![]() |
|
206 İÇİN LPG ONERİSİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 Saat 15:37 |
arkadaşlar dün shell den benzin alırken ilginç ( bana göre ilginç :) ) bi olayla karşılaştım. genellikli 45 tl ye tam dolan tankım 85 tl olmasına rağmen dolmaya devam etti. Acaba havamı basıyo yoksa depoda delikmi var diye düşündüm ama lpg yi veren adam bizim gazın basıncı yüksek o yüzden fazla dolduruyo dedi.
başına böyle bi iş gelen veya bu konu hakkında bilgisi olan kimse varmı acaba ?
|
|
![]() |
|
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
benzin alırken diye yazmışım ama doğrusu lpg alırken olacaktı ;)
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lpg tankı kaç lt ve lpg lt'si ne kadar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
dostm lpg tankı 30 litre ve lpg 2.79 tl..bu şekilde hesaplayınca tam dolduğu zaman 85 90 arası bi fiyat oluyo fakat ilginç olan şu ki bugüne kadar shell de dahil full doldurduğumda 45 tl nin ötesine geçmiyodu.. ilk defa böyle bi durumla karşılaşınca hayrete düştüm .. acaba gerçekten adamın dediği gibi lpg nin basıncı yoğun olduğu içinmi fazla gaz aldı eğer öyle değilse bu işte bi sıkıntı var..
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam sene 99'da broadway'ıma tüp taktırdım o zaman gösterge ışıkları yoktu bagajdan konrtol ediyorduk lpg varmı diye, onun için sık sık tüp biter istasyonlara benzinde girerdim, o zamanın parası ile kimi istasyon 8 milyonluk kimi istasyon 12 milyonluk tüp doldururdu araçta 8 milyonlukla 200 km giderse 12 milyonlukla 300 km gidiyordu.
Siz 45 tl ile yaptığınız yolun yaklaşık 2 katını gidebilirseniz sorun yoktur. Bence 30 LT deponun 45 Liraya dolmasıda ilginç. Düzenleyen Serco05 - 19 Aralık 2012 Saat 16:14 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
45 tl yle ortalama 150 km gidiodum bakalım eğer iki katına yaklışırsa demekki hakikaten basınçlı gaz doldurmuştur ... ayrıca eğer söylediğiniz gibi bi durum olursa bi problemmi var acaba diye tamirciye gitmeye gerek kalmaz bu karda soğukta hiç çekilmez zaten bizim işlerini çok iyi yapan araba doktorları ! :) |
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
benim aracımda da aynısı oluyor...Petrolofisinde 50 TL ye fulletiyorum, Shell'de 75 TL ye fulleniyor.Problem yok..hava falan basmıyorlar, dedikleri gibi basınç olayı..Çünkü 50 tl ye fullediğimde 180 km yapıyorum, 75 tl ye fullediğimde 250-260 km yol yapıyorum....
|
|
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Valla ilk kez duydum arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler. Babama sorayım dicem ama adam Opetten başka yerden doldurmuyor
![]() ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
ilk defa duyuyorum çok ilginç
![]() |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
arkadaşlar merhaba...aitker lpg gaz taktırdım...30 tl ye 11 lt civarında gaz aldım...iki ışık yandı...45 km yol yaptım şehir içi ve iki gün dolmadan kırmızı ışık yandı...bu nasıl olur...kaç km daha gider bu araç...geçenlerde 40 tl ye gaz almıştım bursaya gidip geldim 180 km yol o zaman gaz bitmişti...şimdi neden böyle oldu anlamadım...ortalama km de kaç kuruş yakıyor bu meled...
|
|
![]() |
|
offchu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Hocam senin bir yanlışın olmasın ? Çünkü benim depo da 30 lt hatta 32 lt depoyu geçen gün 76 tl ye doldurttum lt 2.79 ise 83 tl ye dolması gerekiyor tankının, 45 tl ye nasıl tam doldurdun tankı ben pek anlayamadım açıkcası.
|
|
![]() |
|
offchu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Lpg yeni bağlandıktan sonra en az 250 km yol yapılması gerekir tam randıman alabilmek için daha sonra ustanıza gidip kalibrasyon ayarı yaptırmanız gerekmekte gerçi şuan için sizin değerler şehir içi için normal,ortalama 20/25 kuruş yakarsınız şehir içi şehirler arası ise kullanıma bağlı olarak 17,18 kuruşa kadar düşer aracınız kullanıma bağlı değişiklik gösterir tabi bu durum |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
bende anlayamadığım için açtım knuyu dostum ;) ama anlaşılan şu ki bu durum gazın basıncıyla alakalı bazen düşük basınçla verdiği için depo dolmuş gibi görünüyo ama hakkı olan yüksek basıçla doldurduğu zaman gerçek değerini dolduruyo..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |