![]() |
|
307 1.4 HDİ ENJEKTÖR BAKIMI (Çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
technodex ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: IZMIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 Saat 14:07 |
|
Merhaba Arkadaşlar;
Uzun süredir aracımda bir şıkırtı vardı, bu sesin enjektörlerden olabileceğini söylediler, bosch yetkili servise götürdüm, enejktör bakımı yapılması gerektiğini, 250-300 TL tutacağını başka bir sorun varsa fiyat vereceklerini söylediler, ok dedik, açıp bakmışlar, aradılar memelerde sorun olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler toplam 700 tl gibi bir rakam söylediler ok dedik, aracı almaya gittim, evet ses kesilmiş motor düzenli çalışıyor fakat, eski performansı yoktu, tekrar bu sorun olduğunu söyledim, enjektörler ile alakası olmadığını turbodan kaynaklana bileceğini söyledi, bilgisayara bağladık değerler normal fakat turba basınç değerini okuyamadılar bir turbocuya götürüp baktırmak lazım dediler, benim anlamadığım enjektörlere bakım yapıldıktan sonra performansın artması gerekirken düşüyor ve başka bir yerden sorun olabiliceği söyleniyor, anlam veremedim, eskiden ses vardı ama gaza basınca iyi tepki veriyordu, şimdi de gidiyo ama eski gibi değil, bilen anlayan arkadaşların yorumuna ihtiyacım var. Teşk.
Düzenleyen technodex - 10 Haziran 2013 Saat 16:54 |
||
![]() |
||
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bunu bize değil adamlara söyleyin tanımadığınız ustalar bazen çakallık yapabiliyor.
|
||
![]() |
||
technodex ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: IZMIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Adamlara söyledim zaten, Fikir istiyorum sadece....
|
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|
Çekişte belki çok az bir şey artar çok değişmez, Ama çekişinde düşmemesi gerekli. Turboda üfleme vs varmıydı. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
|
Yok hocam turbada bir sorun, bu gün adamla beraber turbocuya gittik, ölçtüler biçtiler sorun yok, hava debi metresi eksik okuyor dediler başka taktık değişen bir şey olmadı, katalizörü boşallttır dediler ama, mantıklı gelmedi bana, 700 tl para verdik tamam ses gitti ama araba eskisi gibi hala gitmiyor. araba devirleniyor sanki boşa devirleniyor eskisi gibi değil. anlamadım gitti.
Sonuç bizden bu kadar dediler..... Ne yapacam şaşırdım
|
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
Degerli arkadasim enjektorlerin sokulup makinede elden gecirilip temizlenmesi akabinde puskurtme vb dinamiklerin kontrol edilmesi max 100 tl olmasi gerekliydi. En azindan onceki aracimda benden istenen rakam buydu. sonrasinda arizali olan enjektor var ise size bilgisi verilip takim halinde degismesi cokdaha saglikli olurdu. Acak burada alinan paranin ne icin alindigini ben tam anlamadim. Birazcik vicdani olan bir ustanin yapmasi gerekeni yapmislar size. Eger aracin ilk calismasinda biraz gecikme varsa buyuk ihtimal enjektorle alakalidir. Bu olayi tam cozmeden turbo vs islemlere hic bulasmayin. |
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
baroff yardımcı olmıcaksan bosu bosuna yazma ınsanlar sorunu oldugu ıcın buraya basvurup cozum arıyolar yazmıs olmak ıcın yazma
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
[QUOTmE=qqyyxx]
Degerli arkadasim enjektorlerin sokulup makinede elden gecirilip temizlenmesi akabinde puskurtme vb dinamiklerin kontrol edilmesi max 100 tl olmasi gerekliydi. En azindan onceki aracimda benden istenen rakam buydu. sonrasinda arizali olan enjektor var ise size bilgisi verilip takim halinde degismesi cokdaha saglikli olurdu. Acak burada alinan paranin ne icin alindigini ben tam anlamadim. Birazcik vicdani olan bir ustanin yapmasi gerekeni yapmislar size. Eger aracin ilk calismasinda biraz gecikme varsa buyuk ihtimal enjektorle alakalidir. Bu olayi tam cozmeden turbo vs islemlere hic bulasmayin.[/QUOTE] Duzeltme!!! Vicdani olan ustanin yapmamasi gerekliydi demek istedim. |
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
|
Duzeltme!!! Vicdani olan ustanin yapmamasi gerekliydi demek istedim. İlgi için teşekkürler hocam; alınan para enjektör bakımı keçesi pulu 4 adet meme değişimi ayar vss.. ben bunda değilim, çok net bir şey adamlara diyorum tamam ses kesilmiş çalışma güzel araçta zaten geç çalışma vs. gibi sorun yoktu sadece ses sorunum vardı, size verdim tamam ses kesilmiş ama araba eskisi gibi gitmiyor diyorum, turboydu oydu buydu bakıldı bir sorun gözükmüyor, bizden bu kadar deyip çıkıyorlar işin içinden var bir yerde bir şey ama ne onu bulamadık....
