![]() |
|
206 hdi siyah dumanı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tavarish72 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 10:45 |
2006 hdi xdesign 120.00 de aracımdan 4000 devir civarı kara duman geliyor..sanırım mazot filtresini değiştirmeyi unuttum.Bundan kaynaklanabilir mi? yoksa enjektörler mi bitik?Ayrıca egzostada kaynaklandığını söyleyenler var...ne yapmalıyım?
|
|
![]() |
|
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
araç yağ yakıyor olabilir duman çok fazla değilse önemseme dizel araçlarda bu normaldir
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
![]() ![]() ![]() ![]() |
Görmek lazım az ise Normaldir.
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
arabanın çekişinde ve yakıtında bir problem varmı ?
|
|
![]() |
|
tavarish72 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
Aslında yakıt çok yakmıyor çekişinde de sorun yok.Takasa verip citroen c eliysee almaya gittiğimde 2.elden gelen biri gaza basınca betonun üzerinde kararma oldu.Motor bitmiş filan dedi.kimi enjektör dedi.Yağ yakıyorsa ne yapılması gerekir?Teşekkürler yanıtlar için
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
her dizelde gelir kardeşim o... almamak için bahane gibi biraz:S
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
kardeş o problemin aynısı bendede var halende var o enjektörlerden kaynaklanıyor. hatta seninki nasıl bilmiyorum ben bi bağırtayım resmen krom çıkıyor. enjektörleri temizliyorlar 250 tl filan mı ne onla halloluyor.
|
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
![]() |
|
uikaratas ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uikaratas
İyi saçmalamış, galerici işte. Aynı arabayı kendi satsa ne diyeceğini tahmin etmek zor değil.
|
|
![]() |
|
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
Enjektörlerden o hocam , temizletmeniz gerekiyo.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
Shelle bor katkılı enjektör temizleyici mazot katkısı vardı.İşe yarar mı acaba?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
shell w-power+GTL işe yarıyor ama en 3-4 depo kullanınca etkisini gösteriyor ve geri normal euro dizele geçince tekrar siyah duman atmıya başlıyor. |
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
ben çok uğraştım kardeş olmuyo 10 depoda shell kullansan her depoyada yakıt katkısıda koysan olmuyor. illa temizlenecek ben neler neler yaptım olmuyo . opette 2 depo kullandım yok shellde 2 depo kulladım sonuç yine koca bi hiç. hatta bi depoya yakıt katkısı döktüm bor un yine yok. temizlenecek enjektör kardeş başka olmuyor..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
Anladım demek ki kaçarı yok enjektörleri temizletçez.Peki bunu en iyi nerede yaptırabilirim?Ayrıca maliyetini bilen var mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
bosch dizel center yapıyor kardeş professional anlamda . bana 250 tl dediler trabzonda. fiyatlar globalse firma olarak o civarda bişe derler.
|
|
|
|
![]() |
|
hema123 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
1- gerçekten yağ yakacak kadar aşınmış bir dizel motor soğuk havalarda oldukça zor çalışır veya hiç çalışmaz.
2- gerçekten yağ yakan motorun egzostundan "beyaz" duman çıkar 3- arkadaşlarında belirttiği gibi siyah dumanda ilk bakılacak yer enjektörlerdir. commonrail motorlarda enjektörler aslında birer elektrovalftir ve bir seansta 5 püskürtme yaparlar (2 ön, 1 ana ve 2 son). sadece mekanik değil elektronik-bobin sorunları da bu 5li püskürtme periyodunu bozabilir. en temizi her yüzbinde enjektörcüye gidip hem temizlik ve hem de bobin değişimi yaptırmaktır. 4- sökülmeden ve bobin değişimi yapılmadan enjektör bakımı hırsızlıktan öteye geçmez. saygılarımla. not: ankarada bu işi en iyi yapanlardan biri seçkin pompa.
Düzenleyen hema123 - 08 Ocak 2013 Saat 08:15 |
|
2006 206 hdi x-design beyaz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
İstanbul'da nerede yaptırabilirim...?pompacılar direkt enjektörleri söküyorlar mı? Yoksa önce motorcular filan söküp onlara mı gönderiyorlar?
|
|
![]() |
|
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
pompacılar direk sökebiliyorlar bilgilerinize
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
bi yanlışı düzelteyim yağ yakan motor beyaz duman atmaz mavi duman atar. beyaz duman su buharı su karşımı demek.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
taskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Aynı sorun benım araçta vardı, en az 5 kişiye ustaya götürdüm hemen enjektör tehşisi koyuldu. Ben würth veya berner in common rail dizel katkısı kulladın bıraz sık aralıklarla ve devirli araç kullandım araç şu an 215.000 km hiç bir duman felan kalmadı. |
|
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |