Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

soğtma suyu boşaldı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=29652
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 12:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: soğtma suyu boşaldı
Mesajı Yazan: elsoberano
Konu: soğtma suyu boşaldı
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 20:25
arkadaşlar 2 gündür arabama bi haller oldu önce kat sorunu km sine göre doğal olarak onu normal karşıladım . biraz önce aracı park ederken bir sıvı aktığını gördüm (ince bir çizgi halinde) .kaputu açtım su minumuma yaklaşmıştı  .stop ettim par yerinde biraz bekledim soğutma suyunda su kalmadı akıttığ yeri göremiyorum motorun sanki arka tarafından boşalıyor karter koruma var belkide ona birikip arkasından atıyor neden olabilir devirdaim  5000 km önce değişti araç hareret yapmadı kapaktan filan atmadı neden kaynaklanabilir ?

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Cevaplar:
Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 20:35
öncelikle klima açıyorsan o su klima suyudur, soğutma suyunda zaten eksiktir ve sen o suyu o su zannetmişsindir, bu yaz aylarında hep olur Smile

suyun aktığı yer tam olarak nereye denk geliyor onu görebildin mi?

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 20:39
bende o zannettim umursamadım ama akan sıvı mavi renk antifirizdi umarım  yanılıyorumdur . yarın suyu tamamlayıp tekrar bakıcam .bu ara bir aksiliktir gidiyor anlayamadım . bu hafta içi hastane işlerim var arabanın en lazım olduğu zaman yaptığına bak .

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 20:43
geçmişolsun,  suyun aktığı yer neresi tam olarak? birde klima açık mıydı?

ayrıca araçtan akan şey su ise dert etmene gerek yok al yanına 5 lt damacana su eksilirse tamamarsın sonrada tamir ettirirlir 

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 20:49
bir türlü anlayamadım neresi olduğunu klima  son 10 dakika kapalıydı hastaneden geliyordum . trafik  çok sıkışıktı 15 dk klima  çalışır halde geldim daha sonra kapattım 15-20 dk klima kapalı dur kalk yapılan bir trafikte geldim  su akışı par yerine gelmeden 10 m önce başlamış park yerinde olduğu yere baya akmış su kabında su kalmamış sanki bi yeri patlamış gibi . motorun arka tarafından atıyor  gibi görünüyor .park yeri hafif meyilli sol ön lastiğin arkasından akıp gidiyor su 

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 20:54
öncelikle su eksilmesinin ilk işareti hararet olur bu konuyada dikkat edin yani suyu tamamladığınızda azalma olacakmı olmayacakmı net cevabı o verir size,

olan olay ise klima suyu araç hareket halindeyken biryere birikmiş olabilir ve park manevrasındada komple akmış olabilir... yani su ekleyip birdaha denemek gerek..

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 20:59
harerti sürekli takip ediyorum eski bir aracımızdan alışkalık sıkışık trafikte su koyu verirdi. harerette bir sıkıntı olmadı fan çalışıyor hatta fan muşurunuda ben aldığımda değiştirtmiştim .arkaya doğru giden lpg hortumu var ondan şüpeleniyorum başkada bişey gelmiyor aklıma 

-------------

Mesajı Yazan: candanxyz
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 21:03
Aynı sorunu ben yaşadım.bu akşam radyatörümü değiştirdim delinmişti.
Seninde sorunun budur bence.

-------------
''Bay Z''

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 21:09
radyatörün altında her hangi bir ıslak vs mevcut değil oralarda herhangi bişey yok 

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 21:14
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

radyatörün altında her hangi bir ıslak vs mevcut değil oralarda herhangi bişey yok 

Su arkadan geliyor diyorsun.motorun arkasında radyatörün havasını almak için açılıp kapanan sibop kapağı gibi yer var ordan suyu atıyor olabilir

-------------
''Bay Z''

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 21:16

Su arkadan geliyor diyorsun.motorun arkasında radyatörün havasını almak için açılıp kapanan sibop kapağı gibi yer var ordan suyu atıyor olabilir
[/QUOTE]

tam olarak  nerededir o kapak yarın onada bir bakıyım .

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 21:21
Kaputun tam orta önüne geç ortada en arka taraf üst bölümde lastik sibop kapağı gibi gevşek olabilir.
ama 206 nın orda araban 307 imiş yeni gördüm. yinede bak belki aynı yerdedir.

-------------
''Bay Z''

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 21:23
Orjinalini yazan: candanxyz candanxyz Yazdı:

Kaputun tam orta önüne geç ortada en arka taraf üst bölümde lastik sibop kapağı gibi gevşek olabilir.
ama 206 nın orda araban 307 imiş yeni gördüm. yinede bak belki aynı yerdedir.

sağolasın yarın hava alma tapalarını bir kontrol edeyim .

-------------

Mesajı Yazan: Gökhan Çetin
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2013 Saat 22:23
Bendede aynı sorunvardı termostat arızalıygı kenarı ve boruları kırıktı ama görünüyordu alttan bakınca termostattan oldugu

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2013 Saat 08:27
Orjinalini yazan: Gökhan Çetin Gökhan Çetin Yazdı:

Bendede aynı sorunvardı termostat arızalıygı kenarı ve boruları kırıktı ama görünüyordu alttan bakınca termostattan oldugu

termostatıda yeni değiştirdim .onun etrafında da bir ıslaklık yok . gece uykularımı sabah sabah kalkıp baktım ama anlayamadım .

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 15:44
termostat  yuvasının arkasından giden (dağıtıcı boru )diye  tabir edilen borunun oringi yırtılmış ve su oradan boşalıyormuş .bugün sıkıntımı çözdük tabi bozulan oring ama yeri oldukça sıkıntılı epey bir zaman aldı .

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net