Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hdi siyah dumanı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26416
Tarih: 08 Haziran 2025 Saat 14:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hdi siyah dumanı
Mesajı Yazan: tavarish72
Konu: 206 hdi siyah dumanı
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 10:45
2006 hdi xdesign 120.00 de aracımdan 4000 devir civarı kara duman geliyor..sanırım mazot filtresini değiştirmeyi unuttum.Bundan kaynaklanabilir mi? yoksa enjektörler mi bitik?Ayrıca egzostada kaynaklandığını söyleyenler var...ne yapmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: cinar87
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 12:11
araç yağ yakıyor olabilir duman çok fazla değilse önemseme dizel araçlarda bu normaldir

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 12:19
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz" rel="nofollow - Yeni Üyelerin Dikkatine ( konu açmadan okuyunuz )

Mesajı Yazan: serkan719
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 13:34
Görmek lazım az ise Normaldir.

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 15:40
arabanın çekişinde ve yakıtında bir problem varmı ?

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 23:57
Aslında yakıt çok yakmıyor çekişinde de sorun yok.Takasa verip citroen c eliysee almaya gittiğimde 2.elden gelen biri gaza basınca betonun üzerinde kararma oldu.Motor bitmiş filan dedi.kimi enjektör dedi.Yağ yakıyorsa ne yapılması gerekir?Teşekkürler yanıtlar için

Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 00:48
her dizelde gelir kardeşim o... almamak için bahane gibi biraz:S

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesajı Yazan: samet2461
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 01:05
kardeş o problemin aynısı bendede var halende var o enjektörlerden kaynaklanıyor. hatta seninki nasıl bilmiyorum ben bi bağırtayım resmen krom çıkıyor. enjektörleri temizliyorlar 250 tl filan mı ne onla halloluyor.

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Mesajı Yazan: uikaratas
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2013 Saat 09:50
Orjinalini yazan: tavarish72 tavarish72 Yazdı:

Aslında yakıt çok yakmıyor çekişinde de sorun yok.Takasa verip citroen c eliysee almaya gittiğimde 2.elden gelen biri gaza basınca betonun üzerinde kararma oldu.Motor bitmiş filan dedi.kimi enjektör dedi.Yağ yakıyorsa ne yapılması gerekir?Teşekkürler yanıtlar için

İyi saçmalamış, galerici işte. Aynı arabayı kendi satsa ne diyeceğini tahmin etmek zor değil.

Mesajı Yazan: baroff
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2013 Saat 13:52
Enjektörlerden o hocam , temizletmeniz gerekiyo.

Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2013 Saat 20:21
Shelle bor katkılı enjektör temizleyici mazot katkısı vardı.İşe yarar mı acaba?

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2013 Saat 20:23

Shelle bor katkılı enjektör temizleyici mazot katkısı vardı.İşe yarar mı acaba?

shell w-power+GTL işe yarıyor ama en 3-4 depo kullanınca etkisini gösteriyor ve geri normal euro dizele geçince tekrar siyah duman atmıya başlıyor.

Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2013 Saat 21:05
ben çok uğraştım kardeş olmuyo 10 depoda shell kullansan her depoyada yakıt katkısıda koysan olmuyor. illa temizlenecek ben neler neler yaptım olmuyo . opette 2 depo kullandım yok shellde 2 depo kulladım sonuç yine koca bi hiç. hatta bi depoya yakıt katkısı döktüm bor un yine yok. temizlenecek enjektör kardeş başka olmuyor..

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2013 Saat 22:24
Anladım demek ki kaçarı yok enjektörleri temizletçez.Peki bunu en iyi nerede yaptırabilirim?Ayrıca maliyetini bilen var mı?

Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2013 Saat 02:20

Anladım demek ki kaçarı yok enjektörleri temizletçez.Peki bunu en iyi nerede yaptırabilirim?Ayrıca maliyetini bilen var mı?

bosch dizel center yapıyor kardeş professional anlamda . bana 250 tl dediler trabzonda. fiyatlar globalse firma olarak o civarda bişe derler. 

-------------

Mesajı Yazan: hema123
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2013 Saat 08:12
1-  gerçekten yağ yakacak kadar aşınmış bir dizel motor soğuk havalarda oldukça zor çalışır veya hiç çalışmaz.
2- gerçekten yağ yakan motorun egzostundan "beyaz" duman çıkar
3- arkadaşlarında belirttiği gibi siyah dumanda ilk bakılacak yer enjektörlerdir. commonrail motorlarda enjektörler aslında birer elektrovalftir ve bir seansta 5 püskürtme yaparlar (2 ön, 1 ana ve 2 son). sadece mekanik değil elektronik-bobin sorunları da bu 5li püskürtme periyodunu bozabilir. en temizi her yüzbinde enjektörcüye gidip hem temizlik ve hem de bobin değişimi yaptırmaktır. 
4- sökülmeden ve bobin değişimi yapılmadan enjektör bakımı hırsızlıktan öteye geçmez.

saygılarımla.

not: ankarada bu işi en iyi yapanlardan biri seçkin pompa.

-------------
2006 206 hdi x-design beyaz

Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2013 Saat 13:29
İstanbul'da nerede yaptırabilirim...?pompacılar direkt  enjektörleri söküyorlar mı? Yoksa önce motorcular filan söküp onlara mı gönderiyorlar?

Mesajı Yazan: inceyasar
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2013 Saat 15:45
pompacılar direk sökebiliyorlar bilgilerinize

-------------
2004 307 1.4HDI

Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2013 Saat 16:11
Orjinalini yazan: hema123 hema123 Yazdı:

1-  gerçekten yağ yakacak kadar aşınmış bir dizel motor soğuk havalarda oldukça zor çalışır veya hiç çalışmaz.
2- gerçekten yağ yakan motorun egzostundan "beyaz" duman çıkar
3- arkadaşlarında belirttiği gibi siyah dumanda ilk bakılacak yer enjektörlerdir. commonrail motorlarda enjektörler aslında birer elektrovalftir ve bir seansta 5 püskürtme yaparlar (2 ön, 1 ana ve 2 son). sadece mekanik değil elektronik-bobin sorunları da bu 5li püskürtme periyodunu bozabilir. en temizi her yüzbinde enjektörcüye gidip hem temizlik ve hem de bobin değişimi yaptırmaktır. 
4- sökülmeden ve bobin değişimi yapılmadan enjektör bakımı hırsızlıktan öteye geçmez.

saygılarımla.

not: ankarada bu işi en iyi yapanlardan biri seçkin pompa.

bi yanlışı düzelteyim yağ yakan motor beyaz duman atmaz mavi duman atar. beyaz duman su buharı su karşımı demek. Wink

-------------

Mesajı Yazan: taskin
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2013 Saat 17:13

Aynı sorun benım araçta vardı, en az 5 kişiye ustaya götürdüm hemen enjektör tehşisi koyuldu. Ben würth veya berner in common rail dizel katkısı kulladın bıraz sık aralıklarla ve devirli araç kullandım araç şu an 215.000 km hiç bir duman felan kalmadı.

-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look

Mesajı Yazan: byildiz
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2016 Saat 23:18
Arkadaşlar
benim araba 97 binde gaza yüklenince siyah duman atıp kesiyor aynada görüyorum fakat enjektörleri yeni tamirden geçti 1100 tl harcadım enjektörlere şimdi bende nasıl kesecem diye düşünüyorum çok nedeni varmış debi sensörü egzos felan katkılar gerçekten işe yarıyor mu

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net