![]() |
|
Sizce Hangisi Doğru ????? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
allppeerr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı allppeerr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 11:29 |
|
![]() |
||
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
|
||
![]() |
||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dizellerin hepsinde kararması normal ma benzinlilerde kararması anormal diye biliyorum.
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
|
bi arkadaşım 96 model kartal arac almıştı.. motor durumu cok iyi bi arabaydı.. motor yağına baktığımzda aynen konulduğu gibi rengini koruduğunu görmüştüm. cok şaşırmıstım doğrusu.. normal mi anormalmi bilemedim
![]() |
||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
||
![]() |
||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|
bende 2 yıl boyunca 94 model doğan s kullandım. onunda motoru çok iyi durumdaydı. hiç yağın karardığını görmedim.
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Dizellerde motor yagi cok cabuk kararir, normaldir. Benzinlilerde gec kararir bu da normaldir.
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dizellerde kararır normaldir. Hatta koyun yağı bir tur atın gelin yağı tanıyamazsınız bir ara bayağı araştırmıştım normal bir durummuş.Benzinli tecrübem yok.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
ilyas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2013 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
|
kullanmış olduğum araçlardan tecrübe olarak dizel araçlarda yağ bakımını yapıp 5 km yol yapın yağ siyahlaşır,benzinli araçlarda ise yağ çabuk kararmaz ancak yağ değişim km si yaklaştığında kararır.
|
||
206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003 |
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
yagin cabuk siyahlasmasini istemeyen arkadaslar icin yag degisiminden once kullanilan bir katki maddesi var koyuyorsun bir muddet rolantide calistiriyorsun araci sonra yagi degistirip uzun sure kararmadan devam ediyorsun
soyle bir sey
|
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
Mantıklı olarak yağ neden kararmasın ki? bende meraktan soruyorum bildiğimden değil.
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
motora ilk konulan yag hemen kararmaz zamanla yuksek isidan bilhassa dizellerde yagin izledigi yolun icine turbonunda dahil olmasi burda hava ile temas malum cevre (hava)kirliligi var hava filtresinden bir miktarda olsa bu kirligin gecmesi vs.... gibi sebeplerden yag uzunca bir sure sonra kirlenir mesela 10 bin km ikinci degisimde bu yagin bir miktari bazi parcalara yapisir bir miktar motorun icinde kalir git gide kurum gibi yapisip kalir karterde tortulasir yeni yagi koyarsin bir tur atarsin icerdeki eski yagla hasir nesir olan yeni yag zenci beyaz karisimi melez olarak karsimiza cikar bilmem anlatabildimmi?
|
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
|
bizim bahtımız kara yağ kara olsa kaç yazar
![]() |
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Yağın kullanım ömrü neye göre belirleniyor acaba?
|
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
|
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
hocam teşekkür ederim bende böyle düşünüyorum ama yanlış değilsem sizin cevabınızın sorusu Motor neden kararsın ki? olacak galiba :)
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
ek olarak içindeki maddeler ,sentetik olması gibi değişkenler etkiliyor 15/40 7500 km de değişirken yarı sentetik 10/40 10.000 de değişiyor.sentetik olduğunda kullanabileceğimiz km de artıyor.sentetik yağlar diğer yağlara göre daha uzun kmlere kadar akışkanlığını özelliğini koruyabiliyor.
Düzenleyen elsoberano - 18 Mayıs 2013 Saat 11:19 |
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |