![]() |
|
oto bakım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2013 Saat 23:55 |
merhaba üstadlar bı sorum olcak sıze benım arac lpg li aracımı starwashda komple bakıma sokucam temızlık dezenfekzsıyon falan yalnız bı sorum olcak motoru ne ile temızlıyolar lpg veya motor aksamına zarar verırler mı cnku lpg ustası motora su degdırme dedı ne ıle temızlendıgı hakkında bı bılgısı olan var mı...)
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gaz yagı ve köpükle temizlendiği sürece sorun yaratmaz
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
![]() ![]() ![]() ![]() |
peki üstad bu oto kuaforlerı olemı temızlıyolar yoksa suyu basıolar mı varmı yaptıran acep :)
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
kuaförden kuoföre değişiyo kardeşim o :)
yalnız heleki benzinli araç kullanıyosan kesinlikle tanındık marka yapmış bi yere git. 106 mı satacagım gün birader yıkatmış motorunu. alan arkadaş yolda kalmış çok üzülmüştüm. dünya kdr masraf etmiş.
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
artık her oto yıkamacı, kuaför hizmeti de vermeye basladı pasta cila boya koruma ic dıs motor diye bir sürü reklamlar veriyorlar, ben gormustum adam once motora kopuklu bi sıvı sıktı sonra motoru çalıstırdı basınclı su ile yıkadı aynı arkadas 3 ay sonra beyin degistirdi :/ ustama anlatmıstım bu olayı beyin gibi xenon gibi elektrik parcaları koruyucu sprey ya da posetle koruyamıyorlar sokmek lazım demisti.. adam usta tabi bi suru sıkıntı gormus bu sebepten.. cok dikkat derim..
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
ekleme: hatta usta, araç motor yıkama yapıldıysa tamamen kurumadan kesinlikle motoru çalıstırmamak lazım demisti, adamlar orda çalısan motora vuruyorlardı suyu :/ tabi ne olacak bekletemez, alacak oraya yenisi hemen.. ama hic degilse iterek ileri alınablir cok ozen de gosterilebilr...
|
|
![]() |
|
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Ben motoru yıkattığım zaman da otomatik şanzımanın okuyucusu bozulmuştu. arada bir düzeliyordu ama yaklaşık iki ay kadar dayandı. sonra değiştirmek zorunda kaldık. aman deyim arkadaşım çok dikkat et.
|
|
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
hmm mototr ısı rısklı yane ya adamdan belgeleı garantı almam lazım yada hıc bulasmamak lazım motor temızlıgıne
|
|
![]() |
|
belgeli garanti bile alsan, ''abi onun yıkamayla alakası yok'' diyecek cok yer vardır eminim, bence icin rahat etsin istiyorsan hic girme motor isine, zaten emin ol sadece goruntu yani o da açtıgında sen goruyorsun o kadar..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
motor saglıgı acısından bı faydası yoksa boşuna rısk bu konuda haklısın ustad
|
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Kardeşim ben de pek güvenmem oto yıkamacılara... O sebeple kendi işimi kendim görürüm... Git benzinciye 1 lt gaz al... Gazı ister temizleyeceğin yere azar azar dök üstüpüyle temizle, ister üstüpünün üzerine dök öyle sil... Aşağıdaki resim 2000 model olan benim güncel arabama ait... Temizliği görüyosun... Gaz hem uçucudur hem de zararsız... ![]() |
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
dip not bilgi, gazyagı hortum ve kabloları sertleştirerek deforme eder
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
valla pırıl pırıl olmus emegınıze saglık :) denemesı bedava hele bı havalar duzelsın bakalım :))
|
|
![]() |
|
vaaay be kardesim sen bunların hepsini bir lt gaz yağı ve üstübü ile mi hallettin cidden? ellerine saglık ya cok guzel olmus.. seni tebrik ediyorum ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |