![]() |
|
chip tuning |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 Saat 23:45 |
Merhaba arkadaslar chip tuning hakkında hiçbir şey bilmiyorum kapsamlı bir bilgiye ihtiyacım var... aracım 2005 peugeot 206 1.4 hdi kazancım artım eksim ne olur.... yakıt tüketimi vs. vs vs.
şimdiden çookk tesekkür ederim..
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu konu hakkında kimsenin mi bir fikri yok ?
|
|
![]() |
|
hocam tesekkürler ellerinize sağlık
![]() |
|
![]() |
|
VLKNYKSLN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VLKNYKSLN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
türkiyede chip tuning işini yapan cok firma var.cok yer gezdim...156 hp lik aracımı 226 yaparım diyende oldu 286 yaparım diyende oldu fakat bana biraz tuhaf geldi.Sonra dedim ki bu işin ehli yokmu.Sonra dediler var..Peki dedim ehliyle diğerleri arasında ne fark var??? Cevap : PARA ! oldu...
Yani ucuz etin yahnisi yenmez şeklinde bir durum cıktı karsıma...onurazgin arkadaşımızın dediği gibi TÜV %25 emniyeti esas alır,zaten daha da fazlası araçla ALLAH'a kalmış.Çünkü öyle araclara öyle şeyler yapılıyor ki bişey olmaz denilecek araç 100.000 de motoru bitiyor..Dağılır denilecek araç 250.000 de hala ilk günki gibi motoru dinc devam ediyor. O yüzden Türkiyede bu işi güvenli olarak yaptırabileceğin tek yer var..Oda BTG MASLAK'tır.Aracın Superchips yazılım ile 36 hp ve 50 nm TORK güclenecektir.Kaldı ki onurazgina burada katılmamakla beraber dizel araclarda daha fazla işe yarıyor,bunu oraya gittiğinde sorarsın anlatırlar.Aracını güçlendirmek istiyorsan sadece superchips yazılım ile kalma...Sprint booster ve supersprint egzos da düşünebilirsin. BEN PEUGEOT RCZ sahibiyim bunu yaptırdığım bilmem kacıncı aracım.Yakıtın %35 e kadar düşecektir,bu kullanımına göre daha da düşecektir. Dediğim gibi benden sana tavsiye...daha öncede yazdım yine yazıyorum PEUGEOT araçları cok zayıf,cok hassas ve fazla nazik...Sanzımanları basta olmak üzere cok pasif.O yüzden aracına heryerde herşeyi yaptıramazsın.Eğer aklında böyle birşey yaptırmak varsa MARKA olmuş ve ucuk kaçık vaatler vermeyen bir yere gidip yaptırmanı bunun TÜRKİYE'de sadece BTG olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
|
|
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ |
|
![]() |
|
meto307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
arkadaslar paylaştığınız bilgiler için tesekkur ederiz.Ben de bir şey sormak istiyorum chip tuning yazılımı değilde chip boxlar var pro racing werke deişik değişik markaları var bunlar için +%35 tork ve hp gücü verdiği soyleniyor bunlara ne diyorsunuz?
|
|
![]() |
|
meto307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
|
|
![]() |
|
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Aracı fazla zorlamadığınız takdirde birşey olacağını düşünmüyorum, bir ara bende çok araştırdım ama en sonunda arabayı değiştirdim. Hatta buradan bir arkadaştan bi box aldım ama benim aracıma uymadı. Aldığım kişi 2006 model aracına takmış benim 2004 e olmadı.
Düzenleyen ömer_tarsus - 29 Temmuz 2013 Saat 16:34 |
|
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
|
![]() |
|
erenozturk06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenozturk06
2006 puntoya yaptırdım hiç duman atmayan aracım duman atmaya başladı. performans hissedilir şekilde arttı fakat anurazgin in tespitleri doğru eksileri göze almak gerekir. tabi bide chip i neden yaptıracağında önemli. sen performansım artsın diyosan eksiler ağır basıyor ama ben zaten yakıtı düşünüyorum dizel kullanınıyorum daha az yaksın dersen normal kullanımda yakıt tasarrufu yaptığını gördüm ama bu gün bi chip 500 TL civarında bu parayı ne kadarda amorti edersin onuda hesapla. artılarını ve eksilerini gözden geçirip en son kararı ver bence.
|
|
![]() |
|
2010 model 206 dizel aracıma bende gazihanda chip yaptırdım.uzun süredirde kullaniyorum.6000 km yakın yol yaptım.aracım chipden önce ilk yapılan dynoda 70 beygir çıktı orijinal olani bu ama genelde hep daha düşük çıkar tam değerler çıkmaz diyorlardı.aracım şuan 43binde. chip yapıldıktan sonra motor gücü 98 beygir oldu.lastiklerdeki guç ise 88 beygir çıktı.aracımda önceden nasıl dip gaz yaptığımda siyah duman az bir şey atiyorsa gene dip gaz yaptığımda ayni derecede siyah duman atiyor.ekstra bir duman olmadı.yakıtta söyle söylim sakın kullanimda(İstanbul içi trafik) ortalamam yazın chipten önce 5.4 civariydi.chipten sonra 5.2 düştü. sakın kullanimda yakıt baya etkiledi.ama aşırı derecede arabayi zorladığımda yüksek suratlara çıktığımdan eskisinden daha fazla yakıyor ama bir okadarda gidiyor o yüzden pek takılmıyorumda buna.ama arkadaşlarimin dediği gibi uzun ömürde ne olur bilemem.
|
|
![]() |
|
rkalkan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
.....
Düzenleyen rkalkan - 31 Ekim 2015 Saat 09:18 |
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
Hocam iyi yada kotu oldugunu bilmiyorum ben orjinalden yanayim arkadaslar. Benim sadece tek ogrenmek istedigim nasil yapildigi veya nereye monte edildigi
|
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |