![]() |
|
torsiyon ölçüsü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
driver_can ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı driver_can
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2013 Saat 11:10 |
Arkadaşlar aracımı cuma günü babama verdim torsiyonunu düşürtsün diye.Önlere 5cm eibach yay taktım fakat o da istediğim gibi düşürmedi zaten lastik çamurluk arasına 45 yanak lastikte 2 parmak giriyor.Neyse nasıl düşürdülerse arka çamurlukla lastik arasına bir parmak zor giriyor önü arkasından daha havada kaldı.Bir diş düşürdüler diyor ama hiç sanmıyorum.El frenini çektiğim anda araba lastiğin üstüne oturuyor.Sizlerin aracı ne kadar düşürüldü.Lastik çamurluk arasına 45 yanak lastikte ortalama ölçü nedir?Bu çok düştü görünüş olarakta pek hoşuma gitmedi.
|
|
![]() |
|
driver_can ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı driver_can
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar yorum yapabilecek arkadaşlarımız yok mu acaba önü biraz daha mı düşürsem 5cm eibach var 2 cm presletsem mi acaba?Yoksa arkayı bir diş yükseltsem mi bu kezde arkası çamurluk arası çok açık kalıyor.
|
|
![]() |
|
mstf shn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2013 Konum: nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 144 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim araçta aynı 5cm lik yay var 18'' jant 40 yanak latik önlere iki parmak zor giriyor arkalarada aynı düz duruyor yani senin söylediyin gibi arasında fark yok...
|
|
Peugeot 307 & 2006 & Comfort & HDI 1.6 110 Hp & 215 / 40 / R18
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı driver_can
Aracı az bı yokus asagı cekıp el frenını cekınce cırkın duruyor jant camurlugun ıcıne gomuluyor.Bıde arkaya ıkı kısı otursa gurbetten gelenler gıbı kafa yukarda gıdıcegım yolda
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
206'larda torsiyon dusurme islemi biraz daha dikkat isteyen bir islemdir. Genelde ustalar bildikleri ve diger araullandiklarindan ileride torsiyon problemleri yasamak kacinilmaz oluyor. Yanlis olan yontem sudur. Her iki tarafin tork vidalari sokuluyor ve kollara vurularak yerlerinden cikartiliyor ve torsiyon bir sonraki dise gecincclara uyguladiklari yontemleri keye kadar koldan dondurulup geri yerine oturtuluyor. Bu yontemde genellikle igneli bilya ve yag contasi zarar goruyor. Zarar gormenin sonuclari hemen ardindan belli olmuyor ancak ileride torsiyon problemleri yasaniyor. Ileride bu bilya dagiliyor icinde bulundugu yuvanin komple degistirilmesi gerekiyor. Aracinizin bu yontemle indirilip indirilmedigini soyle anlayabilirsiniz. Atlatilan her dis yaklasik 36 mm. oluyor. Eger siz 7 cm. felan dusuruldu diyorsaniz iki dis dusurulmustur ki 7.2 cm yapar.
Dogru olan yontem ise sudur. Torsiyon barlar tamamen cikartilir. Ne kadar dusurulmek isteniyor ise kol o kadar kaldirilir ve torsiyon yerine geri monte edilir. Bu sayede bilyaya hic dokunulmaz cunku kol yerinden cikartilmamistir. Bu yontemin ise hassasiyeti 1 mm'dir. Yani 1 mm. bile dusurebilirsiniz. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı driver_can
Bızımkını vura vura cıkarmıslar buyuk ıhtımal yaglanıp yenı vıdalar takılıp yerıne ole takılmıs bana denıldıgıne gore.Sımdı bır dıs kaldırsam bu kezde cok mu kalkmıs olacak yanı arac uzerınde yaparlarsa.Zaten yuz lıra verdım bıde ustunde yapma desem ona da ekstra ucret ısterler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı driver_can
Ayrıca aracın muayenesıne kısa bı sure kaldı bu olcuyle gecebılır mıyım kı ben.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |