![]() |
|
spor filitremi orginal filitremi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ilyas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2013 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2013 Saat 17:59 |
arkadaşlar daha önce mutlaka tartışması olmuştur ancak ben bulamadım. piyasada satılan 25-30 tl olan spor hava filitreleri araca ses ve biraz çekiş farkı getirmekten başka yararının dışında zararı olurmu acaba?
|
|
206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Açık filtrelerin şöyle bir olumsuzluğu var.
Normal filtrelere göre üzerlerinde yağ oluyor, tozu vs.'yi tutması için. Bu yağ, atıyorum yıl içerisinde, motor hava emdikçe, bir süre sonra ufak ufak motora doğru emilmeye başlıyor. Mesela gaz kelebeğinin önündeki, ucundaki sensörlerin geçen hava akımı ölçen uçlarında bu yağlar birikmeye başlayabiliyor. Bunun sonunda da arabanın rölantide saçmalaması, stop edebilmesi gibi sıkıntılar ortaya çıkarabilir. Bazı araçların sensörleri bu anlamda hassas ve böyle salak saçma şeyler yapabiliyor. Ha şansınıza belki hiçbirşey yapmayabilir de... Ancak böyle birşey olursa da şaşırmayın ve bilin ki açık hava filtresinden.. Kutu içi filtre almanız daha sağlıklı olabilir bu anlamda. |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Bencede orjinal fıltre daha sağlıklı ama ıkısını karıştırmamak lazım ne ıstedığınıze bağlı spor fıltrenın öyle çok bi dezavantajı olacağını sanmıyorum kullananlar daha ıyı bılır ama sıkıntı çekenı duymadım bugune kadar ...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Spor filtreyi kullannmasını ve bakımını yapmasını bildikçe orjinal kadar sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz,herhangi bir engel teşkil etmiyor araç için.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |