spor filitremi orginal filitremi ?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27880
Tarih: 17 Ağustos 2025 Saat 15:07 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: spor filitremi orginal filitremi ?
Mesajı Yazan: ilyas
Konu: spor filitremi orginal filitremi ?
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2013 Saat 17:59
arkadaşlar daha önce mutlaka tartışması olmuştur ancak ben bulamadım. piyasada satılan 25-30 tl olan spor hava filitreleri araca ses ve biraz çekiş farkı getirmekten başka yararının dışında zararı olurmu acaba?
-------------
206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2013 Saat 18:01
Açık filtrelerin şöyle bir olumsuzluğu var. Normal filtrelere göre üzerlerinde yağ oluyor, tozu vs.'yi tutması için. Bu yağ, atıyorum yıl içerisinde, motor hava emdikçe, bir süre sonra ufak ufak motora doğru emilmeye başlıyor. Mesela gaz kelebeğinin önündeki, ucundaki sensörlerin geçen hava akımı ölçen uçlarında bu yağlar birikmeye başlayabiliyor. Bunun sonunda da arabanın rölantide saçmalaması, stop edebilmesi gibi sıkıntılar ortaya çıkarabilir. Bazı araçların sensörleri bu anlamda hassas ve böyle salak saçma şeyler yapabiliyor. Ha şansınıza belki hiçbirşey yapmayabilir de... Ancak böyle birşey olursa da şaşırmayın ve bilin ki açık hava filtresinden..
Kutu içi filtre almanız daha sağlıklı olabilir bu anlamda.
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 00:40
Bencede orjinal fıltre daha sağlıklı ama ıkısını karıştırmamak lazım ne ıstedığınıze bağlı spor fıltrenın öyle çok bi dezavantajı olacağını sanmıyorum kullananlar daha ıyı bılır ama sıkıntı çekenı duymadım bugune kadar ...
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 11:15
Spor filtreyi kullannmasını ve bakımını yapmasını bildikçe orjinal kadar sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz,herhangi bir engel teşkil etmiyor araç için.
------------- 2004 307 XT BVA 1.6 16v 110Hp
|
|