![]() |
|
Corolla Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
yagiz35 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2012 Konum: Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 Saat 19:52 |
|
Arkadaşlar , babamda 2006 model toyota corolla terra var 58 bin km'de kazası hasarı yok , onu satıp en az 2011 corolla almayı düşünüyoruz , dizel otomatik fiyatları yüksek geldiği için benzinli tam otomatik alıp tüp taktırmayı düşünüyoruz , tüp uyumu ve yakıt sarfiyatı konusunda bilgisi olanlar var mıdır ? dizel ve tüplü kullanım arasında nasıl bi fark oluşur ? ayrıca otomatik şanzumanla alakalı sorun yaşar mıyız ? daha önce hiç otomatik araca sahip olmadığımız için çok bilgimiz yok. Teşekkürler
|
||
(206 x-design 2006) 35 ABE 97
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hocam yanlış sularda yüzüyorsunuz :D buradn pek cevap gelmez. Ben aurisi almadan baya araştırdım toyota - motor ve şanzumanları hakkında bildiklerimş aktarıyım:
Benzin li motorlara sıralı sistem LPG kitleri uyum sağlıyor. Kullananlar baya menunlar. 2010 öncesi M/M (F1 ve ya MMt diye de geçer robotize şanzuman) şanzumanlarda büyük sıkıntılar var. Yokuş çıkmama soğukta gitmeme gibi. 2010dan sonra çoğu sorun kalıcı çözülmüş. Tam otomatik vitesleri çok iyi deniyor. Toyotaların genelinde soğuk motorda ileri viteslere geçmeme özelliği varmış . Çoğu insan bunu sorun olarak düşünüyordu sonradan bir özelllik olduğu anlaşıldı. Dizel motorları çok sağlam. Performansları sınıfındaki diğer 1.4 dizelelere göre çok iyi. |
||
![]() |
||
yagiz35 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2012 Konum: Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
|
Teşeşkkür ederim ben de bir ihtimal cevap çıkar diye yazdım ama yeterli bu da teşekkürler :)
|
||
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yalnız Toyota'nın dizel motorlarında yağ yakma sıkıntısı ile karşılaşan kişilerde bayağı çoğunlukta Ali, Auris araştırmalarım sırasında gözlemlediğim bir bilgidir
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Oraları da baya kurcaladım , malum o kadar para verdikten sonra pişman olmak da büyük sıkıntı yaratır :D
|
||
|
||
![]() |
||
istanbullu-3885 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu-3885
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Corolla iyidir iyiiii...
|
||
Peugeout 307 SW 2005 Model 1.6 HDİ 110 HP
|
||
![]() |
||
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
|
Dizel Otomatik 2012 1,4 D4D kullandım bizzat, vites geçişleri berbat bence.
Kesintisiz değil ve bence çağdışı gibi.Elle değiştiriyomuşsunuz hissi verebilir. ![]() Konfor tartışılmaz.Özellikte bol.Kaporta çok iyi. Sana tavsiye olarak Focus Ghia Benzin otomatik tavsiye edebilirim.Ama dizel otomatik olmayacak. Bence araştır,aklına yatabilir... İyi forumlar... |
||
__B0DRUMLU__
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Otomatik ve robotize kavramları çok farklı. Siz hangisini kullandınız ? Robotize (MultiMode) bildiğiniz üzere sizin yerinize debriyaja basan bir mekanizma var. O algılayınca vites değişimi yapıyor. DSG Auto6R M/M denedim dsg hiç hissettirmiyor ama çok kıt bir algısı var. Yokuşta anlayıp vitesi düşürene kadar iş işten geçiyor. DÜz yolda baya tatlı. Çift kavrama o zaman işe yarıyor. Auto6R da resmen araba içinde gitgel yaşıyorsunuz. M/M e bakarak daha seri. M/M de debryaj boşluğu baya fazla. Açıkçası bu boşlukta gazdan ayağınızı hafif çekrek debriyaj balatasının ve şanzuman mekanizmasının ömrünü uzatabilirisniz. |
||
![]() |
||
|
Evet duydum ama yağ yakmayan dizel araç normal değildirki ![]() |
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
ilk aracım 106 yı almadan önce bir 1998 model terra ile anlaşmıştım araç çok hoşuma gitmişti aslında toyotalarda iyi araçlardır.
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
|
Robotize kullandım ben
![]() ![]() |
||
__B0DRUMLU__
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |