![]() |
|
DİSKLER NE KADAR ZAMANDA DEĞİŞİR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
byistanbul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2013 Konum: istanbul-BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı byistanbul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2013 Saat 14:39 |
Herkeze selamlar;
merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı. aracımım 2001 model. XR. şuanda km 59.000 de. ben arası 48.000 km de aldım. şöyle bir sorum olacaktı sizlere? = aracın 10.000 de bir bakımları yapılmış ve ben aldıkdan sonra 50.000 yaptırmadım 60.000 de yaptır dedı. usta. aracı gösterdiğimde araç çok iyi durumda dedi. sonra bakım yapsakmı dedim. diskleri değiştirelim dedi. ikisi 250 tl. tüm bakımlar v.sler 330tl dedi. 300 anlaştık. Bende diyorum ki madem araç iyi. disklerin değişmesi şartmı. birde sol in tarafdaki lastiğin oradan kapı gıcırtısı gibi ses geliyor. diskleri değiştirdik mi geçer dedi. emin olamıyorum birde anlamıyorum. ne yapsam değiştirsem mi??? |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arac iyi derken motor durumu, parca durumu vs. goz onunde bulundurarak rapor vermistir ustaniz. Disklerin omurleri kullanima bagli olarak degisir. Bitikse degistirmek gerekir. Isterseniz baska bir ustaya da danisin. O da degistir derse degistirirsiniz. Bir ustaya bagli kalmayin.
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
peugeotun orjinal 206 fren disklerinin takım fiyatı 110 tl + orjinal balatalar 80 tl
diskler değiştiği zaman mecburen balatalarında değişmesi gerkir diye biliyorum. bunun işçiliğide en fazla 30-40 tl. bin km yapmış bi aracın bile disleri değişmesi gerekebilir. şöleki son sürat aracınla giderken ani bi fren yaparsın diskler ısınır ve sonra yıkamacıya gidip direk disklerin üstüne su tutarsın ve diskler ani soğumaya maruz kaldığı için yamulma yapar. bu yamulma da aracın belli bi hızdayken frene bastığında fren pedalı ayağına vurur ve direksiyonda titreme yapar. şimdi hocam senin aracında frene bastığında dreksiyonda titreme ve fren pedalının ayağına gelmesi gibi bi durum yoksa diskleri değiştirmene gerek yok. ama illa değiştircem diyosan önce o ustayı değiştir derim
![]() |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
byistanbul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2013 Konum: istanbul-BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı byistanbul
![]() ![]() ![]() ![]() |
o zaman bir yere daha gösterip ona göre değiştirme kararı almak. ben normalde bakım için değil. sağ önden kapı gıcırtısı gibi gelen ses için gittim. bundan 2 ay öncede gittim. 10 tur attım ses yok. hız yaparken birsey yok. ne zaman hızımı kesip ayağımı gaz dan çektimmi araç yavaşladımı bu ses geliyor.
|
|
PEUGEOT 206 XR OTOMATİK VİTES. 2001 MODEL.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
ıslık sesi yapar genelde dıskler eskıyınce ama balatalar sağlamsa dıskleri tek başına değıştırmek olmaz eğer çok sıkıntı yoksa balatalar bıter komple değişir hepsi zaten lastığı sokunce şımdı aklıma gelmedı dıskın takılı olduğu yer diyim anlaşılır heralde o kısımda eğer dısk ıçerı göçmuş gıbıyse mılım boşluk varsa ıçerde kalmışsa dısk değışmesı gerekır dıye bılıyorum .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
disklerle beraber balatalarıda değiştirmen icab edebilir eğer fiyat konusunda anlaştıysan değiştir bence zararı olmaz
frenle alakalı olan herşey diğer tüm aksamlardan önemlidir. diskler ve balatalar değştikten sonra fren pedalına basınca aracın daha mükemmel şekilde frenlediğini hissedince iyiki yaptırmışım diyorsun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı byistanbul
![]() ![]() ![]() ![]() |
balata için birrsey demedi. ama peugeotto dan anlayan bir ustay diye götürdum aracı. balatayı taşladı ama birsey değişmedi. guvendıgım kendı ustama gittim. o balata için birsye demedı ama disklerı degtrısek ıyı olur dedıç hemde yaz bakımı olmuş olur dedi. diskler , yağ. v.s işçilik 330 dedi. 300 anlaştık. madem zararı olmaz. sesde geliyor değiştireyim gtsin. bende üstüne 200tl verip kolan alıcaktım. artık öbur aya :)
cevaplar için tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
|
|
PEUGEOT 206 XR OTOMATİK VİTES. 2001 MODEL.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |