![]() |
|
206 Radyatöre yağ karıştı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
serhathe ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2013 Konum: BODRUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 Saat 12:47 |
Merhaba arkadaşlar,
Bende ilk arabam 206 1999 model 1.4 oldu. yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, alırken fiyatı biraz ucuza aldım motor yapılması gerektiğini biliyordum. bin lirayı gözden çıkartmıştım ki bir baktık radyatörde yağ var. ustalara danıştık conta yakmıştır dediler dün de servise verdik bakalım 3 güne kadar çıkacak. Motor açıldı bugun pistonlarda bişey yokmuş conta yakmış rektefiye ye vermişler. bu işi bilen arkadaşlarıma soruyorum, rektefiyeden sonra aracı 3 saatlik bir yola götürsek bişey olur mu? nelere dikkat etmek lazım? hararet en fazla kaç olursa tehlikeli olur? ayrıca ufak buyuk cukur farketmiyor arabadan takır tukur sesler geliyor özellikle arkadan (sanırım salıncaklardan) bunları değiştirirsek sesler kesilirmi? yoksa peugeot un amortisörleri serttir diyip katlanacak mıyız?
|
|
![]() |
|
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rektefiyeden sonra aracina fazla yuklenmemlisin...ne kadar hizla gidilecegini kac devirlerde surecegini yapan kisi daha ii bilir onlara sorman daha uygun olur..arkadan gelen seslerse bana kalirsa torsiyondandir...206 larin genelde kronik sorunlarindandir...
|
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
![]() |
|
serhathe ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2013 Konum: BODRUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
arkadan gelen sesler bana epey pahalıya patlıyacak galiba. Arka takımı açtı ustalar, demir erimiş nerdeyse, tornaya gidicek bugun epey bi işi var yani, bilyaları değişecek sanırım. Takozlar nanay olmuş onlarda değişsse 500 den aşağı çıksam öpüp başıma koyucam. fiyat çıkınca yazarım
Düzenleyen serhathe - 15 Nisan 2013 Saat 12:17 |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Aracınız hayırlı olsun, ben de aracımı aldıktan sonra benzer sorunla karşılaştım. Yağa su karışmıştı, usta açtı baktı contada ufak bir yırtık vardı, muhtemelen takarken yırttırmışlar öylece de kullanılmış. Bu dediğim araç bir de Ankara'da sürekli yetkili serviste bakımı yapılmış bir araç. Conta triger masrafım yağ dahil 700 TL oldu. Sübap ayarını usta kendisi yaptı sağolsun, bir de karbon temizleme yaptırdım araç şu an istediiğim kıvama geldi sayılır. Eğer hararetiniz 100 dereceyi bir milim dahi geçiyorsa radyatörü değiştirmenizi öneririm. Benimki 100 dereceye kadar çıkıp iniyor geriye. Ama yazın zorlarsa hemen radyatörü değiştireceğim. Geriye pek bir şey kalmadı çünkü. Belki müşürü de değiştirebilirim.
Size önerim her ustanın dediği şu gitmiş bu gitmişlere inanmayın. Bazıları kendisine iş çıkartıyor öyle. Ama sizin ustanızı bilemem.
|
|
![]() |
|
Yok ustama güvenirim yıllardır tanırım 1 liraya tamah edecek bir adam değil. Araç yolda bırakmasın sağlıklı olsunda başka birşey istemem. Sizin radyatördeki yağ sorunu çözüldü mü conta yapıldıktan sonra?
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadan gelen sesler gıcırtı şeklinde ise amortisör takozlarından gelir. Genelde yük binince daha da öter:) Takırtılı sesler ise arkadaşların dediği gibi torsiyondandır.
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
pistonlar falan değişmiyeceği için rodaj diye bi sıkıntınız yok. fazla devir çevirmeden. yolculuk yapabilirsiniz.
2000 devirde 5. vites 90 km ile sürebilirsiniz.
!!! Ancak ustanızın aracı Tam Kontrol edip Teslim etmesi lazım. Yolda Bir sıkıntı yağ kaçağı vs. olmasın. |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Geçmiş olsun yınede her nedenırse densin nazik kullanmada fayda var aracı yapılan ışlemlerden sonra en azından rayına oturana kadar araç , benım goruşum bu yönde bışey kaybetmezsınız .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Arkadaşlar fiyat çıktı
Conta 90 Buji 40 Sıvı conta 20 Rektefiyeci 200 Radyatör temizleyici madde 25 Antifiriz 30 Kece takımı 50 İşçilik 350 Alt takımlar Askı rotu 60 Batata sprey 10 Dingil yamıttak gibi bişey 90 Tornacı 250 Amotisor arkalar 150 İşcilik 200 Toplamda 1500 TLcik e anlaştık |
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
rektefiye gören araba için rodaja gerek yok piston segman değişmiyorsa çıkar çıkmaz gazlayabilirsin bişey olmaz geçmiş olsun :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |