![]() |
|
307 Klima Koku Yapıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 Saat 12:59 |
Tekrardan ilginiz için teşekkürler ama ben zaten polen filtresini değiştiriyorum yıllık ve 5-6 ayda bir de hava tutup temizliyorum. Link verdiğim konuda olduğu gibi bir durumda olabilir mi benim evaporatör ve bunun yoğuşan suyun tahliye edildiği yerin resmi falan olan var mı arkadaşlar. Bahsettiğim koku klimadan geliyor arabada su dökülmesinden vs sebepten oluşabilecek bir koku değil. Saygılarımla...
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Koltuklar dan birine su döküldüyse ve o su çekilmediyse u bahsettiğiniz koku yine olur.
|
|
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
+206 |
|
![]() |
|
allppeerr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı allppeerr
polen filtresini değiştir hocam
|
|
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
İlginizden dolayı çok teşekkür ediyorum arkadaşlar, yalnız ben meseleyi tekrar toparlayayım. Şimdi asıl sorun klimanın nasıl kullanılacağı değil, o konuda sizlerle hemfikirim zaten. Esas olan bu yoğuşan suyun tahliye edildiği yerde tıkanıklık olabilir mi, ve bu tahliye borusu nerede? Yoksa klimanın filtresi vs hepsini yıllık orjinalleriyle değiştirir, 5-6 ayda birde fırsat bulursam söküp hava tutarım. Forumda benzer nitelikte bir konu var; acaba diyorum benim evoporatör bu konudaki gibi bir hal mi aldı. Hani soğutmada veya hava akışında çok bariz bir düşüş yok da, koku meselesi can sıkıcı oluyor :) böyle toprak kokusuyla karışık terli çorap kokusu gibi yani
![]() |
|
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
klımayı kullanmakta onemlı tabı aracı çalıştırır çalıştırmaz klıma calısmamıs, araç bıraz kendınce çalıştıktan sonra klımayı açmak.. yürürken klımayı açmamak devırlıyken ıle ıse kesınlıkle, en fazla devır saatının 2000 devırde olması ve ondan sonra çalıştırmak, kapatırkende aynı seye ozen göstermek gerekır.. aracı parketmeye yakın bır kac km once klımayı kapatıp ıcerdekı soğukluğu dışarı atması rutubet kokusu kuf kokuları uzun sure olmucaktır aracınızda;)
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Arkadaşlar, karbonlu polen filtresi alıp değiştirin. beyaz olanlardan fiyat olak 10 tl farkı var, ama işlevsel açıdan karbonlu filtrenin faydası çok..en önemli özelliği, klima açık iken dışarıdan gelen araçların egsoz ve zehirli duman gazlarını aracın içerisine almıyor. süzüyor. Mesela aracınız da bebeğiniz ya da cocuğunuz vardır. Egsoz gazından en çok etkilenecek kişi cocuğunuzdur. Bizlerde etkileniyoruz, bu bence çok önemli..
Klima temizleme spreyi alacaksanız da, würth olarak alınız. Ben sadece tavsiye ediyorum kullandığım için. Umarım sizde memnun kalırsınız.
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
polen filitresini değiştirin. Bende h.b.dan temizleme spreyi aldım önce filitreyi takmadan önce filitreye sıktım sonra filitreyi taktım.. Sonra içeriden her her ızgaradan 5 saniye kadar sıktım. 15 dk bekledim sonra klimayı çalıştırdım... Limonlu olduğu için sanki daha ferah bir hava vardı içeride... Ama etkisi nekadar sürer bilmiyorum 3 hafta kadar oldu yapalı biraz azalma oldu ama kötü bir koku henüz gelmedi... Filitreyi ben kendi isteğimle sprey sıktım.. talimatta yazmıyordu öyle birşey..
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
sadece koku için ozonlama var. spreyi alıyosun klimayı son konuma getirip içerdeki havayı devirdayime ayarlıyosun kapılar kapalıyken spreyi açıyosun o öle spreyle birlikte çalışıyor. hepsiburda da vardı. ama dediğim gibi sende teknik bi sorun varsa işe yaramayabilir.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
alakası varmı bilmiyorum ama motorla şasi arasında bi keçe var ön camın altına dogru. o curumus mu durumu nasıl bi bakmak lazım. birde polen filt. ne durumda. benim ikiside leş gibiydi. sanki 5 gün aynı çorabı giymişin gibi :) fena koku yapıyorlardı.
|
|
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
|
![]() |
|
Cümleten S.A. arkadaşlar. Konuyla ilgilenen ve cevap yazma zahmetinde bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Benim konum şu; Klimayı soğuk konumda çalıştırdıktan sonra arabayı stop ettiğimde, veya klimayı kapatıp bir müddet sonra (yarım saat veya 2 saat gibi) tekrar çalıştırdığımda klimadan nem+küf kokusu geliyor. Bu durumun klima radyatörünün(evaporatörmüş adı sanırım:) terleme yapmasından ve bakteri üremesinden kaynaklandığını biliyorum. Asıl mesele bu terleme sonucu oluşan suyun atılması gereken tahliye hortumu vs neyse artık tam olarak yeri nerde? Normalde birçok arabada bu suyun arabanın altına aktığına şahit olmama rağmen kendi arabamda hiç görmedim. Acaba bu hortum tıkanmış olabilir mi? Klima temizleme spreyi sipariş verdim uygulamadan önce bu konuyla ilgili bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan fikir alayım dedim. Ayrıca bu spreyi nasıl uygulamalıyım bu konu hakkında da fikir verirseniz memnun olurum. Düzeltme: Klima filtresini yıllık orjinaliyle değiştiriyorum:) Tekrardan teşekkür ederim, saygılarımla....
Düzenleyen ByHack - 22 Mayıs 2013 Saat 13:01 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |