Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sizce Hangisi Doğru ?????

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28671
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 09:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sizce Hangisi Doğru ?????
Mesajı Yazan: allppeerr
Konu: Sizce Hangisi Doğru ?????
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 11:29

-------------
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 11:38
dizellerin hepsinde kararması normal ma benzinlilerde kararması anormal diye biliyorum.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 11:41
bi arkadaşım 96 model kartal arac almıştı.. motor durumu cok iyi bi arabaydı.. motor yağına baktığımzda aynen konulduğu gibi rengini koruduğunu görmüştüm. cok şaşırmıstım doğrusu.. normal mi anormalmi bilemedim

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 11:48
Orjinalini yazan: gozem gozem Yazdı:

bi arkadaşım 96 model kartal arac almıştı.. motor durumu cok iyi bi arabaydı.. motor yağına baktığımzda aynen konulduğu gibi rengini koruduğunu görmüştüm. cok şaşırmıstım doğrusu.. normal mi anormalmi bilemedim

bende 2 yıl boyunca 94 model doğan s kullandım. onunda motoru çok iyi durumdaydı. hiç yağın karardığını görmedim.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 07:12
Dizellerde motor yagi cok cabuk kararir, normaldir. Benzinlilerde gec kararir bu da normaldir.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 09:45
Dizellerde kararır normaldir. Hatta koyun yağı bir tur atın gelin yağı tanıyamazsınız bir ara bayağı araştırmıştım normal bir durummuş.Benzinli tecrübem yok.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: ilyas
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 10:07
kullanmış olduğum araçlardan tecrübe olarak dizel araçlarda yağ bakımını yapıp 5 km yol yapın yağ siyahlaşır,benzinli araçlarda ise yağ çabuk kararmaz ancak yağ değişim km si yaklaştığında kararır.

-------------

206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 18:28
yagin cabuk siyahlasmasini istemeyen arkadaslar icin yag degisiminden once kullanilan bir katki maddesi var koyuyorsun bir muddet rolantide calistiriyorsun araci sonra yagi degistirip uzun sure kararmadan devam ediyorsun 
soyle bir sey
http://www.wynns.fr/produits/additifs-huiles/nettoyant-moteur-avant-vidange" rel="nofollow - http://www.wynns.fr/produits/additifs-huiles/nettoyant-moteur-avant-vidange

-------------

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 19:59
Mantıklı olarak yağ neden kararmasın ki? bende meraktan soruyorum bildiğimden değil.

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2013 Saat 00:24
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

Mantıklı olarak yağ neden kararmasın ki? bende meraktan soruyorum bildiğimden değil.
motora ilk konulan yag hemen kararmaz zamanla yuksek isidan bilhassa dizellerde yagin izledigi yolun icine turbonunda dahil olmasi burda hava ile temas malum cevre (hava)kirliligi var hava filtresinden bir miktarda olsa bu kirligin gecmesi vs.... gibi sebeplerden yag uzunca bir sure sonra kirlenir mesela 10 bin km ikinci degisimde bu yagin bir miktari bazi parcalara yapisir bir miktar motorun icinde kalir git gide kurum gibi yapisip kalir karterde tortulasir yeni yagi koyarsin bir tur atarsin icerdeki eski yagla hasir nesir olan yeni yag zenci beyaz karisimi melez olarak karsimiza cikar bilmem anlatabildimmi?    

-------------

Mesajı Yazan: rolandgarros
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2013 Saat 00:40
bizim bahtımız kara yağ kara olsa kaç yazar Smile

-------------
https://www.pejo206.com" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2013 Saat 02:08
Yağın kullanım ömrü neye göre belirleniyor acaba?

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2013 Saat 10:43
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

yagında bır omru var ve parcalara zarar vermemesı ıcın belırlenmıs kmlerde degıstırmekte fayda var.. hem motorun omrunu uzatırsın hemde performasları ıstedıgın zaman alırsın ve arac rahat hareket eder, bır cok sey yazılabılır.. dizellerde 10000km de bır yag degıstırmek cok iyi bır km, tabi 7000-8000km de degıstırende oluyo.. yenı nesıl dizel araclarda turbo oldugu icin yagla baya bir fazla ilgileniyor.. bana göre saglıklı bir motor icin dizellerde en fazla 10000km.. benzinlilerde 15000km degıstırmekte fayda var

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2013 Saat 11:05
Orjinalini yazan: cerci07 cerci07 Yazdı:

Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

motora ilk konulan yag hemen kararmaz zamanla yuksek isidan bilhassa dizellerde yagin izledigi yolun icine turbonunda dahil olmasi burda hava ile temas malum cevre (hava)kirliligi var hava filtresinden bir miktarda olsa bu kirligin gecmesi vs.... gibi sebeplerden yag uzunca bir sure sonra kirlenir mesela 10 bin km ikinci degisimde bu yagin bir miktari bazi parcalara yapisir bir miktar motorun icinde kalir git gide kurum gibi yapisip kalir karterde tortulasir yeni yagi koyarsin bir tur atarsin icerdeki eski yagla hasir nesir olan yeni yag zenci beyaz karisimi melez olarak karsimiza cikar bilmem anlatabildimmi?    

hocam teşekkür ederim bende böyle düşünüyorum ama yanlış değilsem sizin cevabınızın sorusu Motor neden kararsın ki? olacak galiba :)

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2013 Saat 11:19
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

yagında bır omru var ve parcalara zarar vermemesı ıcın belırlenmıs kmlerde degıstırmekte fayda var.. hem motorun omrunu uzatırsın hemde performasları ıstedıgın zaman alırsın ve arac rahat hareket eder, bır cok sey yazılabılır.. dizellerde 10000km de bır yag degıstırmek cok iyi bır km, tabi 7000-8000km de degıstırende oluyo.. yenı nesıl dizel araclarda turbo oldugu icin yagla baya bir fazla ilgileniyor.. bana göre saglıklı bir motor icin dizellerde en fazla 10000km.. benzinlilerde 15000km degıstırmekte fayda var

ek olarak içindeki maddeler ,sentetik olması gibi değişkenler etkiliyor 15/40 7500 km de değişirken yarı sentetik 10/40 10.000  de değişiyor.sentetik olduğunda kullanabileceğimiz km de artıyor.sentetik yağlar diğer yağlara göre daha uzun kmlere kadar akışkanlığını özelliğini koruyabiliyor.

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net