![]() |
|
ARABA HIZLANMIYO ! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
DS002 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 11:21 |
Dün gece aracımla otobana çıktım 3. vitesten sonra araba hızlanmadı dip gaz yaptım tık yok çok ağar ağar hızlandı önceden böyle değildi verince gazı uzuyodu. bazen alıyo gazı güzel bi şekilde hızlanıyo bazende bi anda almıyo araba gaz sorun nedir acaba yardımcı olun lütfen ? araba 1.4 HDİ XR 2005 model.
|
|
![]() |
|
eroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2012 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
umarım debriyaj balatası değildir
|
|
PEUGEOT 206+ 2010 1.4 BENZİN 75 HP
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Debriyaj olsa devir yükselir ama gaz yemez hızlanmaz diye biliyorum. Sizdeki durum hem devrin hem de hızın artmaması şeklinde diye anladım ben öyle mi? Bu durum oluşurken devir ne durumdaydı o bilgiyide verirseniz daha iyi yorumlar yapılabilir diye düşünüyorum.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
DS002 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
aynen dediğiniz gibi devirde artmıyo hızda artmıyo. dipliyorum gazı bi anda alıyo gazı süratleniyo sonra vites büyütünce kalıyo araba hızlanmıyo.
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Bir arkadaşım fiat marka bir araçta buna benzer bir sorun yaşamıştı turbo arızası çıktı, sanayide bir kaç ustaya göstermiş hepsi başka başka şeyler söyleyince güvenememiş servise götürmüştü, orada tespit etmişler, biraz tuzlu olmuştu galiba.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
sorun ney çıktı serviste bilginiz varmı ?
|
|
![]() |
|
bu arada mazon çok azdı bu olay olduğunda acaba deponun dibindeki tortuları çektide siboplarmı tıkandı ?
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Ayrıntıyı bilmiyorum maalesef. |
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
bana turbo arızası gibi geldi
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
ama şöyle bişey var turbo ölmüş olsa yokuş çıkmaz ki araba bildiğim kadarıyla
|
|
![]() |
|
3000 devirde takılı kalmıyo geçiyo 3000 deviri
|
|
![]() |
|
70 km falan olması lazım 3. viteste
|
|
![]() |
|
ibreye bakmadım ama o civarlarda bi hızdaydı yani normalde ben 3000 devirde vites değiştiriyorum fazla yırtmıyorum arabayı ama yırtmak için bastığımda da araba önceki gibi atlamıyo basıyorum gaza ağar ağar hızlanıyo dün gece sıfır makaslı bi gece geçirdim yani.
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Filtreleriniz ne durumda hocam?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
dün gece hava fitresini söküp hava tutarak temizledik taktık bi değişme olmadı
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam hava filtresini hava ile temizlemek pek tavsiye edilmez havanın etkisiyle tozlar filtre içinde daha çok sıkışarak hava akışına daha çok engel oluyormuş, zaten 15 lita bişey bence her 5 bin km'de değiştirmek daha doğru. Edit: Alıntı. Önemli: hava filtresine kesinlikle temizlemek amaçlı basınçlı hava vurulmaz, bu hava filtresindeki gözeneklerin büyümesine ve daha genişleyen gözenekler yüzünden ince toz partüküllerinin motora emilmesine yol açar Düzenleyen Serco05 - 27 Aralık 2012 Saat 14:35 |
|
![]() |
|
ozaman bi değiştirelim bakalım filtreyi düzelcek mi.
|
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
hava filtreside olabilirde bişe denedim onu sizle paylaşayım bilginiz olsun böyle bişeyle karşılaşırsanız aklınızda bulunsun kardeşler
![]() ![]() Düzenleyen samet2461 - 27 Aralık 2012 Saat 16:36 |
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Olabilir hocam hatta turbo hortumunda yırtık veya delik varsada olabilir.
|
|
![]() |
|
baktım ama yırtık delik falan göremedim ama turbonun etrafında yağlanmalar var bu yağ bayadır var ama turbonun etrafında.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |