![]() |
|
hararet ve antifiriz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2012 Saat 22:10 |
|
Slm arkadaşlar önce antifirizden bahsedeyim. Aracımı ağrıda kullanıyorum ve usta soğutma suyunu tamamen boşalttıp maviantifirizle doldurdu. 4 ya da 5 litretdi galiba. Bu normal mi forumda antifiriz su oranı önemli diye yazı okudum da. Bir de Hep antifiriz koyarsan kaloriifer peteği delinebilir diye bir şey okudum ve geçen yıl kış aylarında peteğin patladığını fark ettim.
Antifirizi koymadan önce içinde geçen yıl konulan antifiriz vardı ve hararet 100 ü kolay kolay geçmiyordu. Yazın bir usta bunda hava var dedi ve havasını aldı. Bu yıl antifirizi yeniledik,ne olduysa ondan sonra oldu.Şu anda araç nıormal kullanımda düz yolda hararet 100 ile 100 arasında çalışıyo. Evin önünde boşta çalıştırıp 2000 devir gaz verdim 90 - 95 arası çalışıyor motor. Daha geçmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Yarın ustaya gitmeyi düşünüyorum arkadaşlar sizce ne yapmalıyım fikri ya da tecrübesi olan arkadaşlar yardım lütfen. Arabaya binesim gelmiyor bu yüzden.
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Geçen yıl petek patladığında paspasın altı su doluyordu, radyator tıkayıcı koyduğumuzda bir süre kesti. Bu yıl antifirizi yeniledikten sonra tekrar su kaçırıyor aynı yerden ama çok küçük damla halinde görünüyor üzerinde.
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Antifriz tek başına koyulmamalı sizin gibi soğuk bir bölgede yaşayan biri için (Ağrı soğuktur diye düşünüyorum yanılmıyorumdur inş) yüzde 50 + yüzde 50 bir oran gerekir. Antifriz miktarını ölçtürün aracınızın bence ona göre sistemdeki antifriz miktarından emin olabilirsiniz. Servislerde bu ölçümü yapabilmek için gerekli ekipman var, genleşme kabından bir miktar sıvı alıp ölçüm yapıyorlar. Yalnız şöylede bir durum var sistemde dolaşan su aslında biraz daha fazla o nedenle usta ekleme yapmış olabilir.
Sisteme eklenecek antifriz ve suyun donma bilgisi şöyledir: Hacimsel Karışım Oranı Donma Sıcaklığı %100 Su 0 °C % 90 Su + % 10 Glikol Karışımı Durumunda -3 °C % 80 Su + % 20 Glikol Karışımı Durumunda -8 °C % 70 Su + % 30 Glikol Karışımı Durumunda -16 °C % 60 Su + % 40 Glikol Karışımı Durumunda -25 °C % 50 Su + % 50 Glikol Karışımı Durumunda -37 °C % 40 Su + % 60 Glikol Karışımı Durumunda -50 °C % 30 Su + % 70 Glikol Karışımı Durumunda <-50 °C % 20 Su + % 80 Glikol Karışımı Durumunda -45 °C % 10 Su + % 90 Glikol Karışımı Durumunda -28 °C %100 Glikol karışım yani antifiriz -12 Yani sadece antifriiz koyarsanız -12 lere kadar dayanabilirken 50+50 karışım ile -37 ye kadar koruma sağlanır. Hep antifriz konulursa radyatör delinir olayı yanlıştır. Delinme şu şekilde olur; her zaman antifriz kullanmak gerekirken uzunca bir süre antifriz kullanmazsanız sistem içerisinde korozyon ve aşınma oluşur fakat oluşan delinmeler yine aynı şekilde oluşan kalıntılar ile tıkanır fakat sonradan antifriz koyarsanız, koyulan antifriz aşınmış yerlerdeki pas vb şeyleri söker ve sonuç olarak o tıkanan delikler açılır ve radyatörünüz su kaçırmaya başlar. Hararet ile ilgili diğer arkadaşlar daha tecrübelidirler ve bilgi vereeceklerdir diye umuyorum, geçmiş olsun hocam.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
teşekkür ederim tello
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
?
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Şimdi sanayiden geldim. Kalorifer peteğinin yanında çok küçük bir delik var. Damla şeklinde su görünüyor. Ama araç su eksiltmiyor çok minik olsa gerek delik. Usta o deliğin araca hava yapabileceğini söyledi. Su deposunun kapağını açınca fıs diye ses geldi bu şekilde hava yapar dedi.
Fikri olan var mı?
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sistemde dolasan su basinclidir. Dolayisiyla kapagi acinca gelen bir miktar fis sesi normaldir. Delik var ise radyatorunuzu degistirin ve sistemi emin oldugunuz oranda antifirizli sogutma suyu doldurtun. |
||
![]() |
||
|
rayatörde delik yok, sanırım kalorifer peteği için dediniz değiştir diye. Peki ustanın dediği doğru mudur, petekteki delik yüzünden hararet yapıyor olabilir mi?
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Ben yanlis okumusum ozur dilerim. Eger sistem hava aliyor ise hararet problemleri olusabilir. Hatta hararet bir anda sona dayanabilir vs. Peki usta araca konulmus olan antifirize bir yorum yapmadi mi? |
||
![]() |
||
cgty86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
|
aynı sorunla bende karşılaştım ve 2 gün önce kalorifer peteğini değiştirdim, delik kalorifer radyotörü hava yapar ve buda aracın hararet yapmasına neen olur gösterge bazen hiç yerinden kalkmaz yada birden kalkar .
|
||
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit
|
||
![]() |
||
|
peki peteği değiştirince düzeldi mi ve sizde de mi aynıydı sorunlar? Uzun yolda sürekli yükseliyo fakat şehir içinde sıkıntı yok. Ayağını gazdan çekince ya da boşta 200 - 300 mt gidince 90 a geri geliyo hararet.
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Ustaya antifirizi sormayıunuttum ama sorsam da yo yo hocam ondan bi şey olma diyeceğine eminim :) Full antifiriz dolu olması araca hararet yaptırır mı peki? Geçen yıl da aynı adama koydurmuştum antifirizi yine yükseliyordu ama bu kadar değildi ve radyator tıkayıcı döktüğümüzde petekteki deliği tıkadığı için sanırım sorun yoktu
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Peteği değiştirmek istedim hocam buradaki elektirikçiler onu sökemez dedi doğru da söyledi ya. Kesin bi yerleri bozarlar. 70 lik termostat takmayı düşünüyorum araca. Ne dersiniz? Yaza kadar idare etsin de yazın ankarada iyi bi ustaya baktıracaz atık işallah.
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Evet yaptirir. Kirmiziya geliyor mu hararet hic? Düzenleyen koliva - 22 Aralık 2012 Saat 15:27 |
||
![]() |
||
|
Yok ya çok şükür En üstteki beyaz çizgiye de gelmedi hiç 100 ile 105 civarında seyrediyor. Bu şekilde kullanmanın bi zararı olur mu araca? kırmızıya kadar sorun çıkarmaz diye duymuştum
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
gncl
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Bir problem olmaz. Istersen birde radyator fanina baktir. Ihtimal vermiyorum ama 1. kademe fan belki acmiyordur. |
||
![]() |
||
|
Fanda sıkıntı yok çalışıyor 1 ve 2 de. Bu yazlık termostat dediklerinden taksam mı acaba? Sorun olur mu? Bi de bu antifirizi taktım kafaya ya ful antifirizden mi hararet yapıyo acaba? Petek de delik oradan da olabilir. Olmazsa antifirizi boşalttırıp 50 - 50 oranında koyup deneyim bi de.
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Termostati degistirmenizin bir fayda saglayacagini dusunmuyorum. Onun yerine petegi hallettirin ve emin oldugunu karisimda sogutma suyuyla doldurtun. Termostati degistirmeniz sadece aracin o derecelere biraz daha gec ulasmasini saglayacaktir ama yine de ulasacaktir. |
||
![]() |
||
|
? Bu arabalara doğuda binilmiyor ya. Yaptırmak istesen usta yok. Benim ustamın bana dediği burada elektirikçiler beceremez onu mahvederler açtırma dedi ve kalorifer peteğini değiştiremiyorum şu anda. Ya Vana servise gitcez ya da yazı beklicez.
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |