Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kompresyon testi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kompresyon testi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hayatiozturk66 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hayatiozturk66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kompresyon testi
    Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 Saat 19:25
arkadaslar size bisey sorcam  dizel benzinli icin degismiyo sanirim 
arabaya kompresyon testi yapildigi zaman  ne  gosterir ne gibi bilgiler alabiliriz  motor hakkinda 
benim bildigim  motorun durumunu gosteriyo yuzde 80 gibi filan 
test saglam cikti ise  subaplar  piston yatak v.ss saglam diyo bilirmiyiz guvenebilirmiyiz teste
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 Saat 21:00
kardes yatak piston kolunun krank miline tutturuldugu yerdeki parca 

4-5 nolu parca kompresyon testinde yatakta ariza varsa cikmaz diye dusunuyorum ama piston sekman gomleklerin soglam oldugunu soyleyebiliriz
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hayatiozturk66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 Saat 21:39
ama yatakta sorun varsa  krank miline  iyi tutmayacak bosluk olacak oda pistonun calismasini  engellemiyecemi  tam  olarak iyi calismaya bilir oda  cikmazmi kompresyondan  benim dusuncem  tam bilmiyorum ama

Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 Saat 22:11
yarim milimlik bosluk komprasor testinde pek fazla bisey ifade etmeyebilir ama guzel ses yapar 
ama senin aractaki ses burdan geliyor demek degil sonucta motor kapali bir kutu icinde onlarca parca var ses yapabilecek ve genili pahaliya malalabilecek parcalar bazende ufak onemsiz bir parca olabiliyor ve o parca icin motoru sokup dagitmakta gerekebiliyor
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hayatiozturk66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 00:43
bilmiyorum  ben alt kisimdan sorun cikacagini sanmiyom  ben hala subap iticileri diyorum  adamda o byuk ihtimal dedi ama bakilmasi lazim  bakalim ne yapacaz  expert randevu vardi  satici kuzu kuzu geldi sorunu bulsunlar buyukse arabayi geri alacam diyo expert de almazsaniz kayip edersiniz dedi bakalim ne olcak hairlisi 
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 19:29
sen arabayi yenimi almistin garantisi falan varmi?

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hayatiozturk66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 Saat 17:17
evet yeni aldim 1 aydir  yatiyo parkta  expert ilgileniyo alacak ama ugrastiriyo almazsa  mahkemeye gidecem  bakalim ne olcak  zaten  avukat expert filan  sigortamda var bedava
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 Saat 19:42
Orjinalini yazan: hayatiozturk66 hayatiozturk66 Yazdı:

evet yeni aldim 1 aydir  yatiyo parkta  expert ilgileniyo alacak ama ugrastiriyo almazsa  mahkemeye gidecem  bakalim ne olcak  zaten  avukat expert filan  sigortamda var bedava
galeri gibi biyerdenmi aldin sahistanmi galeri ise ya geri alicak yada ss yaptiracak bence geri vermeye calis 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hayatiozturk66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 Saat 18:18
sahistan aldim sahistanda eger  yazilisini bilmiyom :)  viz  kase  diyolar  eger o ise sahistanda alirsan hakkin var  verecek bakalim sorun cikarmazsa  testin sonuclarini aldim  nette  baktim bulamadim arac detaylarinda 18 bar  yaziyo kompresyon  ama  hangisi bilmem   normalda motorunki demektir ama  benim araca yapilan teste  1.  2  ve.3 silindirler 34  4 cu silindir 32 cikmis 
eger 18  dogru use benimkisi 2 kat mi guc uretiyo :) ki  imkansiz olmasi lazim  hic bir zaman kompresyon  yukselmez   dusmesi lazim 
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 Saat 20:22
peugeot un en cok ariza acan araclarindan birini almissin sende kardes 
fiyat olarak ucuzlar ama sonrasinida dusunmekte fayda var ben sahsen elimdekini sattiktan sonra fransiza asla yanasmiyacagim derdi bitmiyor bunlarin
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hayatiozturk66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 Saat 17:13
yine renodan iyi dir :)  biliyorum ama   para yonunden sattim yoksa 330 d  vardi 3 sene  bindim  tik yoktu 220 binde ama mecburiyetten sattim. bundan onda 406 2.2 hdi var di memnundum   bi arkadasta var 280 binde orjinal  biride 350 binde   bu motorlar saglam diye aldim   hayirlisi bakalim  cok sagol yardimin icin adam almazsa  mahkemeye gidecem  peugeot da calisan  ustavar  6 senedir  adam almazsa ona  yaptircam arkadasin tanidigi  buyuk ihtimal iticilerden garage da oyle dedi bakalim ust kapagi acip bakacaz eger adam almazsa
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 324 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6454 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 186 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 461 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 373 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107583 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1610 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3250 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10024 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8993 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1219 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1695 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55632 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1434 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2770 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 286 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2881 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English