![]() |
|
Klima düğmeleri nasıl sökülür?Lanet olsun... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 Saat 22:11 |
Arkadaşlar 2004 307 me ebay dan janti klima düğmelerinden aldım. Elime ulaştı. Aracın üzerindeki düğmeleri sökemedim bir türlü, daha doğrusu asılmaya kırmaya tırstım. Sökerken kırıcam ondan sonra aldıklarımda uymayacak uğraş dur sonra. Düğmeleri sökerken orta konsolu komple sökmüyoruz değil mi? Birşey sökmeden dışarıdan asılacaz herhalde. Daha önce söken uygulama yapan var mı ve resim ekleyebilir mi?
Düzenleyen ahmetismet - 13 Nisan 2013 Saat 20:23 |
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O düğmeler sıkı geçme düğmenin üstüne bir bez koyup pense yada kargaburnuyla çekip çıkartabilirsin ama dikkat etmen gerekiyo düğmelerin iç kısmında yay ve pim var düğmeyi söktüğünde fırlıyo küçük kaybolması kolay parçalar arkadasın 206 sının soyulan tuşlarını boyamak için sökmüştük bir deli cedaretiyle ordan biliyorum
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
evet arkadaşa katılıyorum. Aldığınız parçadan ben de aldım geldiği gün uyguladım ama o meretleri sökmek acayip zor. Kolay gelsin valla. Ben L şekilnde ince demir bulup iki uca takıp çektim. |
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
![]() ![]() ![]() ![]() |
O deli cesaretinden bugün geldi
![]() |
|
neverThere
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Yok hacı yaaa. eski ekran kartlarının arka tablalarını söktüm, sert L şeklinde metal, onlarla öküz gibi asıldım yinede düğmeler banamısın demedi. Çıkaramadım. Siz bunları kırmadan nasıl çıkarttınız arkadaşlar?
|
|
neverThere
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
bendeki klima analog 2 ve 4 kademe bazen çalışmıyor bende merak edip klimayı söktüm temizledim acaba tozdanmı diye zor topladım :) bu arada küllüğü çıkartın içindeki vidaları sökün vites te bulunan deri kılıfı yerinden dikkatlice cıkarın altındaki plastik topu göreceksiniz bu vites çoğu araçta gördüğünüz gibi plastik aksamlı klimanın etrafındaki çıtayı sökün sonra klima vidalarını sökün klima kumanda kutusunu çok dikkatli ayırmanız gerek birde bulunduğu yerde içerde yapacaksınız elleriniz büyükse hiç uğraşmayın ben dikkatli davranmadım hepsi dağıldı sonra tekrar topladım dümeler çok uğraştırıyor bence dokunmayın derim ;)
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
dağıtıp etmeye girersen işin çok uzar biz direk biyeri sökmeden bezi düğmeye koyduk kargaburnuyla asıldık dediğim gibi deli cesaretiyle oldu bi daha yaparmısın deseler 3 kere düşünürüm :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Yok arkadaş sökemedim, neredeyse düğmeyi kırdım ama çıkmadı şerefsiz...
Yarın ön konsolu komple sökücem. Ne lanet şeymiş arkadaş penseyle asıldım küfür günah yok banamısın demedi. Birde pejo sağlam değil derler
![]() |
|
neverThere
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
aldığın janti düğmelerden bende çok istiyordum.önce kalorifer düğmeleri çıkıyor mu bakayım dedim. arkadaşların dediği gibi pensenin ağzına bez sararak çektim. bana mısın demedi. düğmenin boyası çıktı ama düğme çıkmadı. daha sonra klima kalorifer lambalarından biri patlamıştı. değiştirmek için ön konsolu söktüm kalorifer panelini ayrıdım. ancak ellerimi içeri sokup oradan çalışmam gerekti.çok zorladı. yalnız söktükten sonra toplamak, düğmeleri doğru pozisyonda takmak çok çok uğraştırdı. bu arada düğmeler arka taraftan çıkıyor yanılmıyorsam. 307de durum nasıldır bilmiyorum. ancak düğmeleri hangi pozisyonda söktüğüne dikkat et. hepside ortadayken sök.kolay gelsin. birde eğer yeni düğmeleri takamazsan veya takmaktan vazgeçersen düğmelere talip olurum.:) ebayden alışveriş yapmayı bilmiyorumda.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
Janti düğme nedir merak ettim?
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
forumda da resimleri vardı. http://www.ebay.com/itm/Refitting-FORD-FOCUS-A-C-HEAT-CONTROL-KNOBS-S-/321096284141?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ac2d477ed&vxp=mtr linkteki düğmelerden.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
ürü tam olarak bu:
http://www.ebay.com/itm/Peugeot-307-Air-Con-A-C-BLACK-Replacement-Knobs-Heater-Dials-3-NEW-Custom-Mod-/221205496657?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3380e00351
|
|
neverThere
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
güzelmiş dijital klimalar içinde böyle birşey var mı
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
Güzelmiş , ilk defa gördüm bu şekilde satılanı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
birde takabilirsem daha güzel olacak... dijital klima için olana rastlamadım.
|
|
neverThere
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Yok arkadaş bugün deli gibi uğraştım. Mevcut klima düğmelerini bir türlü sökemedim. Deli cesareti falan hikaye, ön konsola bi ayağımı dayayıp asılmadığım kaldı. İnat ettim teybi orta konsolu falan indirdim aşağı klimaya ulaştım dedim artık bi cesaret sökerim sonrada toplarım. Ancak klimayı yerinden çıkartmak yemedi, arkasından iki tane kalın tel biri sağa biri sola gidiyordu, gözüm korktu. Motordan gelen bir ses için yetkili servise gidecektim artık rica ederim şunları sökün diye, ne kadar isterler acaba? Büyük ihtimal kimse böyle bişey istemedi deyip 50tl isterler en az...
|
|
neverThere
|
![]() |
|
Zaten o klima kontrol panelinin o telleri sakin sokme derim takip etmesi bi dert birde yanlis bi harekette telin takilan tirnagi kirabilirsin. Ama sadece on paneli yani dugmelerin oldugu siyah kismi sokebiliyorsun forumda nasil yapilir kisminda var klima aydinlatma bakimi diye bi konuda yardimci olur sana
|
|
|
|
![]() |
|
MCKAYA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Merhaba arkadaşlar,
Bende 206 aracım için o düğmelerden aldım fakat bende çıkartamadım. Bi servise götürdüm onlarda sökemedi ve düğmelerden biride hasar görmüş. :( Düğmeleri sorunsuz bir şekilde çıkartabilen ve önerebilecek biri var mıdır ? |
|
M.C.KAYA
|
|
![]() |
|
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
Merhaba arkadaşlar,bu tip düğme bende aldım.Forumda söylendiği gibi pense v.s ile çektim,düğme deforme oldu ama çıkmadı.Sonra biraz uğraşıp kontrol panelini söktüm.Gördüm ki öyle penseyle çekip sağlam bir şekilde çıkacak şekilde değilmiş.Çünkü düğmeler arka taraftan segmanlı.Kontrol panelinin ön tarafını çıkarınca çok kolay bir şekilde düğmeleri çıkartıp yeni düğmeleri takabilirsiniz.Yanlız başka bir ayrıntıda kontrol panelini sökmek vede takmak epey uğraştırıcı oluyor.Eğer elinizden geliyorsa yapabilirsiniz.Fakat anlamıyorsanız sakın denemeye kalkmayın yoksa birde kontrol paneli almak zorunda kalırsınız.
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Senin panel farklı hocam benimkide çekince gelenlerden. 206 ile 307 yada model yılına göre farkediyor demkki. Zaten butonlarda farklı
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |