Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206cc Otomatik Şanzıman HK. Yardım.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26448
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 23:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206cc Otomatik Şanzıman HK. Yardım.
Mesajı Yazan: 41FZ206
Konu: 206cc Otomatik Şanzıman HK. Yardım.
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 01:45
Arkadaşlar 2003 Model 90 Bindeki Aracımda Vites Geçişlerinde bir Sıkıntı var bilgisayara bağlattım hiçbir sorunu yok. Araç Bazen en düşük vitese geçmiyor Bazende En yüksek vitese geçmiyor aracı durdurup stop edip tekrardan calıştırdıgımda düzeliyor. Motorcuyla görüştük selenoid sensörü değişicek dendi. 

selenoid  hakkında bilgisi olan varmıdır, birde aracın şanzıman yağını değiştiricem neler önerebilrisiniz 206 otomatik şanzıman hakkında bilgisi olan varsa biraz yardımcı olabilirmi. şimdiden teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 01:54
Eğer vites geçişlerinde vuruntu varsa veya yolda giderken kar ve spor modu ışıkları yanıp sönüyorsa selenoid değişimi gerekiyo ihmal etmeden değiştirin daha büyük masraflar çıkarabilir.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 02:31
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Eğer vites geçişlerinde vuruntu varsa veya yolda giderken kar ve spor modu ışıkları yanıp sönüyorsa selenoid değişimi gerekiyo ihmal etmeden değiştirin daha büyük masraflar çıkarabilir.

vuruntu yapıyor, 4 vitese geçmiyor bazen bazende 1'e geçmiyor yane bazen en yüksek vitese geçmiyor geçmediği zaman en düşük vitesede geçmiyor stop edip tekrardan caliştirdiğinda düzeliyor kar ve seri ışığı hiç yanıp sönmüyor. selenoid fiyatı hakkında bir bilginiz varmıdır 

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 02:35
http://www.peugeotmarket.com/ELEKTROVANASELENOIDTUM-MODELLER,PR-2.html

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 02:49
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

http://www.peugeotmarket.com/ELEKTROVANASELENOIDTUM-MODELLER,PR-2.html

http://www.peugeotmarket.com/ELEKTROVANASELENOIDTUM-MODELLER,PR-2.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/ELEKTROVANASELENOIDTUM-MODELLER,PR-2.html

hocam şu ürün var bu tek model'midir ? yani alsak ürünü bir sıkıntı olurmu peugeot otomatiklerde tek selenoid modeli bumudur ve bu link'deki ürünmüdür? .

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 08:42
ürün sizin aracınıza  uyumludur,peugeot tüm modellerde AL4 şanzuman kullanır hepsini selenoid valfleri aynıdır,şanzuman yağınıda mutlaka kendi orjinal yağını kullanmanız gerekir (mobil lt 71141)

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesajı Yazan: arachnid
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 09:16
önce selenoid (2 adet) ve yağ değiştirmen gerekiyor. olmazsa revizyon olacak. 
bilgisayara bağlatınca arıza kaydı çıkmaması enteresan geldi. çıkmama ihtimali varmıdır. 

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 22:41
Orjinalini yazan: arachnid arachnid Yazdı:

önce selenoid (2 adet) ve yağ değiştirmen gerekiyor. olmazsa revizyon olacak. 
bilgisayara bağlatınca arıza kaydı çıkmaması enteresan geldi. çıkmama ihtimali varmıdır. 

bugun özel serviste gittim 1 adet değişicek denildi. bi adet sensör + 1.5 litre yağ + işçilik 350TL'denildi. 

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 23:02
Parça ve yağ şahin peugeotta 170 TL civarı tutuyor, fazla fiyat istemişler sanki

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 23:13
Ben 1 sene önce selenoid+valf+yağ+işçilik 450 tl vermişdim.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 23:15
Çiftinemi, tekinemi 450 TL

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 23:16
Çiftine herşey değişmişdi kısacası ama 3 ay sonra yine aynı arızalar başlamışdı :( bende sattım uraşamadım ama benden kaynaklı kesinlikle araçdan değil ben biraz hırpalayarak kullanıyodum.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: foresteng.
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2013 Saat 12:08
Orjinalini yazan: 41FZ206 41FZ206 Yazdı:

vuruntu yapıyor, 4 vitese geçmiyor bazen bazende 1'e geçmiyor yane bazen en yüksek vitese geçmiyor geçmediği zaman en düşük vitesede geçmiyor stop edip tekrardan caliştirdiğinda düzeliyor kar ve seri ışığı hiç yanıp sönmüyor. selenoid fiyatı hakkında bir bilginiz varmıdır 
Aynı olayları bende yaşıyorum. İşin enteresan tarafı servise gidip bilgisayara bağlattığınız da hiç bir problem gözükmemesi.. Ama vites geçişleri tuhaf; bu arad ahiç bir şekilde ne kar ve S sembolleri uyarısı var ne de gearfalut .. gibi uyarı.. Ama manuelde kullanırsan tık yok, aksine daha seri ve ekonomik... ama D de problemli.. Yüksek devirli geç vites atışları ( 2 den 3 e ya da 3 den 4 e 3500-4500 d/d arası gibi değişim). Bazı arkadaşlarda gaz pedalına başısla alakalıdır diyor, da alakasız bir durum bu..

-------------
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2013 Saat 13:32
Orjinalini yazan: foresteng. foresteng. Yazdı:

Aynı olayları bende yaşıyorum. İşin enteresan tarafı servise gidip bilgisayara bağlattığınız da hiç bir problem gözükmemesi.. Ama vites geçişleri tuhaf; bu arad ahiç bir şekilde ne kar ve S sembolleri uyarısı var ne de gearfalut .. gibi uyarı.. Ama manuelde kullanırsan tık yok, aksine daha seri ve ekonomik... ama D de problemli.. Yüksek devirli geç vites atışları ( 2 den 3 e ya da 3 den 4 e 3500-4500 d/d arası gibi değişim). Bazı arkadaşlarda gaz pedalına başısla alakalıdır diyor, da alakasız bir durum bu..
Bence bu peugeotlarda otomatik sorunu kronik otomatik şanzımanda başarılı değil malesef peugeot,hem manuelde fazla kullanmayın şanzıman daha çabuk yıpranıyomuş ustalar öle diyolar genelde,birde gaz pedalına basışla hiç alakası yok şuan bende honda var gaza ister yarım bas ister tam hep düzenli bir devirde atıyo ve vites geçişlerini hissetmiyosun bile,sizinde eğer vuruntu problemi varsa büyük masrafa çevirmeden halledin bence.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2013 Saat 01:29
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Çiftinemi, tekinemi 450 TL

tek valf + şanzıman yağı + işçilik ; 350 TL denildi.

Bende Bilgisayara bağlattım hiçbir sıkıntı çıkmıyor ne kar ne seri ışığı yanıyor herşey normal. sadece anlattıgım gibi ara sıra vites geçmiyor biraz vurultu yapiyor stop edip tekrardan çalıştırdıgımda düzeliyor. pazartesi değiştiricez bakalım :) 

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 00:39
bugun tek valf + yağ değiştirildi sorun cözülmedi + aynı sıkıntı devam ediyor " USTA " geçen bir 307 otomatikke değiştik aynı senin sıkıntından vardı oda düzelmedi dedi " 1 hafta gezdi " 1 hafta sonra geldi düzeldi araba dedi. " 1 hafta sende " gez düzelmezse gel dedi :D Ağlarmısın gülermisin :) 

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 02:34

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 11:06

bugun tek valf + yağ değiştirildi sorun cözülmedi + aynı sıkıntı devam ediyor " USTA " geçen bir 307 otomatikke değiştik aynı senin sıkıntından vardı oda düzelmedi dedi " 1 hafta gezdi " 1 hafta sonra geldi düzeldi araba dedi. " 1 hafta sende " gez düzelmezse gel dedi :D Ağlarmısın gülermisin :) 

Öyle bir saçmalıkmı olur,git 1 hafta gez düzelir mantığa bak,bu insanmı kendi kendine iyileşsin içinde ruhmu var sanki,ya düzelir ya düzelmez bikerede belli eder bende değiştirdim 206'da ilk günde geçti vuruntu falan,morelinizi bozmak istemem ama sizin revizyona girme yolu gözüyo gibime geliyo.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net