![]() |
|
İtici sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pg307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2013 Saat 23:44 |
Benzinli 307 ile İstanbul'dan Ankara'ya sorunsuz şekilde ve oldukca hızlı geldim. Geldikten sonra 3 gün araç evin önünde park halinde kaldı, bu esnada hava -10 civarındaydı. Bugün sabah çalıştırdığımda motordan dikiş makinasına benzer yüksek bir ses gelmeye başladı. Antifiriz ve yağ ilave ettim, motor ısınsın diye bekledim geçmedi. 100.000 km'de ve bu sorunu ilk kez yapıyor. Peugeot assistance'ı aradım, triger kayışı arızasından şüphelenip yerinden kaldırmamamı söylediler, çekici ile gelip servise götürdüler. Sonra da triger değil, lifter sorunu dediler. Subap iticilerinin değişmesi gerekiyormuş. 1500 lira civarı fatura çıkardılar. Forumları okuyunca engine flush ve motor yağı değişimi ile bu sorunu çözen arkadaşlar olduğunu gördüm. Ne önerirsiniz?
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nasıl olsa 1500 TL vereceksiniz değişecek. Bir deneyin derim.
|
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
engine flush ne demek hocam nasıl yapılıyor artısı eksisi falan nedir.
|
|
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
![]() eğer arıza için motor temizliği gerekiyosa würth kullanın derim. bi arkadaşımın aracındada aynı sorun vardı(bendede war) hidrolik iticiler değişecek demiş servis. şöyleydi böyleydi derken birisi kullanmasını önermiş sonun çok güzel dio. sınavlarımda sonra bende deniycem sizede tavsiye ederim Düzenleyen _semihk_ - 10 Ocak 2013 Saat 02:19 |
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
würth'ün benzin enjektör temizleyici de beni eski 206 mda enjektör değişiminden kurtarmıştı. wurth candır. şey sorcam motoru ne kadar zamanda bir temizletmek gerekir ki
|
|
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
motor içi mi??? kaput içi mi?
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
motor içi
|
|
|
|
![]() |
|
o yağ değişim sürene mozotu hangi petrolden aldığına göre bile değişir.. ama çok inceledim ben bu konuyu kardeşim. temizlemek yakıtı bile düşürüyo. ozmn ben 20-30 binde bir yapılması taraftarıyım.
sık yapıldıgı zaman motorda temizleyici kalıntıları olacak nede olsa.
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Enjeksiyon temizleme işini ben her 15000 bakımında yaptırırım.Aracımın cekişinde yakıtında ve sesinde cok faydasını görüdüm ve görüyorumda.
|
|
PEUGEOT 307 1.6 HDİ 110HP PREMİUM
|
|
![]() |
|
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
Würth nasıl kullanmamız gerekıyor depoyamı dokacez yada yag haznesıne mı dokecez ve sonrasında ne kadar sonra yagı degısecegız bılgısı olan varmı
|
|
![]() |
|
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
bu yorumu bir sitede buldum dogru olma şansı varmı sizce
Tavsiye etmem. Aynı işi yapan 444 marka ürünü bir arkadaşım kullandı. Ayda 1-2 litre yağ takviyesi yapması gerekti. En sonunda motor açıldı. Gerisi malum. Senelerce motorda bir çok delik kurum vb. ile doluyor ve motor silindirleri buna alışıyor. Sen dışarıdan bunları temizliyorsun ve bu delikler açılıyor. Buralardan yağ kaçağı oluyor ve yağ eksiltiyor araba. Bence hiç gerek yok. Temizleme yerine iyi markabir yağ kullanın ve zamanında değiştirin. |
|
![]() |
|
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
aynı sorunu sabah yaşadım (araç iki gündür yatıyordu) motordan çıkan sesi çok iyi tarif etmişsiniz , yetkili servisten tanıdık bir ustayı aradım sabahın köründe.. yağ değişim zamanı geçirilen araçlarda kavallarda ve karterde biriken tortu iticileri tıkayabiliyormuş, öncelikle temizlik yapılmasını önerdi yarın götüreceğiz bakalım
|
|
307 1.6i otm. XT Premium BVA
|
|
![]() |
|
pg307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Bugün serviste epey zaman geçirdik. Öncelikle yağ ve filtre değişimi yapıldı, ses biraz hafifledi. Ancak ses tam olarak kesilmeyince sökme işlemine başladık. İticiler tek tek çıkartıldı -ki 16 tane var, hangisinin kırık, bozuk olduğunu bulmak için tek tek çıkarıp kontrol etmek gerekiyor. Benim araçta hepsi tıkanmış çıktı, tüm seti değiştirmek gerekti. Başlamışken 2007'de değişen triger setini de komple değiştirelim dedik. Malum, plastik olan bu parçanın 5 yıl veya 80.000 km garantisi var. Benimki kilometresini doldurmadıysa da yılını doldurmuştu. Araç hala serviste, yarın alacağım. Fatura ne kadar çıkacak henüz bilmiyorum ama 3000 tl civarı bir rakam duyunca yetkili servisten çıkardım, tanıdık düzgün bir ustaya götürdüm.
|
|
![]() |
|
tıkalı olanların temizlenme ihtimali yokmuymuş hocam :S
Düzenleyen _semihk_ - 11 Ocak 2013 Saat 13:38 |
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
bnmde boğulma problemim vardı geçen hallettik serviste. bugün cihaza bağlatmaya gittim sanki çok yakıyor diye. gaz pedalının ayarımı ne varmış onu yaptılar. tıkırtı geliyor çalıştırırken falan dedim evet iticilerinde sorun var gibi duruyor dedi. birde enjektörlerden bir şıkırtı geliyormuş. enjektörler için alman malı bir katkı maddesi koydular. da itici için napıcaz bilemedim
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |