Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aracım çok kayıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26417
Tarih: 11 Haziran 2025 Saat 21:46
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Aracım çok kayıyor
Mesajı Yazan: cnrars
Konu: Aracım çok kayıyor
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 11:22
arkadaşlar lastiklerim yeni, lassa aldım ve mayıs üretimi, kışlık lastik tabi ki 15 inç, üzerinde 15 çelik jantlarım var, ama aracım ıslak zeminde ve hafif sisli havalarda felaket kayıyor, dönüşlerde arabayı toparlamakta zorlanıyorum, üstelik frene basmadığım ve yavaş gittiğim halde.

Ayrıca sol ön tekelertek sanki diğer 3 tekelerken bağımsız hareket ediyor direksiyonu 1 santim oynattığım zaman araba kendini toparlayamıyor, 

Geçen hafta bir post yazmıştım önden gelen uğultu ile ilgili, göral' a gittim, sol ön bilya değişmesi lazım dediler, bir de lif ile kaldırdılar, tekerleği çevirince balata ile kampana sanırım birbirine değiyor ve iki demirin birbirine sürtmesi gibi bir ses geliyor, sol bilya dediler ama emin olamadılar, sanzumanda olabilirmiş, bu cumartesi yine gideceğim ama yukarıda yazdığım problemlerin bununla bir ilgisi olabilir mi? Ayrıca 350 lira (işçilik dahil) bilya için çok değil mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: moschino
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 11:28
Arabayı düşürürsen işe yaratabilir dönüşlerde, kaymaması içinde frene fazla yüklenme çok zor durumda kaldığında motor freni yap :)

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 11:30
aynen öyle yapıyorum, vites küçülterek duruyorum ıslak yollarda ama bu çözüm değil, araç biraz havada doğru, bunu nasıl düşürebilirim ne yapmam lazım ve ortalama masraf ne kadardır?

Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 11:30
torsiyon bilyeleriyse işçilik 350tl normal
parça fiyatı çifti 70tl tamirci işçilik alır 50tl
tornacıda alır 150tl tavsiyem tornacıyı sen bul bikaçtane tornacı dolaş fiyat al 50tl oynuyo aralarında

-------------
www.gngtasarim.com

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 11:39
Bu fiyatı veren yetkili servis, 190 lira parça fiyatı, toplam 300-350 arasında bir rakam çıkar dediler, (sol bilya için) ama aracın bu dengesizliği, kayması ve uğultusu bununla ilgilidir değil mi? Çünkü sol önden geliyor uğultu ve life kaldırınca usta tekerleği çevirince bir ses geliyor, tekerleği söküp baktı tam anlamasam da balata diske değiyor galiba.

Diğer bir konu tanerfiliz ' in dediği düşürme işini yaparsam artıları ne olur ve ne kadar masraf gerekiyor hemen hemen?

Mesajı Yazan: 206x-line
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 13:30
lastik havalarınıda kontrol ettir  normalinden fazlaysada yapar

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 14:30
Orjinalini yazan: 206x-line 206x-line Yazdı:

lastik havalarınıda kontrol ettir  normalinden fazlaysada yapar

normalde kaç olması gerekiyor?

Mesajı Yazan: serkan719
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 14:47
Ankaradaysan Ben tornaciyim
Torsiyonda sorun varsa soker beraber bakariz
En guzel sekilde toplar temizler takariz
En azindan icine siner
Kendi arabaminkindende ses geliyo sokulcek yapicam

Mesajı Yazan: 206x-line
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 17:55
benimkine en son 32psi hava vurulmustu ama yinede sertti bu arada  lastiklerin ustundede psi degeri yaziyor ona gorede vurulabilir

Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 20:27
rot ayarından olmasın kardeşim..

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 23:23
Orjinalini yazan: _semihk_ _semihk_ Yazdı:

rot ayarından olmasın kardeşim..

1 hafta önce göral' da yaptırdım rot ve balansı. yüksek hızlarda titreme var diye gitmiştim, rot ve balans ayarı yapıldı sonrasında bu titreme geçti ama bu seferde bu uğultu ve sağa sola kayma başladı özellikle ıslak zeminde

Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 00:50
göz yaparken kaş çıkarmamışlardır inş.

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesajı Yazan: furkanyakar
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 01:04
arka fren balataların eskidi ise veya tam tutmuyor ise tüm yük ön tekerlere bindiği için kayma sıkıntısı yapabilir...

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net