Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 rölanti sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27076
Tarih: 22 Haziran 2025 Saat 04:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 rölanti sorunu
Mesajı Yazan: fenersel
Konu: 106 rölanti sorunu
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2013 Saat 09:39
Selamlar;

1997 model 106 xr aracım da  bazen rölanti kendiliğinden yükseliyor, gaza basmadığım halde gaz veriyormuşum gibi oluyor, hatta araç gaza basmadan gidiyor ve ışıklarda durduğumda, ileri geri manevra yaptığımda vs kendiğinden gaz verip duruyor, hatta arkadaşlar gaza basma hoop diyorlar yani o derece. Bu dediklerim çoğu zaman oluyor.
ustaya gitmedim henüz, acaba bunun sebebi ne olabilir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: byx
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2013 Saat 10:41
slm aracın sorunu %90 rolanti valfi.küçükte olsa bi ihtimal gaz kelebek potansiyometresi olabilir.gerçi kesiklik yada yığılma yapıyor dememişşin.? zaten cihaza bağlayınca belli olur.eğer kendim yaparım diyor isen gaz kelebek sensörünü sök (rolanti valfini sökmek için) daha sonra rolanti valfini sök.her 2 side 2şer vida tutuyor.rolanti valfi fişi takılı kalsın, kontak açtığımızda ileri doğru çıkması gerek görmek için camın önüne koyabilirsin yada biri yardımcı olsun sen bakarsın.(marşa basma) kapattığımızda ise geri çekilmeli,bir kaç kez dene sorun varsa belli olur,boğazı ve parçaları balata spreyiyle temizleme yada uğraşamam ustaya gideyim diyorsan değişmesi gereken parça var ise muhakkak orjinalini al.örn. magnetti marel veya vdo gibi.umarım yardımcı olabilmişimidir.

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2013 Saat 08:09
İlginiz için teşekkürler;

hafta sonu gaz kelebek sensörünü temizledik ama sorun devam ediyor, uygun rölanti valfi bulmaya çalışıyorum, parçacı da hellux marka yan sanayisi vardı, magneti marelli bulamadım.

Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2013 Saat 16:09

Fazla sıkma kendini ALLAH beterin den korusun bunlar ufak şeyler halolur.

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesajı Yazan: kırmızı306
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2013 Saat 16:50
KArdeş aynı sorun bendede vardı gitmediğim yer kalmadı hatta 600 milyon bayılıp rolanti motoru bile alıyordum az kalsın sorun hararet müşürü arızası çıktı.

Bilgisayara bağlat ordan cıkıyor .

Kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2013 Saat 18:33
Orjinalini yazan: kırmızı306 kırmızı306 Yazdı:

KArdeş aynı sorun bendede vardı gitmediğim yer kalmadı hatta 600 milyon bayılıp rolanti motoru bile alıyordum az kalsın sorun hararet müşürü arızası çıktı.

Bilgisayara bağlat ordan cıkıyor .

Kolay gelsin.

inşallah rolanti motoru değildir, ben bilgisayara bağlatacak yer aradım ama aracım 97 nin başında çıkan model olduğu için sokete uygun makine bulamadık, yani aracımın soketi eskiymiş eski makine olması lazımmış

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2013 Saat 08:08
Dün usta ya götürdüm aracım cihaza bağlandı, beklediğimden çok daha basit birşey çıktı; buji kablolarım yanmış değiştirince herşey normale döndü, çok iyi, bilgili ve ilgili bir ustaya yönlendirdiği için byx ' e teşekkür ederim. Ayrıca sübap ayarı falan yaptılar saat gibi çalışıyo arabama bir kez daha aşık oldum.

Herkese çok teşekkürler, kazasız belasız günler inşallah.

Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2013 Saat 08:40
sana demedim mi bunlar ufak şeyler sıkma diye sevindim halolduğuna .

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2013 Saat 11:31
Orjinalini yazan: outlaw outlaw Yazdı:

sana demedim mi bunlar ufak şeyler sıkma diye sevindim halolduğuna .

Teşekkür ederim eksik olmayın.

Mesajı Yazan: byx
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2013 Saat 13:28
çok sevindim sorunun düzeldiğine inşallah bidaha sorun olmaz dostum.97 mod.buji kablosu vardı unutmuşum kusura bakma.bobinden olabilir dediğimde bunu kastetmiştim.benim arabada 99 mod.ve buji kablosu yok direk bobin var.tekrar geçmiş olsun.

Mesajı Yazan: selammedikal3434
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 18:02
Fenersel bende istanbuldanım ve iyi bi pejocu ustaya ihtiyacım var. Eger güzel bi ustaysa telefonunu bizimle paylasırmısın

Mesajı Yazan: rolandgarros
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 21:52
aynı problem bende de var henüz baktırmadım bu şekilde kullanmanın ne gibi zararları olabilir aracıma acaba? bu arada geçmiş olsun sorunu gidermene sevindim iyi sürüşler kardeşim Thumbs Up

-------------
https://www.pejo206.com" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: math_sevko
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2013 Saat 14:40
Orjinalini yazan: selammedikal3434 selammedikal3434 Yazdı:

Fenersel bende istanbuldanım ve iyi bi pejocu ustaya ihtiyacım var. Eger güzel bi ustaysa telefonunu bizimle paylasırmısın

Evet Kardeşim ya aynı sıkıntıyı yaşıyorum gitmediğim usta kalmadı, benzin döküp yakıcam artık arabayı. Ustanın iletişim bilgilerini atarsan seviniriz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net