Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 106 rölanti sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

106 rölanti sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fenersel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fenersel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 106 rölanti sorunu
    Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 Saat 09:39
Selamlar;

1997 model 106 xr aracım da  bazen rölanti kendiliğinden yükseliyor, gaza basmadığım halde gaz veriyormuşum gibi oluyor, hatta araç gaza basmadan gidiyor ve ışıklarda durduğumda, ileri geri manevra yaptığımda vs kendiğinden gaz verip duruyor, hatta arkadaşlar gaza basma hoop diyorlar yani o derece. Bu dediklerim çoğu zaman oluyor.
ustaya gitmedim henüz, acaba bunun sebebi ne olabilir?

Düzenleyen fenersel - 08 Şubat 2013 Saat 09:40
Yukarı Dön
byx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı byx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 Saat 10:41
slm aracın sorunu %90 rolanti valfi.küçükte olsa bi ihtimal gaz kelebek potansiyometresi olabilir.gerçi kesiklik yada yığılma yapıyor dememişşin.? zaten cihaza bağlayınca belli olur.eğer kendim yaparım diyor isen gaz kelebek sensörünü sök (rolanti valfini sökmek için) daha sonra rolanti valfini sök.her 2 side 2şer vida tutuyor.rolanti valfi fişi takılı kalsın, kontak açtığımızda ileri doğru çıkması gerek görmek için camın önüne koyabilirsin yada biri yardımcı olsun sen bakarsın.(marşa basma) kapattığımızda ise geri çekilmeli,bir kaç kez dene sorun varsa belli olur,boğazı ve parçaları balata spreyiyle temizleme yada uğraşamam ustaya gideyim diyorsan değişmesi gereken parça var ise muhakkak orjinalini al.örn. magnetti marel veya vdo gibi.umarım yardımcı olabilmişimidir.
Yukarı Dön
fenersel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fenersel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 Saat 08:09
İlginiz için teşekkürler;

hafta sonu gaz kelebek sensörünü temizledik ama sorun devam ediyor, uygun rölanti valfi bulmaya çalışıyorum, parçacı da hellux marka yan sanayisi vardı, magneti marelli bulamadım.
Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 Saat 16:09

Fazla sıkma kendini ALLAH beterin den korusun bunlar ufak şeyler halolur.

SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Yukarı Dön
kırmızı306 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kırmızı306 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 Saat 16:50
KArdeş aynı sorun bendede vardı gitmediğim yer kalmadı hatta 600 milyon bayılıp rolanti motoru bile alıyordum az kalsın sorun hararet müşürü arızası çıktı.

Bilgisayara bağlat ordan cıkıyor .

Kolay gelsin.
Yukarı Dön
fenersel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fenersel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 Saat 18:33
Orjinalini yazan: kırmızı306 kırmızı306 Yazdı:

KArdeş aynı sorun bendede vardı gitmediğim yer kalmadı hatta 600 milyon bayılıp rolanti motoru bile alıyordum az kalsın sorun hararet müşürü arızası çıktı.

Bilgisayara bağlat ordan cıkıyor .

Kolay gelsin.

inşallah rolanti motoru değildir, ben bilgisayara bağlatacak yer aradım ama aracım 97 nin başında çıkan model olduğu için sokete uygun makine bulamadık, yani aracımın soketi eskiymiş eski makine olması lazımmış
Yukarı Dön
fenersel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fenersel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 Saat 08:08
Dün usta ya götürdüm aracım cihaza bağlandı, beklediğimden çok daha basit birşey çıktı; buji kablolarım yanmış değiştirince herşey normale döndü, çok iyi, bilgili ve ilgili bir ustaya yönlendirdiği için byx ' e teşekkür ederim. Ayrıca sübap ayarı falan yaptılar saat gibi çalışıyo arabama bir kez daha aşık oldum.

Herkese çok teşekkürler, kazasız belasız günler inşallah.
Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 Saat 08:40
sana demedim mi bunlar ufak şeyler sıkma diye sevindim halolduğuna .
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Yukarı Dön
fenersel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fenersel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 Saat 11:31
Orjinalini yazan: outlaw outlaw Yazdı:

sana demedim mi bunlar ufak şeyler sıkma diye sevindim halolduğuna .

Teşekkür ederim eksik olmayın.
Yukarı Dön
byx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı byx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 Saat 13:28
çok sevindim sorunun düzeldiğine inşallah bidaha sorun olmaz dostum.97 mod.buji kablosu vardı unutmuşum kusura bakma.bobinden olabilir dediğimde bunu kastetmiştim.benim arabada 99 mod.ve buji kablosu yok direk bobin var.tekrar geçmiş olsun.
Yukarı Dön
selammedikal3434 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selammedikal3434 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2013 Saat 18:02
Fenersel bende istanbuldanım ve iyi bi pejocu ustaya ihtiyacım var. Eger güzel bi ustaysa telefonunu bizimle paylasırmısın
Yukarı Dön
rolandgarros Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2013 Saat 21:52
aynı problem bende de var henüz baktırmadım bu şekilde kullanmanın ne gibi zararları olabilir aracıma acaba? bu arada geçmiş olsun sorunu gidermene sevindim iyi sürüşler kardeşim Thumbs Up
Yukarı Dön
math_sevko Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı math_sevko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 14:40
Orjinalini yazan: selammedikal3434 selammedikal3434 Yazdı:

Fenersel bende istanbuldanım ve iyi bi pejocu ustaya ihtiyacım var. Eger güzel bi ustaysa telefonunu bizimle paylasırmısın

Evet Kardeşim ya aynı sıkıntıyı yaşıyorum gitmediğim usta kalmadı, benzin döküp yakıcam artık arabayı. Ustanın iletişim bilgilerini atarsan seviniriz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16672 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 300 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 616 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4942 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2427 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4721 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 426 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7897 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 666 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 830 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 538 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5456 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 698 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 491 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 848 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 372 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 609 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 787 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2483 0 Bayer
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English