasarından sevıse çektık bı tarafı yaparken otekı tarafı bozuyorlar zorladılarmı neyaptılar aracı bı hafta geçtı sesı farkettım gıttım sordum subap dıyor bıde 70 TL istiyor aççak dıcek bıyerlerı bıyerlerı değişmesi gerekıyor bunun dıcek hadı 350-400 hayırlı işler nefret ettım bu işlerden ki sormayın işinin ehli birine yaptırılması gerekıyor hocam önemlı yanı ama nereye yaptırabılırısınız orasını bılemem .
|
Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 22:27
samet206 Yazdı:
Turgay_66 Yazdı:
benim motorda da biraz şıkırtı var nereye yaptırabiliriz sübap ayarını ? |
ya normalde lpgli araçlar daha sık yaptırması gerekıyor bu ayarı ama benım aracım benzınlı kaporta hasarından sevıse çektık bı tarafı yaparken otekı tarafı bozuyorlar zorladılarmı neyaptılar aracı bı hafta geçtı sesı farkettım gıttım sordum subap dıyor bıde 70 TL istiyor aççak dıcek bıyerlerı bıyerlerı değişmesi gerekıyor bunun dıcek hadı 350-400 hayırlı işler nefret ettım bu işlerden ki sormayın işinin ehli birine yaptırılması gerekıyor hocam önemlı yanı ama nereye yaptırabılırısınız orasını bılemem .
| bende aynı şeyden korktuğum için sanayiye gitmek istemiyorum işte neyse bi ara gidip sorarım..
------------- 2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2013 Saat 13:13
aynen öyle hocam aynı sorunlar hepımızde var kısmen .
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2013 Saat 16:28
...
|
Mesajı Yazan: DJ206XS
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2013 Saat 17:17
aynı sorun bende de var 2 3 gündür. bugün gittim sanayiye ustama gösterdim.. subaplar gevşemiş subap ayarı dedi. 30 40 liraya hallederiz dedi içim rahatladı. salı gününe randevu aldım gidicem yaptırıcam...
------------- Peugeot 206 XS 1.6 3P 2000 Model
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2013 Saat 19:55
DJ206XS Yazdı:
aynı sorun bende de var 2 3 gündür. bugün gittim sanayiye ustama gösterdim.. subaplar gevşemiş subap ayarı dedi. 30 40 liraya hallederiz dedi içim rahatladı. salı gününe randevu aldım gidicem yaptırıcam... |
Hayırlısı olsun ucuz demiş burda 80 den aşağıya yapan yok devamlı gıttığımız servıs olmasa 80 - 100 arası bayılcaktık biz ayar için.
|
|