![]() |
|
ruhsatta muayene pulu yok |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2013 Saat 00:09 |
||
merhabalar arkadaşlar. bir haftalık bir koşuşturmanın ardından 2.5 yıldır kahrımı çeken ve benim daha çok kahrını çektiğim 206'm ile ayrıldık. aracımı 2009 honda jazz 1.4 joy ile takas ettim. ayrılık biraz zor oldu ama alışıcaz sanırım. yalnız bu yeni araç ile ilgili bir sorum olacak.
aracın trafik belgesinde muayene pulu yok. sadece sol tarafta ilk muayene geçerlilik tarihi 03-11-2014 yazıyor. sorgulamalarda 03-11-2012 tarihinde muayeneye girdiği görülüyor. ancak ruhsatta pul yok. bunun sebebi ne olabilir? ruhsat yaprağı değişmiştir diye düşünüyorum ancak trafik belgesi neden değişsin? ne gibi durumlarda ruhsat yaprağı değişir? araç illk sahibinden.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
mistik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ruhsatta sadece egzoz muayenesinin pulu olur benim bildiğim.. araç muayene pulu da tüvtürk'ün verdiği rapora yapıştırıyorlar.. aldığınız kişide dir sanırsam.. bulunmamasındada bir sorun çıkacağını sanmıyorum..
|
|||
![]() |
|||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
||
eski aracımı muayeneye soktuğumda iki keresinde de ruhsata pul yapıştırdılar.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
mistik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
||
ruhsatının üzerindeki sonmuayene tarihi gelip '03-11-2014' bittiğinde, o pulu ozaman yapıştırıcaklar arkadaşım.. haklısın :) şuan bi problemin yok yani.. :)
|
|||
![]() |
|||
||
eyvallah sağolasın. pul olmaması sorun olmaz diyosun. yalnız bu araç 2009 model ve 2012 de muayeneye girmiş o zaman neden pul yapıştırmamışlar onu merak ediyorum? yada pul yapıştırdılar ama ruhsat yaprağı değişti ve değiştiğinden dolayı yenisine pul yapıştıramayacakları için bir sonraki muayene tarihini yazdılar direk. o halde ruhsat yaprağı neden değişir?
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
||
renk değişimi, plaka , lpg vs. aklıma başka bişi gelmedi ruhsat değişsin diye ?
|
|||
![]() |
|||
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
||
Muayene sirasinda trafik belgesine pul yapistiriliyor ve muayene tarihi ve bitis tarihi yaziliyor bence araci aldiginiz kisiye bir sorun derim degisim filan mi olmus diye
|
|||
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|||
![]() |
|||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
||
hocam aracı siz üstünüze alırken ruhsat komple değişiyor ve haliyle sadece muayenenin tarihini yazıyorlar diye biliyorum.
|
|||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|||
![]() |
|||
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
||
Arac uzerine alinirken arac tescil belgesi (ruhsat dedigimiz) degisir arac trafik belgesi yani muayenin yazili oldugu belge ayni kalir
|
|||
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|||
![]() |
|||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
||
ve ayrıca aracın kayıtlı olduğu il de değişince o sayfa değişir.
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
||
araçta lpg yok, zaten o sanırım tescil belgesine işleniyor, renk değişimi yok, il değişimi yok,aracın zaten ilk sahibiydi 2009 dan beri sigorta ve kasko kayıtları tek bir kişi üzerine ve araç istanbul çıkışlı. aklıma tek gelen şey acaba araç banka kredisi ile mi alındı. banka kredisi ile alınınca trafik belgesine ipotekli olduğu yazılıyor mu? kredi bitince araç üzerindeki ipoteği kaldırıp trafik belgesi mi değişti acaba?
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
||
onu soramıyorum,sahibine ulaşamıyorum aracı galeriden aldım çünkü.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
aracın trafikten çekilmiş olması muhtemel. belki pert olup çekilmiştir, belki çalınmıştır. daha sonra bulununca veya toplanınca tekrar ruhsat çıkarılmış muayeneye girmiştir.
|
|||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|||
![]() |
|||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
||
araç kredi ile alınsa bir zamanlar evet yazardı falan kurumundur satılamaz diye ama araç tescil belgesinde z.2 hanesinde (araç üzerinde hak sahibi ve menfaati bulunanlar) kısmında yazardı orasıda araç tescil belgesi satışta değişen sayfadır sabit kalan yani pulların yapıştırıldığı araç trafik belgesi değil. ve lpg yok, il değişmemiş renk değişimi yok ise aşağıdaki seçenekler muhtemeldir.
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
||
plakayı sorgulattınız mı? yada şasi noyu? ve sigorta pirimi yüksek çıktımı 700-800 tl gibi :) bi plakayı ver bakalım :)
dip not: motor da değişirse trafik belgesi değişir :) motor no için :) Düzenleyen Aziz - 08 Mayıs 2013 Saat 12:02 |
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|||
![]() |
|||
||
ilginçmiş. peki muayene bedeli diye ödenen parada bu pullarında parası var? tek pul parasımı aldılar yani? verdikleri belgede, ruhsata ve plakaya olmak üzere 3 adet pul parası :)
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
||
Bende hem tüv verdiği kağıtta hemde ruhsatta pul var yanlız...
|
|||
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
||
egzoz bulu bandrole benzer parlak olur .muayne pulu da ruhsatta yer alır ada posta puluna benzer kağıt olur. ayrıca plakayada bunun harıcında pul yapıştırılır eğer sorununuz ruhsatta muayne pulu varmı dıye merak edıyosanız evet var.
|
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
||
[QUOTE=Aziz]plakayı sorgulattınız mı? yada şasi noyu? ve sigorta pirimi yüksek çıktımı 700-800 tl gibi :) bi plakayı ver bakalım :)
dip not: motor da değişirse trafik belgesi değişir :) motor no için :) [/QUOTEplakayı da , şasi no yuda, sorgulattım. hepsinde de araç hakkında gelen bilgiler birbirini tutuyor. muayeneye 2012 de girdiğini söylüyor. sigorta primi kişiye göre çıkmıyor mu? ben dün yaptırdım. 330 tl tuttu. plaka 34-tz-0319 yalnız motor işinde bir sıkıntı var motor no ile 5664e sorgu yaptırınca eksik veya yanlış bilgi diye geliyor. acaba motor mu değişti? ama araç 50000de. motor değişse km. bu kadar olurmuydu? ancak motor no ile sigorta ve kasko poliçelerini gösteriyor.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |