![]() |
|
306 XN 1.6 Yağ Yakma Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 Saat 17:37 |
Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce peugeot servisinden 306 XN 1.6 aldım 99 model ilk ay farkettim ki araç yağ eksiltiyor (1000 km 1 litre kadar) ve bu olay benim canımı cok sıkıyor
sanayide bir kaç kişiye sordum her biri farklı bişi diyor biri 1.000 tl diyor biri 700 tl diyor biri 400 tl diyor biri 2 gün sürer diyor biri aksama veririm diyor biri 3 gün sürer diyor biri sübaplardan kacırıyor diyor biri pistonlarında sıkıntı var diyor biri simdi bişi diyemem motoru indiriyim komple öyle söyleyim diyor ama hepsinin ortak söylediği şey olmaya bilir belki yapıldıktan sonrada yakabilir diyor ustalar aracım da hiç bir sıkıntı yok yakıtı sehir içi 22 kuruş lpg li sadece yağ eksiltiyor aracımda ne olabilir üstadlar ??
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun öncelikle kesin yağ yaktığından eminseniz aracınızın, ne olduğu ancak motor açıldığında anlaşılır.Motor açılmadan masrafı ve ne olduğu belli olmaz.Yağ yakıp yakmadığını anlamak için çeşitli metodlar var tabi o ayrı ama nerden olduğunu tespit etrmek için motor açılması gerekir benım bıldığım bu.Ayrıca motor rektefiye bile gerektirebilir.Şimdilik bişey olmayabılır ama zamanla araç çekişten düşer boğulmalar meydana gelir ayrıca bujiler yağlanırsa ateşleme bile yapamazsınız.Motorunuz bitikmi ki aracınızın km si ne kadar ?
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
aracın km aldıgımda 179 bin di suanda 186 bin cekişinde herhangi bir düşme yok aldıktan sonra triger değişimi yaptırdım aracın cok iyi oldugunu söylediği hatta 500tl kar ile benden aracı satın alacabileceğini söyledi
araçta tüpten dolayı bogulma oluyor fakat benzinde hiç bir sıkıntı yok hızı cekişi yakıtı cok iyi ama kontrol ettiğim de yagını yagı eksilmiş oluyor bazende sabah dumanlı calıstıgını görüyorum abartı bir duman değil 1 2 dk beyaz mavi karısık duman atıyor sonra kesiliyor gün içinde bir daha olmuyor
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
şimdi yağ yakması ayrı bişey yağ eksiltmesi ayrı bişey.
egzostan beyaz duman atıyorsa yağ yakıyor anlamına gelir. ama antifirzde yağ varsa devirdayim yapan yerde bi kaçak var analamına gelir. motorun üst kapak contasındanda yağ atabilir. conta bitmiştir. sübapların olduğu yerde. en kuvvetli ihtimal karterden akması. aracınızın gece moturun altına bi karton gibi bişey koyun sabah bakın bakalım kartonda yağ varmı?
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
aracınızdan ayrılmak istemiyosanız ugraşırım diyosanız iyi bir ustaya motoru söktürüp baktırın derim ama en saglıklısı geri verme şansınız varsa geri verin aracı başka araç bakın derim kendi şahsıma.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
hakkaten bu servisler sattıkları araçları garantili olarak vermiyormuydu..
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
onu satarken veriyorlar sattıktan sonra ortada bişi kalmıyo ne yazıkki
|
|
![]() |
|
allppeerr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı allppeerr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
beyaz mavi duman yağ yaktığına delalet eder ama net bişey söylemek için araba ısındıktan sonra gaza 5.000 devirlere kadar basıp mavi duman varmı bakmak lazım eğer segman ise sorun yaptırdıktan sonra yağ yakmaz (rodajını yaptırmak fazla devirli kullanmamak ve motoru sıkmaya götürmeden önce )
|
|
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
|
|
![]() |
|
motorda sızıntı yok özellikle kontrol ettik alt korumasını lifte söküp kontrol ettik hiç bir sızıntı yok :(
|
|
![]() |
|
allppeerr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı allppeerr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
erol arkadaşımıza da katılıyorum üst kapak contası da yakmış olabilirsin
|
|
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
hararet var mı araçta? 95in üstüne çıkıyor mu?
|
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
|
aracta hararet sıkıntısı var gibi yok gibi evet hararet 95 den ziyade full cekiyor kırmızı ya geliyor cok sıkıstırdım su kaynatmadı fan acıyor fandada sıkıntı yok hararet müşürüde sağlanmıs ama arabada kontagı kapatınca 1 2 saat hararet saati oldugu gibi kalıyo galiba gösterge bozuk ama bazen normal sürdüğümde hava 15 20 derece oldugunda kontaga bastıktan 10 dk sonra fan acıyor
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
pejolarda hararet 90 95 seyrediyor hep ve fan açar o ısılarda.
ama full çekiyorsa bir sorun var dostum. 95in üstüne çıkan hararet ve su kaynatmıyor olması kulağa normal gelmiyor. araba fan ile çırpınıyor olmalı limitlerde... conta yakmış veya yakaacak olduğunu düşünüyorum naçizane. ustalar daha iyi bilir.. daha yeni motor rektefiye ettirmiş biri olarak acil şifa diliyorum.. Göral'dan ikinci el garantili aldım ve 2 ay sonra cepten rektefiye ettirdim... Düzenleyen cocomo - 16 Mayıs 2013 Saat 00:32 |
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
|
sanada gecmiş olsun baya sıkıntı cekmişin anladıgım kadarıyla bende yeni başlayacam ben aracı kayseri peugeot inciroğlundan aldım babama partner tepee outdoor aldık 0 2011 den beri kullanıyor massallah tık yok imkanım olsun hemen 0 layacam :))
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |