Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Conta Yakıldıgı Nasıl Anlaşılır
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Conta Yakıldıgı Nasıl Anlaşılır

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Pejjj0.206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Pejjj0.206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Conta Yakıldıgı Nasıl Anlaşılır
    Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2021 Saat 18:56
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Eğer conta değilse iki ihtimal daha var.
Bazı araçlarda termostat contası kaçırdığı zaman yağa su kaçırabilir.maliyeti ucuzdur.
İkinci ihtimal ise yağ soğutucusunun içinde yağ ve su kanalları vardır.yağ soğutucusu kaçırma yaptığında bu durum oluşabilir. eğer motorun altında yag kaçağı varsa yağ soğutucuna işaret edebilir.tabi bu söylediklerim conta problemi yoksa bakılacak yerlerdir.
bilği önerileriniz için teşekkürler 
Yukarı Dön
gemlikli_55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gemlikli_55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2016 Saat 22:29
ben dun cıkardım aracı sanayıden :( conta yandı anıden opldu hararet vs hıç olmadan su eksılttı tamamladım dırek su motor ve eksoza gitti.ust kapak curumus değişti piston mıston.triger devirdayım vs  2500 tl gitti simdi eksoza su gıtmıs daha yenı taktırdığım katalızor ve son susturucu ses yapıyor daha takılalı 2 ay olmustu sanırım eksozda değişsecek 3500 bulacak gıbı malesef.:((((
2000 1.4 XR AUTO
Yukarı Dön
ssakyel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ssakyel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 Saat 11:37
Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
rzy.dnz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rzy.dnz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 Saat 11:09
Conta yakmıssan eger en az 1000 tl yı gozden atıcan dostum ustu olur altı olmaz egerkı ust kapakta catlak varsa bu 2000 2500tl yi bulur
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 Saat 13:18
Eğer conta değilse iki ihtimal daha var.
Bazı araçlarda termostat contası kaçırdığı zaman yağa su kaçırabilir.maliyeti ucuzdur.
İkinci ihtimal ise yağ soğutucusunun içinde yağ ve su kanalları vardır.yağ soğutucusu kaçırma yaptığında bu durum oluşabilir. eğer motorun altında yag kaçağı varsa yağ soğutucuna işaret edebilir.tabi bu söylediklerim conta problemi yoksa bakılacak yerlerdir.
Yukarı Dön
erkan307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erkan307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 Saat 13:09
Öncelikle gecmis olsun tamir ettirdim derken nasil bir tamir ettirdin conta yakan araç üst kapak acilir taslanir guzelce conta ekipmanlari degisir toparlanir sikintisiz olur ve nasil anlarim dersen yaga su karistirmadan baska arac hararet yapar cekisten duser egsozdan beyaz duman atar en basiti sogukken bas marsa radyatör yedek bidon kapagini ac biraz bekle su kaynamaya baslar ve taşar ise duzelmemis arıza hala devam ediyo demektir yardimci olabildiysem ne mutlu tekrar gecmis olsun

Düzenleyen erkan307 - 24 Ocak 2016 Saat 13:11
Yukarı Dön
406 hdi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 406 hdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 Saat 04:48
Merhaba arkadaslar benim arabam peugeot 406 2l 110 begir diesel 2003 aralik ayi cikisli 360.000 km de oncelikle hdi motor cok saglam dayanikli tdi motor gibi degil tavsiye ederim, agustos ayinda conta yakmisti tamir etirdim arabama antijel su koyuyorum dun su kapagini actim gene bir yaglanma gordum simdi sorum su bu arabanin tamiri iyi olmamis olabilirmi yada yeniden conta yakmis olabilirmi bu sabah icindeki suyu 3 defa temizledim ve yeniden antijel koydum bu aracin contami yaktigini problemimi oldugunu yada sudaki yagin eski kalinti yagmi oldugunu nasil anlarim cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim saygilar
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2012 Saat 00:41
Okul yolu duz gider cocuklar bayram eder gibi bir okul sarkisi vardi ben servise giderken bunu sanayi yolu duz gider ustalar bayram eder diye degistiriyorum :)
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 23:23
Orjinalini yazan: sboz sboz Yazdı:

Genleşme kabında aşırı basınç olabilir.Radyatör hortumların çok sertleşiyor olabilir.Buralardan anlayabilirsin.

Bende daha iki gün önce conta yaptırdım.Kapak taşlandı kayışı değiştirdim antifiriz bi tanede bilya vardı onu değiştirdim. işçilik vs. 500 lira tuttu.Yani 250liraya olacak iş değil.Bikere kapak taşlama 100 liradan aşağı yapılmıyo.nerden baksan 400 lirayı bulur.Serviste yaptırmaya kalkarsan çok tuzlu olacaktır.

servise gidersem zaten daha çok şey çıkarırlar servislik bir araç degil sanayide yaptırmam lazım
Yukarı Dön
sboz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sboz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 22:59
Genleşme kabında aşırı basınç olabilir.Radyatör hortumların çok sertleşiyor olabilir.Buralardan anlayabilirsin.

Bende daha iki gün önce conta yaptırdım.Kapak taşlandı kayışı değiştirdim antifiriz bi tanede bilya vardı onu değiştirdim. işçilik vs. 500 lira tuttu.Yani 250liraya olacak iş değil.Bikere kapak taşlama 100 liradan aşağı yapılmıyo.nerden baksan 400 lirayı bulur.Serviste yaptırmaya kalkarsan çok tuzlu olacaktır.
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 22:20
cumartesi servis yolunu tutuyorum anlaşılan
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 22:17
2-3 saatlik bi işi var ama taşlanmaya falanda gideceği için uzayabilir. Sana akşama doğru gel al derler muhtemelen.
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 22:10
uzun sürermi peki ?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 22:04
Conta 40-60 tl arası bişey ama işçilik pahalı tutar, kapağın falan taşlanması gerekiyor sanırım. 200-250 arası bişeyler çıkabilir.
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 22:01
ooyyy dağlaarr oooyyy Unhappy  Cry  peki bunun maliyeti nedir abi çözülürmü nasıl bir yol izlicem şimdi
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 21:50
Malesef öyle görünüyor Burakcım.Unhappy
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 21:48
yagda ve suda eksilme var özellikle yagda ciddi şekilde eksoz dumanı desen fora zaten su yükseliyormu o konuda bilgim yok ama bu üçü varsa zaten yakmış demektir dimi ?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 21:46
Araç sabahları aşırı beyaz duman atar, su veya yağ eksiltebilir.

Kontrol için sabah motora su koyduğumuz kabın kapağını aç bi kişi aracı çalıştırsın ve gaz versin gaz verdikçe kaptaki su köpürüyor ve seviyesi yükseliyorsa conta yakmıştır.
Yukarı Dön
xMEGANx Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xMEGANx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 21:45
Egzostan Beyaz Duman atma
Hararetin hiç düşmemesi sürekli yüksek olması gibi.
Radyatör suyunda köpürme olurr.

ama çokta merak edilecek bir durum değil =)

şu amca gibi tepkime verir araba aynen.

Düzenleyen xMEGANx - 27 Aralık 2012 Saat 21:46
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 21:40
Aracımın conta yaktıgını söyleyenler var conta yaktıgını nasıl anlarım ben bir iki belirti söyliyeyim birde ne olmuş olabilir siz söyleyin

Hararet sürekli yükseliyor ve yükseldiginde arabanın sesi artıp motor zorlanır derecede zorla çalışıyor
hararet devamlı yüksek eksozdan beyaz duman geliyor

Düzenleyen mekanuaes - 27 Aralık 2012 Saat 21:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 290 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 315 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107407 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1496 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3079 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9386 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8670 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 883 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 899 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1577 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55428 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1212 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2152 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 267 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2504 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 568 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2041 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15978 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English