![]() |
|
Hareket eden araç 1. vitese atılmaz??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 Saat 01:53 |
Arkadaşlar hareket eden araç 1. vitese atılmaz deniyor sizce bu doğru mu?
Mesela 10 km/saat e kadar yavaşladık siz 1. vitese mi atarsınız 2. vitese mi? 2'ye atılırsa motor devri 1000 lere kadar düşebiliyor ve motoru zorluyor bu durumun araca herhangi bir zararı var mı?
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim aracımda o hızlarda zaten 1. vitese zor geçiyor. zorlamak gerekiyor 1'e atmak için. 2ye kolay geçiyor ve topluyor araç kendini. doğruluğu konusunda bilgim yok ancak ben 2'ye atıyorum. bilen usta arkadaşlar vardır. bizde aydınlanırız.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
hLL ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: 343256I Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
Madem motoru zorluyor neden debriyaja yarım basarak hızlandırmayı denemiyorsunuz? |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
2 inci vitesle cekmedigi yerde yada devirin dusuk kaldigi yerde birinci vitese atilir ben atiyorum
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
engin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
gaz bedalı geç depki veriyorsa yada motordan sesler geliyorsa 1 atılır
|
|
206+ 2011 alüminyum gri
1.4 benzin |
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Böyle durumlarda motor soğukken veya yokuştayken 2.vites yerine 1'i kullanıyorum hep, ayrıca yolun durumuna göre 1>3 veya 2>4 kullanıyorum.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
1 Vites otomobillerde SADECE VE SADECEEEE aracı kaldırmak için kullanılır. bu çok nadir bilgiyi pek çok kişi bilmez. 1. Vitesin amacı budur sadece aracı kaldırmak.
|
|
![]() |
|
Cİo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
yokus aşagı inerken sürekli fren yapmak yerine 1 e atıp motor freni ile inebilirsnz . 1.vites sadece kaldrmak icin degldir. bazı yerler vardır aşırı iniştir cok yavaş gidilmesi gerekir boşta fren yerine 1.vites ve takviye frenle inilir. benim bildgm bu. sormuştum 22 yıllk usta söylemişti.
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
ben aracı kaldırmak için olduğuna inanmıyorum çünkü araç hareket halindeyken arkadaşımın aracında 2 de kalkarken titriyor buda balatanın aşınmasına neden oluyor 1. vites kullanılır :)
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
iyide neden atilmaz ne gibi bir zarari var? otomatik vites bile devir dusunce bire atiyor bu araci uretenler bire atilmaz detayini otomatik vteslerde neden unuttular acaba
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mistik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
2. vites benden bu kadar diyip titremeye başlıyorsa 1 e atılır, yokuş çıkarken filan zorlandığı yerde 1e atıcan olması gereken bu..
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
tabikide atılır ya bende 1 e atıyorum 2ye atınca araba ''olmaz aga 1e atmalısın'' diyor zaten sana hal ve hareketleriyle
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
1. vites aracın kalkış vitesidir onun dışında zor durumda kalmadıkça araç 1. viteste kullanılmaz zaen kullanıcam desen bile devir hemen yükselişe geçer ve araç vites artışı ister o yüzden 1. vites aracın kalkış vitesidir
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
![]() ![]() ![]() ![]() |
tır yada otobüs kullanmıyosun birinci vitesi sadece kalkış için kullanasın sizin dediğiniz olay ağır devirli ve tonajlı araçlarda gecerli
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
ben 15 km hıza kadar 1.vites kullanıyorum. 10 da 2 ye atınca motor zorlanıyor. bir sorun görmedim şu ana kadar.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
bayırda çekmeyince neyapıcan? -1 olsa ona bile takarım
![]() |
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
usta alakası yok 1.vitesin aracı kaldırmasıyla devrini almıyo gitmiyosa araba nerde olursa alıcaksın 1 e öyle şeymi var :)
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Birinci vitese atmaya kalkarken vites eger girmemeye direniyor ise atmamakta fayda var. Bu durumda ya daha da yavaslamak ve oyle 1'e atmak ya da 2'den devam etmek gerekir. Eger duz bir yolda isek ve bu durumla karsi karsiya isek ben olsam 2'den devam ederdim. 1'e atilmaz diye bir kural olmadigi gibi 2'den de devam edilmez diye de bir kural yok. Iki durumun da bir zarara yol acacagini dusunmuyorum. |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Yokuş aşağı iken zaten ne kadar zorlasam da araç biraz hareketlendiyse 1'e kolay kolay geçmez ama yokuş çıkarken eğer araç hızını alamadıysa istesem de yapacak bir şey yok 1'e alıp devam etmeliyim ki tecrübelerimle sabittir 2'de yığılır kalır devam etmez araç yine de çok zorlanmasın diye araba yokuş çıkarken neredeyse duracak hale getirip öyle 1 e alır devam ederim, motor freninden ise kendim durdurarak devam etmeyi tercih ederim (sarsmamış olurum aracı). Düz yolda her zaman bir an önce 2'ye atmaya çalışıyorum devrine getirip ki zaten araçta belirtiyor kendisini. Tamamen yola ve trafiğe göre davranılması gerekiyor bence de 1'e atılmaz diye kural yok ama 1'e atacağım diye de vitese abanmaya gerek yok. Kursta öğretilen vites koluna nazik davranmamız gerektiği şeklindeydi
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Dostlar ilginç bir ortam olmuş :) Devrine ve hızına göre atılır 1nci vitese tabiki. yılların baskı balata canavarı konuşuyor :D
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |