![]() |
|
Aracım çok kayıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 11:22 |
arkadaşlar lastiklerim yeni, lassa aldım ve mayıs üretimi, kışlık lastik tabi ki 15 inç, üzerinde 15 çelik jantlarım var, ama aracım ıslak zeminde ve hafif sisli havalarda felaket kayıyor, dönüşlerde arabayı toparlamakta zorlanıyorum, üstelik frene basmadığım ve yavaş gittiğim halde.
Ayrıca sol ön tekelertek sanki diğer 3 tekelerken bağımsız hareket ediyor direksiyonu 1 santim oynattığım zaman araba kendini toparlayamıyor, Geçen hafta bir post yazmıştım önden gelen uğultu ile ilgili, göral' a gittim, sol ön bilya değişmesi lazım dediler, bir de lif ile kaldırdılar, tekerleği çevirince balata ile kampana sanırım birbirine değiyor ve iki demirin birbirine sürtmesi gibi bir ses geliyor, sol bilya dediler ama emin olamadılar, sanzumanda olabilirmiş, bu cumartesi yine gideceğim ama yukarıda yazdığım problemlerin bununla bir ilgisi olabilir mi? Ayrıca 350 lira (işçilik dahil) bilya için çok değil mi?
|
|
![]() |
|
moschino ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arabayı düşürürsen işe yaratabilir dönüşlerde, kaymaması içinde frene fazla yüklenme çok zor durumda kaldığında motor freni yap :)
|
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
aynen öyle yapıyorum, vites küçülterek duruyorum ıslak yollarda ama bu çözüm değil, araç biraz havada doğru, bunu nasıl düşürebilirim ne yapmam lazım ve ortalama masraf ne kadardır?
|
|
![]() |
|
gngburak ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
torsiyon bilyeleriyse işçilik 350tl normal
parça fiyatı çifti 70tl tamirci işçilik alır 50tl
tornacıda alır 150tl tavsiyem tornacıyı sen bul bikaçtane tornacı dolaş fiyat al 50tl oynuyo aralarında
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
![]() |
|
Bu fiyatı veren yetkili servis, 190 lira parça fiyatı, toplam 300-350 arasında bir rakam çıkar dediler, (sol bilya için) ama aracın bu dengesizliği, kayması ve uğultusu bununla ilgilidir değil mi? Çünkü sol önden geliyor uğultu ve life kaldırınca usta tekerleği çevirince bir ses geliyor, tekerleği söküp baktı tam anlamasam da balata diske değiyor galiba.
Diğer bir konu tanerfiliz ' in dediği düşürme işini yaparsam artıları ne olur ve ne kadar masraf gerekiyor hemen hemen?
|
|
![]() |
|
206x-line ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
lastik havalarınıda kontrol ettir normalinden fazlaysada yapar
|
|
![]() |
|
normalde kaç olması gerekiyor?
|
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
Ankaradaysan Ben tornaciyim
Torsiyonda sorun varsa soker beraber bakariz En guzel sekilde toplar temizler takariz En azindan icine siner Kendi arabaminkindende ses geliyo sokulcek yapicam |
|
![]() |
|
206x-line ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
benimkine en son 32psi hava vurulmustu ama yinede sertti bu arada lastiklerin ustundede psi degeri yaziyor ona gorede vurulabilir
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
rot ayarından olmasın kardeşim..
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
1 hafta önce göral' da yaptırdım rot ve balansı. yüksek hızlarda titreme var diye gitmiştim, rot ve balans ayarı yapıldı sonrasında bu titreme geçti ama bu seferde bu uğultu ve sağa sola kayma başladı özellikle ıslak zeminde
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
göz yaparken kaş çıkarmamışlardır inş.
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
arka fren balataların eskidi ise veya tam tutmuyor ise tüm yük ön tekerlere bindiği için kayma sıkıntısı yapabilir...
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |