Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kompresyon testi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27984
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 07:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: kompresyon testi
Mesajı Yazan: hayatiozturk66
Konu: kompresyon testi
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 19:25
arkadaslar size bisey sorcam  dizel benzinli icin degismiyo sanirim 
arabaya kompresyon testi yapildigi zaman  ne  gosterir ne gibi bilgiler alabiliriz  motor hakkinda 
benim bildigim  motorun durumunu gosteriyo yuzde 80 gibi filan 
test saglam cikti ise  subaplar  piston yatak v.ss saglam diyo bilirmiyiz guvenebilirmiyiz teste

Cevaplar:
Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 21:00
kardes yatak piston kolunun krank miline tutturuldugu yerdeki parca 

4-5 nolu parca kompresyon testinde yatakta ariza varsa cikmaz diye dusunuyorum ama piston sekman gomleklerin soglam oldugunu soyleyebiliriz

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 21:39
ama yatakta sorun varsa  krank miline  iyi tutmayacak bosluk olacak oda pistonun calismasini  engellemiyecemi  tam  olarak iyi calismaya bilir oda  cikmazmi kompresyondan  benim dusuncem  tam bilmiyorum ama

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 22:11
yarim milimlik bosluk komprasor testinde pek fazla bisey ifade etmeyebilir ama guzel ses yapar 
ama senin aractaki ses burdan geliyor demek degil sonucta motor kapali bir kutu icinde onlarca parca var ses yapabilecek ve genili pahaliya malalabilecek parcalar bazende ufak onemsiz bir parca olabiliyor ve o parca icin motoru sokup dagitmakta gerekebiliyor

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 00:43
bilmiyorum  ben alt kisimdan sorun cikacagini sanmiyom  ben hala subap iticileri diyorum  adamda o byuk ihtimal dedi ama bakilmasi lazim  bakalim ne yapacaz  expert randevu vardi  satici kuzu kuzu geldi sorunu bulsunlar buyukse arabayi geri alacam diyo expert de almazsaniz kayip edersiniz dedi bakalim ne olcak hairlisi 

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 19:29
sen arabayi yenimi almistin garantisi falan varmi?

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 17:17
evet yeni aldim 1 aydir  yatiyo parkta  expert ilgileniyo alacak ama ugrastiriyo almazsa  mahkemeye gidecem  bakalim ne olcak  zaten  avukat expert filan  sigortamda var bedava

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 19:42
Orjinalini yazan: hayatiozturk66 hayatiozturk66 Yazdı:

evet yeni aldim 1 aydir  yatiyo parkta  expert ilgileniyo alacak ama ugrastiriyo almazsa  mahkemeye gidecem  bakalim ne olcak  zaten  avukat expert filan  sigortamda var bedava
galeri gibi biyerdenmi aldin sahistanmi galeri ise ya geri alicak yada ss yaptiracak bence geri vermeye calis 

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 18:18
sahistan aldim sahistanda eger  yazilisini bilmiyom :)  viz  kase  diyolar  eger o ise sahistanda alirsan hakkin var  verecek bakalim sorun cikarmazsa  testin sonuclarini aldim  nette  baktim bulamadim arac detaylarinda 18 bar  yaziyo kompresyon  ama  hangisi bilmem   normalda motorunki demektir ama  benim araca yapilan teste  1.  2  ve.3 silindirler 34  4 cu silindir 32 cikmis 
eger 18  dogru use benimkisi 2 kat mi guc uretiyo :) ki  imkansiz olmasi lazim  hic bir zaman kompresyon  yukselmez   dusmesi lazim 

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 20:22
peugeot un en cok ariza acan araclarindan birini almissin sende kardes 
fiyat olarak ucuzlar ama sonrasinida dusunmekte fayda var ben sahsen elimdekini sattiktan sonra fransiza asla yanasmiyacagim derdi bitmiyor bunlarin

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 17:13
yine renodan iyi dir :)  biliyorum ama   para yonunden sattim yoksa 330 d  vardi 3 sene  bindim  tik yoktu 220 binde ama mecburiyetten sattim. bundan onda 406 2.2 hdi var di memnundum   bi arkadasta var 280 binde orjinal  biride 350 binde   bu motorlar saglam diye aldim   hayirlisi bakalim  cok sagol yardimin icin adam almazsa  mahkemeye gidecem  peugeot da calisan  ustavar  6 senedir  adam almazsa ona  yaptircam arkadasin tanidigi  buyuk ihtimal iticilerden garage da oyle dedi bakalim ust kapagi acip bakacaz eger adam almazsa

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net