![]() |
|
307 abs ile ilgili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kasırga16 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasırga16
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2013 Saat 21:55 |
arkadaşlar merhaba, 307 sw otomatik vites aracımda arka lastikler frene basınca bazen çizdiriyor , ve frene sağlam yüklenince catır cutur sesler geliyor durmayacak diye geriliyorum ancak araç duruyor acaba bir problem mi vardır ?
göstergede abs uyarı lambası yanmıyor
yardımcı olursanız sevinirim
saygılar..
|
|
'Kötülüğü andıkça, kötülük yayılır.'
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam o çatur çutur sesler ABS devreye girdiği için çıkıyor, ABS devreye girince göstergede ışık yanmaz, ABS ışığı ABS sisteminde bi arıza olduğu zaman yanar. Yani sorun yok
|
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Çizdiriyor dediğiniz lastiklerin yerde iz bırakmasıysa, ABS normal çalışsa da lastik izi kalabiliyor bazen asfaltta. Çünkü kesik kesik ve cm'ler bazında kısa kısa lastikler kayıyor aslında. Biz o izlerin birleşimini görüyoruz. Ama ön taraf iz bırakıyordur. Çünkü özellikle sert frende arka lastiklerin yere yaptığı basınç çok azdır ve önün bırakmayıp arkanın iz bırakması imkansız gibi bana göre.
ABS arızası da almadığınızdan hiç sanmıyorum ama eğer arka tekerleklerin kilitlendiğinden çok eminseniz ya da öne göre daha güçlü frenleme yaptığından şüpheleniyorsanız, frende hafif bir direksiyon haraketiyle savrulursunuz, bu da çok tehlikeli. Bu sebeple üstüne gitmek istedim.
|
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
kasırga16 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasırga16
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar, merak ettiğim esasında abs sisteminde bir sorun olup olmadığı , arka lastikler tozlu çakıllı zeminde çizdiriyor özellikle bayır aşağı inerken. Bu durum üzerinde durmak istiyorum. Acaba bu lastiklerde mi balata disklerde mi yoksa abs sisteminde mi bir problem vardır?
herkese selamlar..
|
|
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
çizdiriMEK ne demek hocam biraz açarmısın. bi tür sesmi yoksa iz mi ben pek anlamadım.
Düzenleyen bugrature - 20 Mayıs 2013 Saat 09:29 |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasırga16
hocam lastikler kızaklıyor diyeyim, kitleniyor arka lastikler iz yapıyor
|
|
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
heh şimdi anlaşıldı. şimdi şöle söyliyim aracının frenine bastığında ön lastikler %75 fren yapıyossa arka lastiklerde %25 oranında fren yapar. yani önlere oranla arkalar daha az frenleme yapar (ayak freninde) eğer bu oranda bi farklilik olursa yani arkalar daha fazla fren yaparsa şuan başına gelen şey gelir ve daha kötüsü aracın fren yaptığında savrulur (heleki virajda fren, bu durumda taklaya getirir) o yüzden hiç bekleme bi ustaya göster arka frenleri artık kampanamı diskmi bilemiyorum...
Düzenleyen bugrature - 20 Mayıs 2013 Saat 09:29 |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasırga16
Teşekkür ederim hocam sağolasın paylaşımın için.
Bakımı da gelmişti aracın komple check-up a koymak lazım
|
|
|
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Aynen. Motoru önde ve önden çekişli olan (yani ortalıktaki otomobillerin büyük çoğunluğunun) ön-arka ağırlık dağılımları yaklaşık %70-%60 ön, %30-%40 arka şeklindedir. Hareketsizken bile araç ağırlığının çoğunu ön tekerlekler taşır. Etkili biçimde yavaşlamakta olan bir araçta ağırlık merkezi daha da öne kayacağından ön-arka yük dağılım farkı daha da artar. Zaten arka disk ve balata boyutları öndekilere göre çok daha küçük tasarlanır, buna karşın kullanım ömürleri öndekilere göre 3-4 kat uzundur. En kötü, en eski teknoloji araçlar bile fren yapıldığında arkaya giden basıncı düşürerek çoğunluğu öne gönderen düzeneklere sahiptirler. Sizde bu sağlıklı işlemiyor görünüyor. Fren bakımı sonrası bu çözülecektir, aman bakımı ertelemeyin. ABS'li bir araçta, kayan bir tekerleğin söz konusu olması da düşündürücü. Kontağı açtığınızda marşa basmadan birkaç saniye ABS lambanız yanmalı sonra sönmelidir. Böyle oluyorsa sistem normal çalışıyor olmalı, zaten sistemin sesini duyduğunuzu da söylediniz. Çünkü ABS'nin belirli tekerleklerde çalışıp bazılarında çalışmaması olanaksız. En ufak arızada kendini tamamen devre dışı bırakacak şekilde programlanırlar. Siz tam indirseniz de el freniniz bir miktar çekili mi kalıyor ki? Bu yaşadığınız tüm dengesizliği açıklayabilir. Neyse siz çözünce bizi de bilgilendirin, geçmiş olsun :)
|
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasırga16
Hocam çok teşekkür ediyorum verdiğin değerli bilgilerin için , aracın fren bakımını yaptırmayı düşünüyorum ön arka balata ve frenleri kontrol ettirip değiştirmek istiyorum, bu arada önereceğiniz bir fren ve disk markası var mı acaba? orjinale eşdeğer
saygılar
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasırga16
balata ve disk leri diyecektim :)
|
|
|
|
![]() |
|
forumumuzun sponsorunda var orjinal fren tertibatı parçaları. bi ziyaret edin isterseniz.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |