![]() |
|
on tekerden gaz'a basinca lakir lakir ses geliyor? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206FR ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: Nantes/Fransa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 557 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 02:39 |
benim tahminim akisler ama farkli bi fikri olan varmi?geneldede direksiyonu çevirince artiyor ve Turkiye'de akis baslari ne kadar bilgisi olan var mi?
|
|
UNFORGIVEN MAN
Peugeot 106 KID 1994 Noir Minnions AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP QUATTRO |
|
![]() |
|
206FR ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: Nantes/Fransa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 557 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kontrol teknikte zaten rot ayari yapilmasi gerekiyor diye yaziyordu demekki ondan bi randevu alip baktirayim :)
|
|
UNFORGIVEN MAN
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
gaza basınca yani yüke binince yapıyorsa akslardandır bence.
dönerken daha çok yapıyorsa ve katır kutur kırılma sesi gibi sesler geliyorsa aks kafasındandır. gaza yüklenince hızlanırken birazda titretiyorsa aracı aks lalelerindendir ki tuzlu iş. birde bijonlarını kontrol et geçen sıkmayı unuttum tangur tungur yapıyorlardı sallıyordu deli gibi.aks dağıttı araba diye sanayiye çektim lastik bijonları fırlatmış tek bijon 2 diş tutarken geldim :) ölüme gidiyormuşum meğer
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
her turlu hareket ediste ses yapiyor.bijonlar saglam çunku kontrol teknikten daha yeni geçti orada belli olurdu geçmezdi veya benim tahminim rot baslarindan geliyor gibi çunku muayenede rot ayari yapilmasi gerek yazmislar bakalim rot balansci sonrasi tekrar sebebini buraya yazarim.
|
|
UNFORGIVEN MAN
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ön teker rulmanlarından olabilir. Ayrıca viraj denge kollarına da bi baktırın..
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
benim aracımda da böyle bişi vardı. şarj dinamosu değişti. kayış bi numara dar takılmış önceden. o da kasmış şarj dinamosunu. ondan laklaklaklak diye ses geliyordu. tarifinize uyuyor gelen ses. ama aracım corsa onu belirteyim.
Düzenleyen Can Oksuz - 20 Temmuz 2013 Saat 09:55 |
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Arkadaşlar merhaba,
Benim araçtada 80 km civarı hızla hafiften titreme yapıyordu, klima için tamirciye giderken buna bi bakın demiştim ustanın direk cevabı askı rotlarındandır demişti, hafta içi malum herkes çalıştığı için araçta lazım olmadığından 4 gün ustada kaldı araç, aracı aldım normal gidiyorum bulvar yolunda aracı sollamaya çıktım, oda ne araç aldı gidiyor başını zangır zangır titriyor, hemen sağa çektim usuldan usuldan eve gittim, önceki titreme daha şiddetli bir hal almış, ustayı aradık durumu anlattık ertesi gün yine bıraktık 2 gün daha kaldı dün aracı aldım rotiller, askı rotları, tabla burçlarını değişmişler, yolda giderken yine aynısı oldu, o anki sinirle direkt sanayide başka bir rotbalanscıya gittim durumu anlattım adamla deneme sürüşüne çıktık, adam direk sağ aks lalesinden dedi bu titreme, bunu duyunca zaten iyice sinirlendim, sorunu çözemedikleri gibi titremeyi daha da büyütmüşler ve değişen parçaların hepsi boşaymış, sürekli parça aldığımız yere gittim aks lalesi tek var ancak piyasada yok komplesi var oda sana 200 olur dedi, birde aracı alırken ustanın dediği sorun tabla burçlarındaymış dediği aklıma gelince senin ustalığın bu kadarmış dedim kendi kendime, şimdi bi yandan da çıkma aks bakıyorum ama nasıl bulacağım bilemiyorum
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
|
sen bana sana lazim olan aks'in fotosunu bi çek gonder bakalim eger bulabilirsem soz vermiyorum ama buradanda bi bakivereyim.
|
|
UNFORGIVEN MAN
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Çok sağolasın, ama o kadar uzakta aramaya gerek yok :) buralarda elbet vardır
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
benzeri lakırtı benden de geliyordu. her şeye bakıldı hiçbir sorun bulunamadı. ama ses kesilmedi
neden sonra fark ettik ki, motor kulağı sapıtmış. gaza yüklendikçe araç yığılıyor ve lak lak ses yapıyordu motor bloğu... kulak değişti, ses gitti...
|
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Bendekinde 80 i bulup geçerken acayip bi sallantı oluyo
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |