![]() |
|
soğtma suyu boşaldı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 Saat 20:25 |
arkadaşlar 2 gündür arabama bi haller oldu önce kat sorunu km sine göre doğal olarak onu normal karşıladım . biraz önce aracı park ederken bir sıvı aktığını gördüm (ince bir çizgi halinde) .kaputu açtım su minumuma yaklaşmıştı .stop ettim par yerinde biraz bekledim soğutma suyunda su kalmadı akıttığ yeri göremiyorum motorun sanki arka tarafından boşalıyor karter koruma var belkide ona birikip arkasından atıyor neden olabilir devirdaim 5000 km önce değişti araç hareret yapmadı kapaktan filan atmadı neden kaynaklanabilir ?
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle klima açıyorsan o su klima suyudur, soğutma suyunda zaten eksiktir ve sen o suyu o su zannetmişsindir, bu yaz aylarında hep olur
![]() suyun aktığı yer tam olarak nereye denk geliyor onu görebildin mi? Düzenleyen errör - 29 Haziran 2013 Saat 20:37 |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende o zannettim umursamadım ama akan sıvı mavi renk antifirizdi umarım yanılıyorumdur . yarın suyu tamamlayıp tekrar bakıcam .bu ara bir aksiliktir gidiyor anlayamadım . bu hafta içi hastane işlerim var arabanın en lazım olduğu zaman yaptığına bak .
|
|
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
geçmişolsun, suyun aktığı yer neresi tam olarak? birde klima açık mıydı?
ayrıca araçtan akan şey su ise dert etmene gerek yok al yanına 5 lt damacana su eksilirse tamamarsın sonrada tamir ettirirlir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
bir türlü anlayamadım neresi olduğunu klima son 10 dakika kapalıydı hastaneden geliyordum . trafik çok sıkışıktı 15 dk klima çalışır halde geldim daha sonra kapattım 15-20 dk klima kapalı dur kalk yapılan bir trafikte geldim su akışı par yerine gelmeden 10 m önce başlamış park yerinde olduğu yere baya akmış su kabında su kalmamış sanki bi yeri patlamış gibi . motorun arka tarafından atıyor gibi görünüyor .park yeri hafif meyilli sol ön lastiğin arkasından akıp gidiyor su
|
|
|
|
![]() |
|
öncelikle su eksilmesinin ilk işareti hararet olur bu konuyada dikkat edin yani suyu tamamladığınızda azalma olacakmı olmayacakmı net cevabı o verir size,
olan olay ise klima suyu araç hareket halindeyken biryere birikmiş olabilir ve park manevrasındada komple akmış olabilir... yani su ekleyip birdaha denemek gerek..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
harerti sürekli takip ediyorum eski bir aracımızdan alışkalık sıkışık trafikte su koyu verirdi. harerette bir sıkıntı olmadı fan çalışıyor hatta fan muşurunuda ben aldığımda değiştirtmiştim .arkaya doğru giden lpg hortumu var ondan şüpeleniyorum başkada bişey gelmiyor aklıma
|
|
|
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Aynı sorunu ben yaşadım.bu akşam radyatörümü değiştirdim delinmişti.
Seninde sorunun budur bence.
|
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
radyatörün altında her hangi bir ıslak vs mevcut değil oralarda herhangi bişey yok
|
|
|
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Su arkadan geliyor diyorsun.motorun arkasında radyatörün havasını almak için açılıp kapanan sibop kapağı gibi yer var ordan suyu atıyor olabilir
|
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Su arkadan geliyor diyorsun.motorun arkasında radyatörün havasını almak için açılıp kapanan sibop kapağı gibi yer var ordan suyu atıyor olabilir [/QUOTE]
tam olarak nerededir o kapak yarın onada bir bakıyım .
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Kaputun tam orta önüne geç ortada en arka taraf üst bölümde lastik sibop kapağı gibi gevşek olabilir.
ama 206 nın orda araban 307 imiş yeni gördüm. yinede bak belki aynı yerdedir.
|
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
sağolasın yarın hava alma tapalarını bir kontrol edeyim .
|
|
|
|
![]() |
|
Gökhan Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 309 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gökhan Çetin
Bendede aynı sorunvardı termostat arızalıygı kenarı ve boruları kırıktı ama görünüyordu alttan bakınca termostattan oldugu
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
termostatıda yeni değiştirdim .onun etrafında da bir ıslaklık yok . gece uykularımı sabah sabah kalkıp baktım ama anlayamadım .
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
termostat yuvasının arkasından giden (dağıtıcı boru )diye tabir edilen borunun oringi yırtılmış ve su oradan boşalıyormuş .bugün sıkıntımı çözdük tabi bozulan oring ama yeri oldukça sıkıntılı epey bir zaman aldı .
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |