Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ruhsatta muayene pulu yok

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28534
Tarih: 24 Haziran 2025 Saat 09:10
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ruhsatta muayene pulu yok
Mesajı Yazan: zgr
Konu: ruhsatta muayene pulu yok
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 00:09
merhabalar arkadaşlar. bir haftalık bir koşuşturmanın ardından 2.5 yıldır kahrımı çeken ve benim daha çok kahrını çektiğim 206'm  ile ayrıldık. aracımı 2009 honda jazz 1.4 joy ile takas ettim. ayrılık biraz zor oldu ama alışıcaz sanırım. yalnız bu yeni araç ile ilgili bir sorum olacak. 
aracın trafik belgesinde muayene pulu yok. sadece sol tarafta ilk muayene geçerlilik tarihi 03-11-2014 yazıyor. sorgulamalarda 03-11-2012 tarihinde muayeneye girdiği görülüyor. ancak ruhsatta pul yok. bunun sebebi ne olabilir? ruhsat yaprağı değişmiştir diye düşünüyorum ancak trafik belgesi neden değişsin? ne gibi durumlarda ruhsat yaprağı değişir? araç illk sahibinden. 

-------------
2001 206xt 1.6

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mistik
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 00:29
ruhsatta sadece egzoz muayenesinin pulu olur benim bildiğim.. araç muayene pulu da tüvtürk'ün verdiği rapora yapıştırıyorlar.. aldığınız kişide dir sanırsam.. bulunmamasındada bir sorun çıkacağını sanmıyorum..

-------------
http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 00:36
Orjinalini yazan: mistik mistik Yazdı:

ruhsatta sadece egzoz muayenesinin pulu olur benim bildiğim.. araç muayene pulu da tüvtürk'ün verdiği rapora yapıştırıyorlar.. aldığınız kişide dir sanırsam.. bulunmamasındada bir sorun çıkacağını sanmıyorum..
eski aracımı muayeneye soktuğumda iki keresinde de ruhsata pul yapıştırdılar. 

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 00:45
ruhsatının üzerindeki sonmuayene tarihi gelip  '03-11-2014' bittiğinde, o pulu ozaman yapıştırıcaklar arkadaşım.. haklısın :) şuan bi problemin yok yani.. :) 

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 00:59

ruhsatının üzerindeki sonmuayene tarihi gelip  '03-11-2014' bittiğinde, o pulu ozaman yapıştırıcaklar arkadaşım.. haklısın :) şuan bi problemin yok yani.. :) 
eyvallah sağolasın. pul olmaması sorun olmaz diyosun. yalnız bu araç 2009 model ve  2012 de muayeneye girmiş o zaman neden pul yapıştırmamışlar onu merak ediyorum? yada pul yapıştırdılar ama ruhsat yaprağı değişti ve değiştiğinden dolayı yenisine pul yapıştıramayacakları için bir sonraki muayene tarihini yazdılar direk. o halde ruhsat yaprağı neden değişir?

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 01:08
renk değişimi, plaka , lpg vs. aklıma başka bişi gelmedi ruhsat değişsin diye ?

-------------

Mesajı Yazan: plawert
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 01:10
Muayene sirasinda trafik belgesine pul yapistiriliyor ve muayene tarihi ve bitis tarihi yaziliyor bence araci aldiginiz kisiye bir sorun derim degisim filan mi olmus diye

-------------
206 x-desing 1.4 benzinli

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 08:25
hocam aracı siz üstünüze alırken ruhsat komple değişiyor ve haliyle sadece muayenenin tarihini yazıyorlar diye biliyorum.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: plawert
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 08:37
Arac uzerine alinirken arac tescil belgesi (ruhsat dedigimiz) degisir arac trafik belgesi yani muayenin yazili oldugu belge ayni kalir

-------------
206 x-desing 1.4 benzinli

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 10:19
ve ayrıca aracın kayıtlı olduğu il de değişince o sayfa değişir.

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 11:09
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

araçta lpg yok, zaten o sanırım tescil belgesine işleniyor, renk değişimi yok, il değişimi yok,aracın zaten ilk sahibiydi 2009 dan beri sigorta ve kasko kayıtları tek bir kişi üzerine ve araç istanbul çıkışlı. aklıma tek gelen şey acaba araç banka kredisi ile mi alındı. banka kredisi ile alınınca trafik belgesine ipotekli olduğu yazılıyor mu? kredi bitince araç üzerindeki ipoteği kaldırıp trafik belgesi mi değişti acaba?

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 11:10
Orjinalini yazan: plawert plawert Yazdı:

Muayene sirasinda trafik belgesine pul yapistiriliyor ve muayene tarihi ve bitis tarihi yaziliyor bence araci aldiginiz kisiye bir sorun derim degisim filan mi olmus diye
onu soramıyorum,sahibine ulaşamıyorum aracı galeriden aldım çünkü.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 11:52
aracın trafikten çekilmiş olması muhtemel. belki pert olup çekilmiştir, belki çalınmıştır. daha sonra bulununca veya toplanınca tekrar ruhsat çıkarılmış muayeneye girmiştir.

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 11:58
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

araçta lpg yok, zaten o sanırım tescil belgesine işleniyor, renk değişimi yok, il değişimi yok,aracın zaten ilk sahibiydi 2009 dan beri sigorta ve kasko kayıtları tek bir kişi üzerine ve araç istanbul çıkışlı. aklıma tek gelen şey acaba araç banka kredisi ile mi alındı. banka kredisi ile alınınca trafik belgesine ipotekli olduğu yazılıyor mu? kredi bitince araç üzerindeki ipoteği kaldırıp trafik belgesi mi değişti acaba?

araç kredi ile alınsa bir zamanlar evet yazardı falan kurumundur satılamaz diye ama araç tescil belgesinde z.2 hanesinde (araç üzerinde hak sahibi ve menfaati bulunanlar) kısmında yazardı orasıda araç tescil belgesi satışta değişen sayfadır sabit kalan yani pulların yapıştırıldığı  araç trafik belgesi değil.
 ve lpg yok, il değişmemiş renk değişimi yok ise aşağıdaki seçenekler muhtemeldir.

Orjinalini yazan: KenBlockJR KenBlockJR Yazdı:

aracın trafikten çekilmiş olması muhtemel. belki pert olup çekilmiştir, belki çalınmıştır. daha sonra bulununca veya toplanınca tekrar ruhsat çıkarılmış muayeneye girmiştir.

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 12:01
plakayı sorgulattınız mı? yada şasi noyu? ve sigorta pirimi yüksek çıktımı 700-800 tl gibi :) bi plakayı ver bakalım :)

dip not: motor da değişirse trafik belgesi değişir :) motor no için :)

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 12:41

eyvallah sağolasın. pul olmaması sorun olmaz diyosun. yalnız bu araç 2009 model ve  2012 de muayeneye girmiş o zaman neden pul yapıştırmamışlar onu merak ediyorum? yada pul yapıştırdılar ama ruhsat yaprağı değişti ve değiştiğinden dolayı yenisine pul yapıştıramayacakları için bir sonraki muayene tarihini yazdılar direk. o halde ruhsat yaprağı neden değişir?
tüvtürk merkezi sadece muayene yapıdığına dair verdiği orjinal kağıdına bandrol yapıştırmış olabilir. bundan önceki aracıma öyle yapmışlardı. sadece tüvtürk muayene kağıdında hologramı vardı. ruhsata herhangi bir değişiklik yapmamışlardı. öyle olabilir.

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 12:49
Orjinalini yazan: toretto16 toretto16 Yazdı:

tüvtürk merkezi sadece muayene yapıdığına dair verdiği orjinal kağıdına bandrol yapıştırmış olabilir. bundan önceki aracıma öyle yapmışlardı. sadece tüvtürk muayene kağıdında hologramı vardı. ruhsata herhangi bir değişiklik yapmamışlardı. öyle olabilir.

ilginçmiş. peki muayene bedeli diye ödenen parada bu pullarında parası var? tek pul parasımı aldılar yani? verdikleri belgede, ruhsata ve plakaya olmak üzere 3 adet pul parası :)

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 17:11
Bende hem tüv verdiği kağıtta hemde ruhsatta pul var yanlız...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 18:52
egzoz bulu bandrole benzer parlak olur .muayne pulu da ruhsatta yer alır ada posta puluna benzer kağıt olur. ayrıca plakayada bunun harıcında pul yapıştırılır eğer sorununuz ruhsatta muayne pulu varmı dıye merak edıyosanız evet var.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 20:10
[QUOTE=Aziz]plakayı sorgulattınız mı? yada şasi noyu? ve sigorta pirimi yüksek çıktımı 700-800 tl gibi :) bi plakayı ver bakalım :)

dip not: motor da değişirse trafik belgesi değişir :) motor no için :)
[/QUOTE
plakayı da , şasi no yuda,  sorgulattım. hepsinde de araç hakkında gelen bilgiler birbirini tutuyor. muayeneye 2012 de girdiğini söylüyor. sigorta primi kişiye göre çıkmıyor mu? ben dün yaptırdım. 330 tl  tuttu. plaka 34-tz-0319

yalnız motor işinde bir sıkıntı var motor no ile 5664e sorgu yaptırınca eksik veya yanlış bilgi diye geliyor. acaba motor mu değişti? ama araç 50000de. motor değişse km. bu kadar olurmuydu? ancak motor no ile sigorta ve kasko poliçelerini gösteriyor.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2013 Saat 11:18
çok değişik bir durum, muayeneden sonra pul yapıştırılmadığını söyleyenlerin sayısı çoğaldı, artık takma kafana

ayrıca araş 50bin kmde olabilir Şöyle diye bilirim. arkadaşım 2 sene önce sıfır araç almıştı 4 bininci kmde motor yaptırdı eşi sayesinde :D töbe gülüyorum yine ama allah düşmanıma vermesin, Kızılderili haberleşme dumanı gibi tütüyordu araç :D

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2013 Saat 19:28

çok değişik bir durum, muayeneden sonra pul yapıştırılmadığını söyleyenlerin sayısı çoğaldı, artık takma kafana

ayrıca araş 50bin kmde olabilir Şöyle diye bilirim. arkadaşım 2 sene önce sıfır araç almıştı 4 bininci kmde motor yaptırdı eşi sayesinde :D töbe gülüyorum yine ama allah düşmanıma vermesin, Kızılderili haberleşme dumanı gibi tütüyordu araç :D
oda iyiymiş.ben arabamı eşime vermemeye çalışıyorum. boşuna değilmiş çabam:)  benim aracın sahibi de bayandı. sakın öyle bişey gelmiş olmasın başına.:)  benim demek istediğim motor değişince kilometre sayacı sıfırlanmıyor mu? yoksa atıyorum motor 40.000 de değişti yeni motor takıldığında km. sayacı 0 km. mi oluyor yoksa 40.000 in üzerine mi yazıyor.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2013 Saat 21:54
Orjinalini yazan: bugrature bugrature Yazdı:

hocam aracı siz üstünüze alırken ruhsat komple değişiyor ve haliyle sadece muayenenin tarihini yazıyorlar diye biliyorum.
araç üzerinize alırken komple ruhsat değişmiyor. sadece şahıs ismi ve adres yazan kısım değişiyor vizeye girdiğinde pul yapışan kısım sabittir değişmez motor numarası lpg takıldıysa o zaman değişir bide pul yapıştırılacak yer kalmadığı zaman

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2013 Saat 23:12
Ruhsat değiştiği zaman muayene bitiş tarihi resimdeki gibi ruhsat üzerine ilk muayene geçerlilik süresi diye yazar, pul yapıştırılmaz. Daha sonraki muayenelerde arka muayene kısmına pul yapıştırılır.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2013 Saat 08:46
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Ruhsat değiştiği zaman muayene bitiş tarihi resimdeki gibi ruhsat üzerine ilk muayene geçerlilik süresi diye yazar, pul yapıştırılmaz. Daha sonraki muayenelerde arka muayene kısmına pul yapıştırılır.

hacım noktayı koymuşşsun olaya görsellerle.bendekide aynı şekilde ilk muayene geçerlilik süresi yazan kısım da tarih var.muayene pulu yok. ayrıca tuvturk'ün verdiği muayene kağıdı rapor sanırım o da yok. çevirmede sıkıntı çıkarmaz mı bu durum? 

-------------
2001 206xt 1.6

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2013 Saat 10:43
Hiç bir sıkıntı çıkmaz hocam içiniz rahat olsun

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2013 Saat 19:18
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Hiç bir sıkıntı çıkmaz hocam içiniz rahat olsun
eyvallah sağolasın. teşekkür ederim. yorum yapan , düşüncesini bildiren bütün arkadaşlara da teşekkür ediyorum,sağolun.

-------------
2001 206xt 1.6

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net