[/QUOTE] |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
|
Peki bu katalizör boşaltınca ne gibi bir faydası veya zararı oluyor?
|
||
![]() |
||
|
aracının km si nedir.
|
||
206 hdi x-line
||
![]() |
||
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
|
hocam benim bildiğim şıkırtı katalizör probleminden kaynaklanır genelde.. googlea yaz katalizör şıkırtı diye ztn bi sürü sonuç görürsün
ben de enjektör için aynı senin yaşadıklarnı yaşaım birebir. memeler değişti keçeler değişti sonra turbom da arızalı çıktı turbo da değiştim..arac devirleniyosa ama hızlanmıyosa ya turbon arızalı ya baskı balata kaçıırıyor.. ben amatör olarak böyle düşünüyorum
|
||
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
|
Aynen hocam ama bendeki şıkırtı, 2500-3000 devir arası yapıyordur, dediğin gibi araba devirleniyor ama eskisi gibi gitmiyor. Baskı balatada olabilir bak şimdi farklı fikir oldu teşk.
|
||
![]() |
||
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
|
yine internetten arattır,
baskı balata kaçırıyorsa nasıl anlarım diye.. hep aynı şeyi okuyacaksın. araç devirlenir fakat sesiyle işlevi birbirini tutmaz diye yazarlar hep.. ses var görüntü yoksa genelde turbo, enjektör veya baskı balata problemidir. |
||
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
|
Sorun çözüldü, 3 ustanın göremediğini kendimiz gördük, Turbo hortumu alttan yırtılmış 30tl değiştirdim uçak gibi oldu :)
|
||
![]() |
||
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
|
:) iyiymiş ya hayırlısı olsun keyfini çıkarın
|
||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
||
![]() |
||
muhoist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
|
Hayırlı olsun sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Bende kendi arabamdan şüpheleniyorum bu yırtılabilecek borular hangileri nereleri kontrol etmem gerekiyor foto varsa paylaşabilirmiyiz acaba?
|
||
![]() |
||
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
boyle kapı kapı gezersın,kımse cozemez edemez,harcadıgın paraylada kalırsın,sonrasında bırsey gozune carpar ve kendın hallersın ya o ustaları sonradan bulup kafasına sıkmak gerekır :) gecmıs olsun sizede.
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
|
valla öyle hocam; çok küçük bir şey işte gözden kaçıyor, aslında olay en son turboydu, enjektördü sensörlerdi derken, o boruya bağlı hava akış metre değerleri 500 olması gerekirken 400 civarı değer gösteriyordu debi metreyi değiştirip deneyelim falan dendi öyle bıraktım, tabi bu debi metre turbo borusuna bağlı olduğu için, turbo borusuda eksik hava verdiği için sensöre doğal olarak eksik bilgi veriyor ve diğer ünitelere ona göre bilgi gönderdiği için, olması gerektiği gibi gitmiyordu, bu bütün sorunlar ufak bir borudan kaynaklanıyor sayelerinde bizde usta olduk artık en azından çalışma mantığını öğrendik.
|
||
![]() |
||
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
Tamam hortumu yaptırınca çekiş düzelir ama turbo hortumunun aracın şıkırtılı çalışmasıyla ne alakası olabilir ki? Asıl problem gürültü değil miydi
|
||
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |