![]() |
|
206cc Otomatik Şanzıman HK. Yardım. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
41FZ206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli - İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 Saat 01:45 |
||
Arkadaşlar 2003 Model 90 Bindeki Aracımda Vites Geçişlerinde bir Sıkıntı var bilgisayara bağlattım hiçbir sorunu yok. Araç Bazen en düşük vitese geçmiyor Bazende En yüksek vitese geçmiyor aracı durdurup stop edip tekrardan calıştırdıgımda düzeliyor. Motorcuyla görüştük selenoid sensörü değişicek dendi.
selenoid hakkında bilgisi olan varmıdır, birde aracın şanzıman yağını değiştiricem neler önerebilrisiniz 206 otomatik şanzıman hakkında bilgisi olan varsa biraz yardımcı olabilirmi. şimdiden teşekkürler.
|
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Eğer vites geçişlerinde vuruntu varsa veya yolda giderken kar ve spor modu ışıkları yanıp sönüyorsa selenoid değişimi gerekiyo ihmal etmeden değiştirin daha büyük masraflar çıkarabilir.
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|||
![]() |
|||
41FZ206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli - İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
||
vuruntu yapıyor, 4 vitese geçmiyor bazen bazende 1'e geçmiyor yane bazen en yüksek vitese geçmiyor geçmediği zaman en düşük vitesede geçmiyor stop edip tekrardan caliştirdiğinda düzeliyor kar ve seri ışığı hiç yanıp sönmüyor. selenoid fiyatı hakkında bir bilginiz varmıdır
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
http://www.peugeotmarket.com/ELEKTROVANASELENOIDTUM-MODELLER,PR-2.html
|
|||
![]() |
|||
||
hocam şu ürün var bu tek model'midir ? yani alsak ürünü bir sıkıntı olurmu peugeot otomatiklerde tek selenoid modeli bumudur ve bu link'deki ürünmüdür? .
|
|||
![]() |
|||
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ürün sizin aracınıza uyumludur,peugeot tüm modellerde AL4 şanzuman kullanır hepsini selenoid valfleri aynıdır,şanzuman yağınıda mutlaka kendi orjinal yağını kullanmanız gerekir (mobil lt 71141)
|
|||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|||
![]() |
|||
arachnid ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
||
önce selenoid (2 adet) ve yağ değiştirmen gerekiyor. olmazsa revizyon olacak.
bilgisayara bağlatınca arıza kaydı çıkmaması enteresan geldi. çıkmama ihtimali varmıdır.
|
|||
![]() |
|||
||
bugun özel serviste gittim 1 adet değişicek denildi. bi adet sensör + 1.5 litre yağ + işçilik 350TL'denildi.
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Parça ve yağ şahin peugeotta 170 TL civarı tutuyor, fazla fiyat istemişler sanki
|
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
||
Ben 1 sene önce selenoid+valf+yağ+işçilik 450 tl vermişdim.
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
|||
||
Çiftinemi, tekinemi 450 TL
|
|||
![]() |
|||
||
Çiftine herşey değişmişdi kısacası ama 3 ay sonra yine aynı arızalar başlamışdı :( bende sattım uraşamadım ama benden kaynaklı kesinlikle araçdan değil ben biraz hırpalayarak kullanıyodum.
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
|||
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Aynı olayları bende yaşıyorum. İşin enteresan tarafı servise gidip bilgisayara bağlattığınız da hiç bir problem gözükmemesi.. Ama vites geçişleri tuhaf; bu arad ahiç bir şekilde ne kar ve S sembolleri uyarısı var ne de gearfalut .. gibi uyarı.. Ama manuelde kullanırsan tık yok, aksine daha seri ve ekonomik... ama D de problemli.. Yüksek devirli geç vites atışları ( 2 den 3 e ya da 3 den 4 e 3500-4500 d/d arası gibi değişim). Bazı arkadaşlarda gaz pedalına başısla alakalıdır diyor, da alakasız bir durum bu..
|
|||
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|||
![]() |
|||
||
Düzenleyen fTh206 - 05 Ocak 2013 Saat 13:32 |
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
|||
||
tek valf + şanzıman yağı + işçilik ; 350 TL denildi. Bende Bilgisayara bağlattım hiçbir sıkıntı çıkmıyor ne kar ne seri ışığı yanıyor herşey normal. sadece anlattıgım gibi ara sıra vites geçmiyor biraz vurultu yapiyor stop edip tekrardan çalıştırdıgımda düzeliyor. pazartesi değiştiricez bakalım :)
|
|||
![]() |
|||
||
bugun tek valf + yağ değiştirildi sorun cözülmedi + aynı sıkıntı devam ediyor " USTA " geçen bir 307 otomatikke değiştik aynı senin sıkıntından vardı oda düzelmedi dedi " 1 hafta gezdi " 1 hafta sonra geldi düzeldi araba dedi. " 1 hafta sende " gez düzelmezse gel dedi :D Ağlarmısın gülermisin :)
|
|||
![]() |
|||
||
Düzenleyen fTh206 - 11 Ocak 2013 Saat 11:09 |
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
|||
||
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |