Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Conta Yakıldıgı Nasıl Anlaşılır

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26304
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 02:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Conta Yakıldıgı Nasıl Anlaşılır
Mesajı Yazan: Burak
Konu: Conta Yakıldıgı Nasıl Anlaşılır
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 21:40
Aracımın conta yaktıgını söyleyenler var conta yaktıgını nasıl anlarım ben bir iki belirti söyliyeyim birde ne olmuş olabilir siz söyleyin

Hararet sürekli yükseliyor ve yükseldiginde arabanın sesi artıp motor zorlanır derecede zorla çalışıyor
hararet devamlı yüksek eksozdan beyaz duman geliyor

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 21:45
Egzostan Beyaz Duman atma
Hararetin hiç düşmemesi sürekli yüksek olması gibi.
Radyatör suyunda köpürme olurr.

ama çokta merak edilecek bir durum değil =)

şu amca gibi tepkime verir araba aynen.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 21:46
Araç sabahları aşırı beyaz duman atar, su veya yağ eksiltebilir.

Kontrol için sabah motora su koyduğumuz kabın kapağını aç bi kişi aracı çalıştırsın ve gaz versin gaz verdikçe kaptaki su köpürüyor ve seviyesi yükseliyorsa conta yakmıştır.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 21:48
yagda ve suda eksilme var özellikle yagda ciddi şekilde eksoz dumanı desen fora zaten su yükseliyormu o konuda bilgim yok ama bu üçü varsa zaten yakmış demektir dimi ?

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 21:50
Malesef öyle görünüyor Burakcım.Unhappy

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 22:01
ooyyy dağlaarr oooyyy Unhappy  Cry  peki bunun maliyeti nedir abi çözülürmü nasıl bir yol izlicem şimdi

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 22:04
Conta 40-60 tl arası bişey ama işçilik pahalı tutar, kapağın falan taşlanması gerekiyor sanırım. 200-250 arası bişeyler çıkabilir.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 22:10
uzun sürermi peki ?

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 22:17
2-3 saatlik bi işi var ama taşlanmaya falanda gideceği için uzayabilir. Sana akşama doğru gel al derler muhtemelen.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 22:20
cumartesi servis yolunu tutuyorum anlaşılan

-------------

Mesajı Yazan: sboz
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 22:59
Genleşme kabında aşırı basınç olabilir.Radyatör hortumların çok sertleşiyor olabilir.Buralardan anlayabilirsin.

Bende daha iki gün önce conta yaptırdım.Kapak taşlandı kayışı değiştirdim antifiriz bi tanede bilya vardı onu değiştirdim. işçilik vs. 500 lira tuttu.Yani 250liraya olacak iş değil.Bikere kapak taşlama 100 liradan aşağı yapılmıyo.nerden baksan 400 lirayı bulur.Serviste yaptırmaya kalkarsan çok tuzlu olacaktır.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 23:23
Orjinalini yazan: sboz sboz Yazdı:

Genleşme kabında aşırı basınç olabilir.Radyatör hortumların çok sertleşiyor olabilir.Buralardan anlayabilirsin.

Bende daha iki gün önce conta yaptırdım.Kapak taşlandı kayışı değiştirdim antifiriz bi tanede bilya vardı onu değiştirdim. işçilik vs. 500 lira tuttu.Yani 250liraya olacak iş değil.Bikere kapak taşlama 100 liradan aşağı yapılmıyo.nerden baksan 400 lirayı bulur.Serviste yaptırmaya kalkarsan çok tuzlu olacaktır.

servise gidersem zaten daha çok şey çıkarırlar servislik bir araç degil sanayide yaptırmam lazım

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 00:41
Okul yolu duz gider cocuklar bayram eder gibi bir okul sarkisi vardi ben servise giderken bunu sanayi yolu duz gider ustalar bayram eder diye degistiriyorum :)

-------------

Mesajı Yazan: 406 hdi
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 04:48
Merhaba arkadaslar benim arabam peugeot 406 2l 110 begir diesel 2003 aralik ayi cikisli 360.000 km de oncelikle hdi motor cok saglam dayanikli tdi motor gibi degil tavsiye ederim, agustos ayinda conta yakmisti tamir etirdim arabama antijel su koyuyorum dun su kapagini actim gene bir yaglanma gordum simdi sorum su bu arabanin tamiri iyi olmamis olabilirmi yada yeniden conta yakmis olabilirmi bu sabah icindeki suyu 3 defa temizledim ve yeniden antijel koydum bu aracin contami yaktigini problemimi oldugunu yada sudaki yagin eski kalinti yagmi oldugunu nasil anlarim cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim saygilar

Mesajı Yazan: erkan307
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 13:09
Öncelikle gecmis olsun tamir ettirdim derken nasil bir tamir ettirdin conta yakan araç üst kapak acilir taslanir guzelce conta ekipmanlari degisir toparlanir sikintisiz olur ve nasil anlarim dersen yaga su karistirmadan baska arac hararet yapar cekisten duser egsozdan beyaz duman atar en basiti sogukken bas marsa radyatör yedek bidon kapagini ac biraz bekle su kaynamaya baslar ve taşar ise duzelmemis arıza hala devam ediyo demektir yardimci olabildiysem ne mutlu tekrar gecmis olsun

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 13:18
Eğer conta değilse iki ihtimal daha var.
Bazı araçlarda termostat contası kaçırdığı zaman yağa su kaçırabilir.maliyeti ucuzdur.
İkinci ihtimal ise yağ soğutucusunun içinde yağ ve su kanalları vardır.yağ soğutucusu kaçırma yaptığında bu durum oluşabilir. eğer motorun altında yag kaçağı varsa yağ soğutucuna işaret edebilir.tabi bu söylediklerim conta problemi yoksa bakılacak yerlerdir.

Mesajı Yazan: rzy.dnz
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2016 Saat 11:09
Conta yakmıssan eger en az 1000 tl yı gozden atıcan dostum ustu olur altı olmaz egerkı ust kapakta catlak varsa bu 2000 2500tl yi bulur

Mesajı Yazan: ssakyel
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2016 Saat 11:37
Geçmiş olsun.

Mesajı Yazan: gemlikli_55
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2016 Saat 22:29
ben dun cıkardım aracı sanayıden :( conta yandı anıden opldu hararet vs hıç olmadan su eksılttı tamamladım dırek su motor ve eksoza gitti.ust kapak curumus değişti piston mıston.triger devirdayım vs  2500 tl gitti simdi eksoza su gıtmıs daha yenı taktırdığım katalızor ve son susturucu ses yapıyor daha takılalı 2 ay olmustu sanırım eksozda değişsecek 3500 bulacak gıbı malesef.:((((

-------------
2000 1.4 XR AUTO

Mesajı Yazan: Pejjj0.206
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2021 Saat 18:56
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Eğer conta değilse iki ihtimal daha var.
Bazı araçlarda termostat contası kaçırdığı zaman yağa su kaçırabilir.maliyeti ucuzdur.
İkinci ihtimal ise yağ soğutucusunun içinde yağ ve su kanalları vardır.yağ soğutucusu kaçırma yaptığında bu durum oluşabilir. eğer motorun altında yag kaçağı varsa yağ soğutucuna işaret edebilir.tabi bu söylediklerim conta problemi yoksa bakılacak yerlerdir.
bilği önerileriniz için teşekkürler 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net