Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hareket eden araç 1. vitese atılmaz???

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27413
Tarih: 10 Haziran 2025 Saat 13:20
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hareket eden araç 1. vitese atılmaz???
Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Konu: Hareket eden araç 1. vitese atılmaz???
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 01:53
Arkadaşlar hareket eden araç 1. vitese atılmaz deniyor sizce bu doğru mu?

Mesela 10 km/saat e kadar yavaşladık siz 1. vitese mi atarsınız 2. vitese mi?

2'ye atılırsa motor devri 1000 lere kadar düşebiliyor ve motoru zorluyor bu durumun araca herhangi bir zararı var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 09:41
benim aracımda o hızlarda zaten 1. vitese zor geçiyor. zorlamak gerekiyor 1'e atmak için. 2ye kolay geçiyor ve topluyor araç kendini. doğruluğu konusunda bilgim yok ancak ben 2'ye atıyorum. bilen usta arkadaşlar vardır. bizde aydınlanırız.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesajı Yazan: hLL
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 12:20
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

2'ye atılırsa motor devri 1000 lere kadar düşebiliyor ve motoru zorluyor bu durumun araca herhangi bir zararı var mı?

Madem motoru zorluyor neden debriyaja yarım basarak hızlandırmayı denemiyorsunuz?

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 12:53
2 inci vitesle cekmedigi yerde yada devirin dusuk kaldigi yerde birinci vitese atilir ben atiyorum

-------------

Mesajı Yazan: engin
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 17:07
gaz bedalı geç depki veriyorsa yada motordan sesler geliyorsa 1 atılır

-------------
206+ 2011 alüminyum gri
1.4 benzin

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 10:08
Böyle durumlarda motor soğukken veya yokuştayken 2.vites yerine 1'i kullanıyorum hep, ayrıca yolun durumuna göre 1>3 veya 2>4 kullanıyorum.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 10:10
1 Vites otomobillerde SADECE VE SADECEEEE aracı kaldırmak için kullanılır. bu çok nadir bilgiyi pek çok kişi bilmez. 1. Vitesin amacı budur sadece aracı kaldırmak.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: Cİo
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 22:43
yokus aşagı inerken sürekli fren yapmak yerine 1 e atıp motor freni ile inebilirsnz . 1.vites sadece kaldrmak icin degldir. bazı yerler vardır aşırı iniştir cok yavaş gidilmesi gerekir boşta fren yerine 1.vites ve takviye frenle inilir. benim bildgm bu. sormuştum 22 yıllk usta söylemişti.

Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 23:14
ben aracı kaldırmak için olduğuna inanmıyorum çünkü araç hareket halindeyken arkadaşımın aracında 2 de kalkarken titriyor buda balatanın aşınmasına neden oluyor 1. vites kullanılır :)

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 23:39
iyide neden atilmaz ne gibi bir zarari var? otomatik vites bile devir dusunce bire atiyor bu araci uretenler bire atilmaz detayini otomatik vteslerde neden unuttular acaba

-------------

Mesajı Yazan: mistik
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 00:58
2. vites benden bu kadar diyip titremeye başlıyorsa 1 e atılır, yokuş çıkarken filan zorlandığı yerde 1e atıcan olması gereken bu..

-------------
http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 11:04
tabikide atılır ya bende 1 e atıyorum 2ye atınca araba ''olmaz aga 1e atmalısın'' diyor zaten sana hal ve hareketleriyle Big smile 

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesajı Yazan: plawert
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 13:38
1. vites aracın kalkış vitesidir onun dışında zor durumda kalmadıkça araç 1. viteste kullanılmaz zaen kullanıcam desen bile devir hemen yükselişe geçer ve araç vites artışı ister o yüzden 1. vites aracın kalkış vitesidir

-------------
206 x-desing 1.4 benzinli

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 15:01
Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

1 Vites otomobillerde SADECE VE SADECEEEE aracı kaldırmak için kullanılır. bu çok nadir bilgiyi pek çok kişi bilmez. 1. Vitesin amacı budur sadece aracı kaldırmak.
tır yada otobüs kullanmıyosun birinci vitesi sadece kalkış için kullanasın sizin dediğiniz olay ağır devirli ve tonajlı araçlarda gecerli

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 21:15
ben 15 km hıza kadar 1.vites kullanıyorum. 10 da 2 ye atınca motor zorlanıyor. bir sorun görmedim şu ana kadar.

-------------

Mesajı Yazan: ahmetismet
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 21:19
bayırda çekmeyince neyapıcan? -1 olsa ona bile takarımDead

-------------
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 22:37
usta alakası yok 1.vitesin aracı kaldırmasıyla devrini almıyo gitmiyosa araba nerde olursa alıcaksın 1 e öyle şeymi var :)

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 22:45
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

Birinci vitese atmaya kalkarken vites eger girmemeye direniyor ise atmamakta fayda var. Bu durumda ya daha da yavaslamak ve oyle 1'e atmak ya da 2'den devam etmek gerekir. Eger duz bir yolda isek ve bu durumla karsi karsiya isek ben olsam 2'den devam ederdim. 1'e atilmaz diye bir kural olmadigi gibi 2'den de devam edilmez diye de bir kural yok. Iki durumun da bir zarara yol acacagini dusunmuyorum.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 22:58
Yokuş aşağı iken zaten ne kadar zorlasam da araç biraz hareketlendiyse 1'e kolay kolay geçmez  ama yokuş çıkarken eğer araç hızını alamadıysa istesem de yapacak bir şey yok 1'e alıp devam etmeliyim ki tecrübelerimle sabittir 2'de yığılır kalır devam etmez araç yine de çok zorlanmasın diye araba yokuş çıkarken neredeyse duracak hale getirip öyle 1 e alır devam ederim, motor freninden ise kendim durdurarak devam etmeyi tercih ederim (sarsmamış olurum aracı). Düz yolda her zaman bir an önce 2'ye atmaya çalışıyorum devrine getirip ki zaten araçta belirtiyor kendisini. Tamamen yola ve trafiğe göre davranılması gerekiyor bence de 1'e atılmaz diye kural yok ama 1'e atacağım diye de vitese abanmaya gerek yok. Kursta öğretilen vites koluna nazik davranmamız gerektiği şeklindeydi Smile.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2013 Saat 11:20
Dostlar ilginç bir ortam olmuş :) Devrine ve hızına göre atılır 1nci vitese tabiki. yılların baskı balata canavarı konuşuyor :D

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net