![]() |
|
106 rölanti sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fenersel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 Saat 09:39 |
Selamlar; 1997 model 106 xr aracım da bazen rölanti kendiliğinden yükseliyor, gaza basmadığım halde gaz veriyormuşum gibi oluyor, hatta araç gaza basmadan gidiyor ve ışıklarda durduğumda, ileri geri manevra yaptığımda vs kendiğinden gaz verip duruyor, hatta arkadaşlar gaza basma hoop diyorlar yani o derece. Bu dediklerim çoğu zaman oluyor. ustaya gitmedim henüz, acaba bunun sebebi ne olabilir?
Düzenleyen fenersel - 08 Şubat 2013 Saat 09:40 |
|
![]() |
|
byx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2013 Konum: B.evler ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slm aracın sorunu %90 rolanti valfi.küçükte olsa bi ihtimal gaz kelebek potansiyometresi olabilir.gerçi kesiklik yada yığılma yapıyor dememişşin.? zaten cihaza bağlayınca belli olur.eğer kendim yaparım diyor isen gaz kelebek sensörünü sök (rolanti valfini sökmek için) daha sonra rolanti valfini sök.her 2 side 2şer vida tutuyor.rolanti valfi fişi takılı kalsın, kontak açtığımızda ileri doğru çıkması gerek görmek için camın önüne koyabilirsin yada biri yardımcı olsun sen bakarsın.(marşa basma) kapattığımızda ise geri çekilmeli,bir kaç kez dene sorun varsa belli olur,boğazı ve parçaları balata spreyiyle temizleme yada uğraşamam ustaya gideyim diyorsan değişmesi gereken parça var ise muhakkak orjinalini al.örn. magnetti marel veya vdo gibi.umarım yardımcı olabilmişimidir.
|
|
![]() |
|
fenersel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
İlginiz için teşekkürler;
hafta sonu gaz kelebek sensörünü temizledik ama sorun devam ediyor, uygun rölanti valfi bulmaya çalışıyorum, parçacı da hellux marka yan sanayisi vardı, magneti marelli bulamadım.
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Fazla sıkma kendini ALLAH beterin den korusun bunlar ufak şeyler halolur. |
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
kırmızı306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2012 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırmızı306
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
KArdeş aynı sorun bendede vardı gitmediğim yer kalmadı hatta 600 milyon bayılıp rolanti motoru bile alıyordum az kalsın sorun hararet müşürü arızası çıktı.
Bilgisayara bağlat ordan cıkıyor . Kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
inşallah rolanti motoru değildir, ben bilgisayara bağlatacak yer aradım ama aracım 97 nin başında çıkan model olduğu için sokete uygun makine bulamadık, yani aracımın soketi eskiymiş eski makine olması lazımmış
|
|
![]() |
|
Dün usta ya götürdüm aracım cihaza bağlandı, beklediğimden çok daha basit birşey çıktı; buji kablolarım yanmış değiştirince herşey normale döndü, çok iyi, bilgili ve ilgili bir ustaya yönlendirdiği için byx ' e teşekkür ederim. Ayrıca sübap ayarı falan yaptılar saat gibi çalışıyo arabama bir kez daha aşık oldum.
Herkese çok teşekkürler, kazasız belasız günler inşallah.
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
sana demedim mi bunlar ufak şeyler sıkma diye sevindim halolduğuna .
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim eksik olmayın.
|
|
![]() |
|
byx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2013 Konum: B.evler ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
çok sevindim sorunun düzeldiğine inşallah bidaha sorun olmaz dostum.97 mod.buji kablosu vardı unutmuşum kusura bakma.bobinden olabilir dediğimde bunu kastetmiştim.benim arabada 99 mod.ve buji kablosu yok direk bobin var.tekrar geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
selammedikal3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Fenersel bende istanbuldanım ve iyi bi pejocu ustaya ihtiyacım var. Eger güzel bi ustaysa telefonunu bizimle paylasırmısın
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
aynı problem bende de var henüz baktırmadım bu şekilde kullanmanın ne gibi zararları olabilir aracıma acaba? bu arada geçmiş olsun sorunu gidermene sevindim iyi sürüşler kardeşim
![]() |
|
![]() |
|
math_sevko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
Evet Kardeşim ya aynı sıkıntıyı yaşıyorum gitmediğim usta kalmadı, benzin döküp yakıcam artık arabayı. Ustanın iletişim bilgilerini atarsan seviniriz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |