Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Corolla Hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27594
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 01:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Corolla Hakkında
Mesajı Yazan: yagiz35
Konu: Corolla Hakkında
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2013 Saat 19:52
Arkadaşlar , babamda 2006 model toyota corolla terra var 58 bin km'de kazası hasarı yok , onu satıp en az 2011 corolla almayı düşünüyoruz , dizel otomatik fiyatları yüksek geldiği için  benzinli tam otomatik alıp tüp taktırmayı düşünüyoruz , tüp uyumu ve yakıt sarfiyatı konusunda bilgisi olanlar var mıdır ? dizel ve tüplü kullanım arasında nasıl bi fark oluşur ? ayrıca otomatik şanzumanla alakalı sorun yaşar mıyız ? daha önce hiç otomatik araca sahip olmadığımız için çok bilgimiz yok. Teşekkürler

-------------
(206 x-design 2006) 35 ABE 97

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2013 Saat 21:27
Hocam yanlış sularda yüzüyorsunuz :D buradn pek cevap gelmez. Ben aurisi almadan baya araştırdım toyota - motor ve şanzumanları hakkında bildiklerimş aktarıyım:

Benzin li motorlara sıralı sistem LPG kitleri uyum sağlıyor. Kullananlar baya menunlar.
2010 öncesi M/M (F1 ve ya MMt diye de geçer robotize şanzuman) şanzumanlarda büyük sıkıntılar var. Yokuş çıkmama soğukta gitmeme gibi. 2010dan sonra çoğu sorun kalıcı çözülmüş.
Tam otomatik vitesleri çok iyi deniyor. Toyotaların genelinde soğuk motorda ileri viteslere geçmeme özelliği varmış . Çoğu insan bunu sorun olarak düşünüyordu sonradan bir özelllik olduğu anlaşıldı.

Dizel motorları çok sağlam. Performansları sınıfındaki diğer 1.4 dizelelere göre çok iyi.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2013 Saat 22:07
Teşeşkkür ederim ben de bir ihtimal cevap çıkar diye yazdım ama yeterli bu da teşekkürler :)

-------------

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2013 Saat 23:23
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Hocam yanlış sularda yüzüyorsunuz :D buradn pek cevap gelmez. Ben aurisi almadan baya araştırdım toyota - motor ve şanzumanları hakkında bildiklerimş aktarıyım:

Benzin li motorlara sıralı sistem LPG kitleri uyum sağlıyor. Kullananlar baya menunlar.
2010 öncesi M/M (F1 ve ya MMt diye de geçer robotize şanzuman) şanzumanlarda büyük sıkıntılar var. Yokuş çıkmama soğukta gitmeme gibi. 2010dan sonra çoğu sorun kalıcı çözülmüş.
Tam otomatik vitesleri çok iyi deniyor. Toyotaların genelinde soğuk motorda ileri viteslere geçmeme özelliği varmış . Çoğu insan bunu sorun olarak düşünüyordu sonradan bir özelllik olduğu anlaşıldı.

Dizel motorları çok sağlam. Performansları sınıfındaki diğer 1.4 dizelelere göre çok iyi.

Yalnız Toyota'nın dizel motorlarında yağ yakma sıkıntısı ile karşılaşan kişilerde bayağı çoğunlukta Ali, Auris araştırmalarım sırasında gözlemlediğim bir bilgidir Big smile. En iyi bilgiyi toyota forumlarından alırsınız hatta çoktan sorulmuştur bu tip sorular hocam.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2013 Saat 23:55
Oraları da baya kurcaladım , malum o kadar para verdikten sonra pişman olmak da büyük sıkıntı yaratır :D 

-------------

Mesajı Yazan: istanbullu-3885
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2013 Saat 23:57
Corolla iyidir iyiiii...

-------------
Peugeout 307 SW 2005 Model 1.6 HDİ 110 HP

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2013 Saat 00:30
Dizel Otomatik 2012 1,4 D4D kullandım bizzat, vites geçişleri berbat bence.
Kesintisiz değil ve bence çağdışı gibi.Elle değiştiriyomuşsunuz hissi verebilir.Smile
Konfor tartışılmaz.Özellikte bol.Kaporta çok iyi.
Sana tavsiye olarak Focus Ghia Benzin otomatik tavsiye edebilirim.Ama dizel otomatik olmayacak.
Bence araştır,aklına yatabilir...
İyi forumlar...

-------------
__B0DRUMLU__

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2013 Saat 01:32
Orjinalini yazan: Mesut48 Mesut48 Yazdı:

Dizel Otomatik 2012 1,4 D4D kullandım bizzat, vites geçişleri berbat bence.
Kesintisiz değil ve bence çağdışı gibi.Elle değiştiriyomuşsunuz hissi verebilir.Smile
Konfor tartışılmaz.Özellikte bol.Kaporta çok iyi.
Sana tavsiye olarak Focus Ghia Benzin otomatik tavsiye edebilirim.Ama dizel otomatik olmayacak.
Bence araştır,aklına yatabilir...
İyi forumlar...

Otomatik ve robotize kavramları çok farklı. Siz hangisini kullandınız ?

Robotize (MultiMode) bildiğiniz üzere sizin yerinize debriyaja basan bir mekanizma var. O algılayınca vites değişimi yapıyor.

DSG
Auto6R
M/M

denedim dsg hiç hissettirmiyor ama çok kıt bir algısı var. Yokuşta anlayıp vitesi düşürene kadar iş işten geçiyor. DÜz yolda baya tatlı. Çift kavrama o zaman işe yarıyor.

Auto6R da resmen araba içinde gitgel yaşıyorsunuz. M/M e bakarak daha seri.

M/M de debryaj boşluğu baya fazla. Açıkçası bu boşlukta gazdan ayağınızı hafif çekrek debriyaj balatasının ve şanzuman mekanizmasının ömrünü uzatabilirisniz. 

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2013 Saat 01:47
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Yalnız Toyota'nın dizel motorlarında yağ yakma sıkıntısı ile karşılaşan kişilerde bayağı çoğunlukta Ali, Auris araştırmalarım sırasında gözlemlediğim bir bilgidir Big smile. En iyi bilgiyi toyota forumlarından alırsınız hatta çoktan sorulmuştur bu tip sorular hocam.

Evet duydum ama yağ yakmayan dizel araç normal değildirki LOL Benim 206da bakıma kadar yarıya indiriyor yağı.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2013 Saat 10:54
ilk aracım 106 yı almadan önce bir 1998 model terra ile anlaşmıştım araç çok hoşuma gitmişti aslında toyotalarda iyi araçlardır.

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2013 Saat 22:02
Robotize kullandım ben Thumbs Down 2012 Modeldi. Şanzıman kodlarını bilmiyorum ama DSG ve Ford Grubu otomatikleri bence iyi Thumbs Up

-------------
__B0DRUMLU__

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net