Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Klima düğmeleri nasıl sökülür?Lanet olsun...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27784
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 03:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Klima düğmeleri nasıl sökülür?Lanet olsun...
Mesajı Yazan: ahmetismet
Konu: Klima düğmeleri nasıl sökülür?Lanet olsun...
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:11
Arkadaşlar 2004 307 me ebay dan janti klima düğmelerinden aldım. Elime ulaştı. Aracın üzerindeki düğmeleri sökemedim bir türlü, daha doğrusu asılmaya kırmaya tırstım. Sökerken kırıcam ondan sonra aldıklarımda uymayacak uğraş dur sonra. Düğmeleri sökerken orta konsolu komple sökmüyoruz değil mi? Birşey sökmeden dışarıdan asılacaz herhalde. Daha önce söken uygulama yapan var mı ve resim ekleyebilir mi?

-------------
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013

Cevaplar:
Mesajı Yazan: plawert
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 00:28
O düğmeler sıkı geçme düğmenin üstüne bir bez koyup pense yada kargaburnuyla çekip çıkartabilirsin ama dikkat etmen gerekiyo düğmelerin iç kısmında yay ve pim var düğmeyi söktüğünde fırlıyo küçük kaybolması kolay parçalar arkadasın 206 sının soyulan tuşlarını boyamak için sökmüştük bir deli cedaretiyle ordan biliyorum

-------------
206 x-desing 1.4 benzinli

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 00:34
Orjinalini yazan: plawert plawert Yazdı:

O düğmeler sıkı geçme düğmenin üstüne bir bez koyup pense yada kargaburnuyla çekip çıkartabilirsin ama dikkat etmen gerekiyo düğmelerin iç kısmında yay ve pim var düğmeyi söktüğünde fırlıyo küçük kaybolması kolay parçalar arkadasın 206 sının soyulan tuşlarını boyamak için sökmüştük bir deli cedaretiyle ordan biliyorum

evet arkadaşa katılıyorum.

Aldığınız parçadan ben de aldım geldiği gün uyguladım ama o meretleri sökmek acayip zor.
Kolay gelsin valla. Ben L şekilnde ince demir bulup iki uca takıp çektim.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 08:40
O deli cesaretinden bugün geldi Ouch birazdan gidip deneyeceğim. 2 adet uzun ince dayanıklı sert tel aldım. Klima düğmelerinin uçlarına takıp asılıcam. Seni yenicem 307.

-------------
neverThere

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 12:35
Yok hacı yaaa. eski ekran kartlarının arka tablalarını söktüm, sert L şeklinde metal, onlarla öküz gibi asıldım yinede düğmeler banamısın demedi. Çıkaramadım. Siz bunları kırmadan nasıl çıkarttınız arkadaşlar?

-------------
neverThere

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 13:34
bendeki klima analog 2 ve 4 kademe bazen çalışmıyor bende merak edip klimayı söktüm temizledim acaba tozdanmı diye  zor topladım :) bu arada küllüğü çıkartın içindeki vidaları sökün vites te bulunan deri kılıfı yerinden dikkatlice cıkarın altındaki plastik topu göreceksiniz bu vites çoğu araçta gördüğünüz gibi plastik aksamlı klimanın etrafındaki çıtayı sökün sonra klima vidalarını sökün klima kumanda kutusunu çok dikkatli ayırmanız gerek birde bulunduğu yerde  içerde yapacaksınız elleriniz büyükse hiç uğraşmayın ben dikkatli davranmadım hepsi dağıldı sonra tekrar topladım dümeler çok uğraştırıyor bence dokunmayın derim ;)

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 13:44
dağıtıp etmeye girersen işin çok uzar biz direk biyeri sökmeden bezi düğmeye koyduk kargaburnuyla asıldık dediğim gibi deli cesaretiyle oldu bi daha yaparmısın deseler 3 kere düşünürüm :)

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 18:36
Yok arkadaş sökemedim, neredeyse düğmeyi kırdım ama çıkmadı şerefsiz...
Yarın ön konsolu komple sökücem. Ne lanet şeymiş arkadaş penseyle asıldım küfür günah yok banamısın demedi. Birde pejo sağlam değil derler Dead..

-------------
neverThere

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 21:40
Orjinalini yazan: ahmetismet ahmetismet Yazdı:

Yok arkadaş sökemedim, neredeyse düğmeyi kırdım ama çıkmadı şerefsiz...
Yarın ön konsolu komple sökücem. Ne lanet şeymiş arkadaş penseyle asıldım küfür günah yok banamısın demedi. Birde pejo sağlam değil derler Dead..
aldığın janti düğmelerden bende çok istiyordum.önce kalorifer düğmeleri çıkıyor mu bakayım dedim. arkadaşların dediği gibi pensenin ağzına bez sararak çektim. bana mısın demedi. düğmenin boyası çıktı ama düğme çıkmadı. 
daha sonra klima kalorifer lambalarından biri patlamıştı. değiştirmek için ön konsolu söktüm kalorifer panelini ayrıdım. ancak ellerimi içeri sokup oradan çalışmam gerekti.çok zorladı. yalnız söktükten sonra toplamak, düğmeleri doğru pozisyonda takmak çok çok uğraştırdı. bu arada düğmeler arka taraftan çıkıyor yanılmıyorsam.  307de durum nasıldır bilmiyorum. ancak düğmeleri hangi pozisyonda söktüğüne dikkat et. hepside ortadayken sök.kolay gelsin.
birde eğer  yeni düğmeleri takamazsan veya takmaktan vazgeçersen düğmelere talip olurum.:) ebayden alışveriş yapmayı bilmiyorumda.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesajı Yazan: individual
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 21:43
Janti düğme nedir merak ettim?

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 21:49
Orjinalini yazan: individual individual Yazdı:

Janti düğme nedir merak ettim?
forumda da resimleri vardı. 
http://www.ebay.com/itm/Refitting-FORD-FOCUS-A-C-HEAT-CONTROL-KNOBS-S-/321096284141?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ac2d477ed&vxp=mtr
linkteki düğmelerden.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 21:57
ürü tam olarak bu:
http://www.ebay.com/itm/Peugeot-307-Air-Con-A-C-BLACK-Replacement-Knobs-Heater-Dials-3-NEW-Custom-Mod-/221205496657?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3380e00351

-------------
neverThere

Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 22:36
güzelmiş dijital klimalar içinde böyle birşey var mı

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: individual
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 22:36
Güzelmiş , ilk defa gördüm bu şekilde satılanı

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 22:58
Orjinalini yazan: individual individual Yazdı:

Güzelmiş , ilk defa gördüm bu şekilde satılanı

birde takabilirsem daha güzel olacak...

dijital klima için olana rastlamadım.

-------------
neverThere

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2013 Saat 20:21
Yok arkadaş bugün deli gibi uğraştım. Mevcut klima düğmelerini bir türlü sökemedim. Deli cesareti falan hikaye, ön konsola bi ayağımı dayayıp asılmadığım kaldı. İnat ettim teybi orta konsolu falan indirdim aşağı klimaya ulaştım dedim artık bi cesaret sökerim sonrada toplarım. Ancak klimayı yerinden çıkartmak yemedi, arkasından iki tane kalın tel biri sağa biri sola gidiyordu, gözüm korktu. Motordan gelen bir ses için yetkili servise gidecektim artık rica ederim şunları sökün diye, ne kadar isterler acaba? Büyük ihtimal kimse böyle bişey istemedi deyip 50tl isterler en az...

-------------
neverThere

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2013 Saat 22:29
Zaten o klima kontrol panelinin o telleri sakin sokme derim takip etmesi bi dert birde yanlis bi harekette telin takilan tirnagi kirabilirsin. Ama sadece on paneli yani dugmelerin oldugu siyah kismi sokebiliyorsun forumda nasil yapilir kisminda var klima aydinlatma bakimi diye bi konuda yardimci olur sana

-------------

Mesajı Yazan: MCKAYA
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2014 Saat 12:09
Merhaba arkadaşlar,
Bende 206 aracım için o düğmelerden aldım fakat bende çıkartamadım. Bi servise götürdüm onlarda sökemedi ve düğmelerden biride hasar görmüş. :( Düğmeleri sorunsuz bir şekilde çıkartabilen ve önerebilecek biri var mıdır ?

-------------
M.C.KAYA

Mesajı Yazan: betaser
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2016 Saat 10:47
Merhaba arkadaşlar,bu tip düğme bende aldım.Forumda söylendiği gibi pense v.s ile çektim,düğme deforme oldu ama çıkmadı.Sonra biraz uğraşıp kontrol panelini söktüm.Gördüm ki öyle penseyle çekip sağlam bir şekilde çıkacak şekilde değilmiş.Çünkü düğmeler arka taraftan segmanlı.Kontrol panelinin ön tarafını çıkarınca çok kolay bir şekilde düğmeleri çıkartıp yeni düğmeleri takabilirsiniz.Yanlız başka bir ayrıntıda kontrol panelini sökmek vede takmak epey uğraştırıcı oluyor.Eğer elinizden geliyorsa yapabilirsiniz.Fakat anlamıyorsanız sakın denemeye kalkmayın yoksa birde kontrol paneli almak zorunda kalırsınız.

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2016 Saat 12:21
Senin panel farklı hocam benimkide çekince gelenlerden. 206 ile 307 yada model yılına göre farkediyor demkki. Zaten butonlarda farklı

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2016 Saat 13:12
Benim araba 307 XR 1.6 OTM ve 2005 model.Dügmeler panel sökülmeden sağlam çıkmaz.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2016 Saat 18:53
Arkadaşlar 206 ve 307 penseyle sökmeye gerek yok arkadaşın dediği ön siyah panel her iki araçtada çıkıyor düğmeleri sonra sökuyoruz.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: ŞEVKET&307_67
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2016 Saat 19:29
selamın aleykum hocam benım 307 ninde analok 2.kademesi calışmıyor nedendir.

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2016 Saat 22:20
Kalorifer düğmesinin 2. kademesi herhalde.İki sebebi olabilir. 1. si temas etmiyodur(kir veya pas), 2. si elektronik devresinden(diyot,direnç,vs).Kontrol Panelini söküp,açmak ve bakmak lazım.Tahminim temassızlıktır.Yinede bakmak lazım.Eğer sana rahatsızlık vermiyorsa bırak kalsın.

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2016 Saat 22:27
Ben bugün uğraştım ve montajını bitirdim.Çok zor oldu.Çünkü düğmeler orjinal ve birebir aynı olmadığı için bazı değişiklikler ve ilaveler yaptıktan sonra takabildim.

Mesajı Yazan: cgt_ayd
Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2016 Saat 23:06
Orjinalini yazan: betaser betaser Yazdı:

Merhaba arkadaşlar,bu tip düğme bende aldım.Forumda söylendiği gibi pense v.s ile çektim,düğme deforme oldu ama çıkmadı.Sonra biraz uğraşıp kontrol panelini söktüm.Gördüm ki öyle penseyle çekip sağlam bir şekilde çıkacak şekilde değilmiş.Çünkü düğmeler arka taraftan segmanlı.Kontrol panelinin ön tarafını çıkarınca çok kolay bir şekilde düğmeleri çıkartıp yeni düğmeleri takabilirsiniz.Yanlız başka bir ayrıntıda kontrol panelini sökmek vede takmak epey uğraştırıcı oluyor.Eğer elinizden geliyorsa yapabilirsiniz.Fakat anlamıyorsanız sakın denemeye kalkmayın yoksa birde kontrol paneli almak zorunda kalırsınız.

Mesajı Yazan: cgt_ayd
Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2016 Saat 23:14
Merhaba. 2005 307 im var bende aldım bu düğmelerden ama denk gelmedi. Benim düğmelerde siZinki gibi alt tarfı sarı küçük yay var yayın üzeride beyaz plastik var. Benim düğmeler dışardan bakınca alttaki kademe düğmesi sanki bira küçük gibi. Ama oto elektrikçi paneli açınca gördükki üç düğmeninde geçtiği dişli gibi çubuklar aynı kalınlıkta hepsi. ayrıca aldığım düğmelerin alt kenarındaki çentik gibi tutturmalar ile tutturamadık. Sizin aldığınız düğmeler nasıldı yardımcı olmanızı rica ederim. İyi günler[URL= ][/URL]

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net