![]() |
|
Conta Yakıldıgı Nasıl Anlaşılır |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Pejjj0.206 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2020 Konum: Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Pejjj0.206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2021 Saat 18:56 |
|
|
![]() |
|
gemlikli_55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2014 Konum: bursa / gemlik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gemlikli_55
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben dun cıkardım aracı sanayıden :( conta yandı anıden opldu hararet vs hıç olmadan su eksılttı tamamladım dırek su motor ve eksoza gitti.ust kapak curumus değişti piston mıston.triger devirdayım vs 2500 tl gitti simdi eksoza su gıtmıs daha yenı taktırdığım katalızor ve son susturucu ses yapıyor daha takılalı 2 ay olmustu sanırım eksozda değişsecek 3500 bulacak gıbı malesef.:((((
|
|
2000 1.4 XR AUTO
|
|
![]() |
|
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
rzy.dnz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2015 Konum: diyarbakir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 248 |
Conta yakmıssan eger en az 1000 tl yı gozden atıcan dostum ustu olur altı olmaz egerkı ust kapakta catlak varsa bu 2000 2500tl yi bulur
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Eğer conta değilse iki ihtimal daha var.
Bazı araçlarda termostat contası kaçırdığı zaman yağa su kaçırabilir.maliyeti ucuzdur. İkinci ihtimal ise yağ soğutucusunun içinde yağ ve su kanalları vardır.yağ soğutucusu kaçırma yaptığında bu durum oluşabilir. eğer motorun altında yag kaçağı varsa yağ soğutucuna işaret edebilir.tabi bu söylediklerim conta problemi yoksa bakılacak yerlerdir. |
|
![]() |
|
erkan307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Öncelikle gecmis olsun tamir ettirdim derken nasil bir tamir ettirdin conta yakan araç üst kapak acilir taslanir guzelce conta ekipmanlari degisir toparlanir sikintisiz olur ve nasil anlarim dersen yaga su karistirmadan baska arac hararet yapar cekisten duser egsozdan beyaz duman atar en basiti sogukken bas marsa radyatör yedek bidon kapagini ac biraz bekle su kaynamaya baslar ve taşar ise duzelmemis arıza hala devam ediyo demektir yardimci olabildiysem ne mutlu tekrar gecmis olsun
Düzenleyen erkan307 - 24 Ocak 2016 Saat 13:11 |
|
![]() |
|
406 hdi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2016 Konum: fransa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Merhaba arkadaslar benim arabam peugeot 406 2l 110 begir diesel 2003 aralik ayi cikisli 360.000 km de oncelikle hdi motor cok saglam dayanikli tdi motor gibi degil tavsiye ederim, agustos ayinda conta yakmisti tamir etirdim arabama antijel su koyuyorum dun su kapagini actim gene bir yaglanma gordum simdi sorum su bu arabanin tamiri iyi olmamis olabilirmi yada yeniden conta yakmis olabilirmi bu sabah icindeki suyu 3 defa temizledim ve yeniden antijel koydum bu aracin contami yaktigini problemimi oldugunu yada sudaki yagin eski kalinti yagmi oldugunu nasil anlarim cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim saygilar
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Okul yolu duz gider cocuklar bayram eder gibi bir okul sarkisi vardi ben servise giderken bunu sanayi yolu duz gider ustalar bayram eder diye degistiriyorum :)
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
servise gidersem zaten daha çok şey çıkarırlar servislik bir araç degil sanayide yaptırmam lazım |
|
|
|
![]() |
|
sboz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2010 Konum: TRABZON Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Genleşme kabında aşırı basınç olabilir.Radyatör hortumların çok sertleşiyor olabilir.Buralardan anlayabilirsin.
Bende daha iki gün önce conta yaptırdım.Kapak taşlandı kayışı değiştirdim antifiriz bi tanede bilya vardı onu değiştirdim. işçilik vs. 500 lira tuttu.Yani 250liraya olacak iş değil.Bikere kapak taşlama 100 liradan aşağı yapılmıyo.nerden baksan 400 lirayı bulur.Serviste yaptırmaya kalkarsan çok tuzlu olacaktır.
|
|
![]() |
|
cumartesi servis yolunu tutuyorum anlaşılan
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
2-3 saatlik bi işi var ama taşlanmaya falanda gideceği için uzayabilir. Sana akşama doğru gel al derler muhtemelen.
|
|
![]() |
|
uzun sürermi peki ?
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Conta 40-60 tl arası bişey ama işçilik pahalı tutar, kapağın falan taşlanması gerekiyor sanırım. 200-250 arası bişeyler çıkabilir.
|
|
![]() |
|
ooyyy dağlaarr oooyyy
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Malesef öyle görünüyor Burakcım.
![]() |
|
![]() |
|
yagda ve suda eksilme var özellikle yagda ciddi şekilde eksoz dumanı desen fora zaten su yükseliyormu o konuda bilgim yok ama bu üçü varsa zaten yakmış demektir dimi ?
|
|
|
|
![]() |
|
Araç sabahları aşırı beyaz duman atar, su veya yağ eksiltebilir.
Kontrol için sabah motora su koyduğumuz kabın kapağını aç bi kişi aracı çalıştırsın ve gaz versin gaz verdikçe kaptaki su köpürüyor ve seviyesi yükseliyorsa conta yakmıştır. |
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Egzostan Beyaz Duman atma Hararetin hiç düşmemesi sürekli yüksek olması gibi. Radyatör suyunda köpürme olurr. ama çokta merak edilecek bir durum değil =) şu amca gibi tepkime verir araba aynen. Düzenleyen xMEGANx - 27 Aralık 2012 Saat 21:46 |
|
![]() |
|
Aracımın conta yaktıgını söyleyenler var conta yaktıgını nasıl anlarım ben bir iki belirti söyliyeyim birde ne olmuş olabilir siz söyleyin
Hararet sürekli yükseliyor ve yükseldiginde arabanın sesi artıp motor zorlanır derecede zorla çalışıyor hararet devamlı yüksek eksozdan beyaz duman geliyor Düzenleyen mekanuaes - 27 Aralık 2012 Saat 21:46 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |