Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oto bakım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26614
Tarih: 15 Haziran 2025 Saat 10:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: oto bakım
Mesajı Yazan: sansasyon61
Konu: oto bakım
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 23:55
merhaba üstadlar bı sorum olcak sıze benım arac lpg li aracımı starwashda komple bakıma sokucam temızlık dezenfekzsıyon falan yalnız bı sorum olcak motoru ne ile temızlıyolar lpg veya motor aksamına zarar verırler mı cnku lpg ustası motora su degdırme dedı ne ıle temızlendıgı hakkında bı bılgısı olan var mı...)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 02:30
gaz yagı ve köpükle temizlendiği sürece sorun yaratmaz

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 03:44
peki üstad bu oto kuaforlerı olemı temızlıyolar yoksa suyu basıolar mı varmı yaptıran acep :)

Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 04:02
kuaförden kuoföre değişiyo kardeşim o :)
yalnız heleki benzinli araç kullanıyosan kesinlikle tanındık marka yapmış bi yere git.
106 mı satacagım gün birader yıkatmış motorunu. alan arkadaş yolda kalmış çok üzülmüştüm. dünya kdr masraf etmiş.

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 11:29
artık her oto yıkamacı, kuaför hizmeti de vermeye basladı pasta cila boya koruma ic dıs motor diye bir sürü reklamlar veriyorlar, ben gormustum adam once motora kopuklu bi sıvı sıktı sonra motoru çalıstırdı basınclı su ile yıkadı aynı arkadas 3 ay sonra beyin degistirdi :/ ustama anlatmıstım bu olayı beyin gibi xenon gibi elektrik parcaları koruyucu sprey ya da posetle koruyamıyorlar sokmek lazım demisti.. adam usta tabi bi suru sıkıntı gormus bu sebepten.. cok dikkat derim..

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 11:31
ekleme: hatta usta, araç motor yıkama yapıldıysa tamamen kurumadan kesinlikle motoru çalıstırmamak lazım demisti, adamlar orda çalısan motora vuruyorlardı suyu :/ tabi ne olacak bekletemez, alacak oraya yenisi hemen.. ama hic degilse iterek ileri alınablir cok ozen de gosterilebilr...

Mesajı Yazan: katipahmet
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 14:29
Ben motoru yıkattığım zaman da otomatik şanzımanın okuyucusu bozulmuştu. arada bir düzeliyordu ama yaklaşık iki ay kadar dayandı. sonra değiştirmek zorunda kaldık. aman deyim arkadaşım çok dikkat et. 

-------------
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 18:48
hmm mototr ısı rısklı yane ya adamdan belgeleı garantı almam lazım yada hıc bulasmamak lazım motor temızlıgıne

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 22:12
belgeli garanti bile alsan, ''abi onun yıkamayla alakası yok'' diyecek cok yer vardır eminim, bence icin rahat etsin istiyorsan hic girme motor isine, zaten emin ol sadece goruntu yani o da açtıgında sen goruyorsun o kadar..

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 22:13
motor saglıgı acısından bı faydası yoksa boşuna rısk bu konuda haklısın ustad 

Mesajı Yazan: Semih ÇAVDAR
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 01:57
Kardeşim ben de pek güvenmem oto yıkamacılara... O sebeple kendi işimi kendim görürüm... Git benzinciye 1 lt gaz al... Gazı ister temizleyeceğin yere azar azar dök üstüpüyle temizle, ister üstüpünün üzerine dök öyle sil... Aşağıdaki resim 2000 model olan benim güncel arabama ait... Temizliği görüyosun... Gaz hem uçucudur hem de zararsız... 

-------------
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros...

Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 10:07
dip not bilgi, gazyagı hortum ve kabloları sertleştirerek deforme eder

-------------
206+ hdi

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 11:45
valla pırıl pırıl olmus emegınıze saglık :) denemesı bedava hele bı havalar duzelsın bakalım :))

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 20:58
Orjinalini yazan: Gallardo Gallardo Yazdı:

Kardeşim ben de pek güvenmem oto yıkamacılara... O sebeple kendi işimi kendim görürüm... Git benzinciye 1 lt gaz al... Gazı ister temizleyeceğin yere azar azar dök üstüpüyle temizle, ister üstüpünün üzerine dök öyle sil... Aşağıdaki resim 2000 model olan benim güncel arabama ait... Temizliği görüyosun... Gaz hem uçucudur hem de zararsız... 

vaaay be kardesim sen bunların hepsini bir lt gaz yağı ve üstübü ile mi hallettin cidden? ellerine saglık ya cok guzel olmus.. seni tebrik ediyorum Clap

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net