Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ
Durum: Aktif Değil
|
Konu: Tavan lambası ve Follow Me (Yardım) Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 15:06 |
Arkadaşlar sorunum var, Talip (tlp) arkadaşın uygulamasını yapmak istiyordum fakat bende durum ters işliyor, anlayan varsa işlemin neden ters tepki verdiği için yardım istiyorum, Aşağıdaki resimde bende bi kutucuk var ulaşamıyorum ondan öncesinemi bağlasam tavandan gelen kabloyu?
kutucuğun üzerinde şunlar yazıyor akım koruyucumudur nedir :))) LDB-HU 252 09 01 PTI
jak ve diyot için net görüntü
buda tavan lambasının detayı ve hali (Tüm kabloları koparıp rahat çalışmak için ekle uzatmam gerekti)
Kapılar kitlenince tavan lambası sönüyor parklar yanıyor, açınca tavan lambası yanıyor parklar sönüyor   
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
 |
umut_25
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 15:44 |
Bence bu işin mucidi olan arkadaş yani Talip sana gayet yakın. Bence 1 Litrelik kola alıp gitsen yardım talebini geri çevirmez :)
|
 |
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 15:51 |
talipte halla halla dedi ondan :D
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
 |
tlp
2. Vites
26 - Eylül - 1985
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 15:57 |
Aziz dostum :) Farların arkasında bulunan o ufak kutucuk LED li farların hepsinde vardır O kutucuğun içerisinde dirençler bulunuyor,aşırı akım direnç sayesinde engelleniyor Her ledli farlarda bu devreler mevcuttur (far,stop,çakar).Yani kabloyu oraya değil,aracın tesisatından parklara gelen kabloya bağlaman gerekir
Sen tavan lambasındaki merkezi kilit kablosunu tespit ettiysen,farlardaki kabloyu yanlış bağlamışsındır Parkların ana hattını bulman gerekecek,soketler/kutucuklar senin farlarıla alakalı bir sistem.Çünkü farında DLR led sistemi mevcut O siyah beyaz ve beyaz kablolar DLR sistemin kabloları. Asıl bağlantı yapman gereken kablo daha gerilerde olmalı ve muhtemelen etrafı siyah kaplama ile çevrili olmalı Burdan söylemeyle anlatamayabilirim ama farlardaki bağlantı yerin kesinlikle yanlış
Denemek için şöyle bişey yapabilirsin Çektiğin kabloyu çamurluk sinyallerine götür ve çamurluk sinyalinin + (artı) ucuna bağla ve tekrar dene
Bu arada unutma diyotun gri kısmı parklara dönük olacak
Düzenleyen tlp - 11 Temmuz 2013 Saat 15:59
|
 |
moschino
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 15:59 |
valla ben yapmaya calıstım olmadı şuanda kapıları açınca yanan tavan lambası dörtler saat
çalışmıyorr :(
|
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan
|
 |
tlp
2. Vites
26 - Eylül - 1985
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 16:00 |
tanerfiliz Yazdı:
valla ben yapmaya calıstım olmadı şuanda kapıları açınca yanan tavan lambası dörtler saat
çalışmıyorr :( | Sigortan atmıştır Sigorta kutusunda yanık sigortayı çıkarıp aynı değerde başka bi sigorta takarsan çalışır
|
 |
tlp
2. Vites
26 - Eylül - 1985
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 16:03 |
Aziz resimin birinde "bu jack" diye işaretlemişsin ya Farı kim taktı bilmiyorum ama şöyle soylim Tahminimce jack farların yanında geldi Jackı parkların kablosuna bağlamışlar kolaylık olsun diye ve gördüğüm kadarıyla jackın kabloları farın altına doğru gidiyo Aracın kendi sistemindeki park kabloları farın altında kalmış olabilir
|
 |
moschino
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 16:07 |
sigortasına baktık ama bütün sigortalar sağlam. peugeot özel serviste baktık ayrıyetten bir de oto elektrikciye gittik atık sigorta bulamadık. bilgisayara bağladılar oradan düğmeye basınca çalışıyor görünüyor ama fiziksel olarak tepki yok.
bi ara getir tesisata komple bakalım dediler, nerede yanlıs yaptım bilmiorum ki
|
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan
|
 |
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 16:10 |
tlp Yazdı:
Aziz dostum :) Farların arkasında bulunan o ufak kutucuk LED li farların hepsinde vardır O kutucuğun içerisinde dirençler bulunuyor,aşırı akım direnç sayesinde engelleniyor Her ledli farlarda bu devreler mevcuttur (far,stop,çakar).Yani kabloyu oraya değil,aracın tesisatından parklara gelen kabloya bağlaman gerekir
Sen tavan lambasındaki merkezi kilit kablosunu tespit ettiysen,farlardaki kabloyu yanlış bağlamışsındır Parkların ana hattını bulman gerekecek,soketler/kutucuklar senin farlarıla alakalı bir sistem.Çünkü farında DLR led sistemi mevcut O siyah beyaz ve beyaz kablolar DLR sistemin kabloları. Asıl bağlantı yapman gereken kablo daha gerilerde olmalı ve muhtemelen etrafı siyah kaplama ile çevrili olmalı Burdan söylemeyle anlatamayabilirim ama farlardaki bağlantı yerin kesinlikle yanlış
Denemek için şöyle bişey yapabilirsin Çektiğin kabloyu çamurluk sinyallerine götür ve çamurluk sinyalinin + (artı) ucuna bağla ve tekrar dene
Bu arada unutma diyotun gri kısmı parklara dönük olacak |
Çaktım dalgayı deniyim bi :) farın kendi led sisteminden değilde araçın ilk park girişine vericem çoşkuyu :D 15 dk ya sonuçla dönerim :)
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
 |
tlp
2. Vites
26 - Eylül - 1985
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 16:17 |
Aynen oyle
|
 |
tlp
2. Vites
26 - Eylül - 1985
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 16:23 |
tanerfiliz Yazdı:
sigortasına baktık ama bütün sigortalar sağlam.peugeot özel serviste baktık ayrıyetten bir de oto elektrikciye gittik atık sigorta bulamadık. bilgisayara bağladılar oradan düğmeye basınca çalışıyor görünüyor ama fiziksel olarak tepki yok.
bi ara getir tesisata komple bakalım dediler, nerede yanlıs yaptım bilmiorum ki | Tavan lambasi,dortluler v.s. Merkezi kilitin tetiklemesiiyle calisiyo Aracinda cam kaldirma modulu falan varmi? Komple tesisatlik bir durumun olacagini sanmiyorum Bilgisayarlik bir durumda degil Belliki merkezi kilit beynin calisiyo Yaparken genelde saseden dolayi sigorta atar Ne hikmetse ben tek seferde yaptim Hondada denedik hondasin sistemi uymadi Ondada sigorta atti yeniledik
|
 |
moschino
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 16:28 |
Evet merkezi kilit var ayrıca kapıları kilitlediğimde camlar otomatik kapanıyor. (sadece ön camlar)
|
|
 |
tlp
2. Vites
26 - Eylül - 1985
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 17:01 |
Cam kaldirma modulune baktir o zaman Belki ondan yapiyo olabilir
|
 |
BerkeKarayel
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 17:10 |
aziz abi sigortan atmıştır doğru söylüyor talip abi , arabanın orjinal far soketinden alcaksın +12 park ekini, bi12volt potansiye ampül iki parçada kablo al birini ampülün dibine birinide kenarına lehimle yada bağla , bi kabloyu aracınşasesine , diğerinide aracın orjinal kendi far soketindeki pinlere tek tek dene . tabi bu esnada parklar açık olmalı. seyyar ampülün yandığı anda denediğin pinin kablosundan ek al... :)
|
307 1.6 16V XT Apexi Cold Air Intake Kit - Mobil Super 3000 X1 5w-40
|
 |
Alicilik
5. Vites
|
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 Saat 23:28 |
İşlemleri yaparken akü kafasını çıkarın beyler. Şase ve temasları kontrol edip bittikten sonra geri bağlayın 12v adam çarpmaz ama arabayı mahvedebilir
Düzenleyen Alicilik - 11 Temmuz 2013 Saat 23:28
|
|
 |
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ
|
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 Saat 01:01 |
Alicilik Yazdı:
İşlemleri yaparken akü kafasını çıkarın beyler. Şase ve temasları kontrol edip bittikten sonra geri bağlayın 12v adam çarpmaz ama arabayı mahvedebilir
| Gec kaldin alicim bu uyari icin :(( Hayir sever bi editor bu konuyu silsin yav :(((
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
 |
moschino
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 Saat 01:04 |
çalışmıyorr :(
bende hüsrana uğradım sen gibi
|
|
 |