Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 İÇİN LPG ONERİSİ

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26166
Tarih: 16 Haziran 2025 Saat 03:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 İÇİN LPG ONERİSİ
Mesajı Yazan: bilalbaloglu
Konu: 206 İÇİN LPG ONERİSİ
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:37
arkadaşlar  dün shell den benzin  alırken  ilginç ( bana göre ilginç :) ) bi olayla  karşılaştım.  genellikli 45 tl ye  tam  dolan tankım  85 tl  olmasına rağmen  dolmaya  devam  etti.  Acaba  havamı  basıyo yoksa  depoda  delikmi  var diye düşündüm ama  lpg yi veren adam  bizim  gazın  basıncı yüksek  o yüzden fazla  dolduruyo  dedi.
başına  böyle bi iş  gelen veya bu konu hakkında   bilgisi  olan  kimse varmı acaba ?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:39
benzin   alırken  diye  yazmışım  ama  doğrusu  lpg  alırken  olacaktı ;)

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:50
Lpg tankı kaç lt ve lpg lt'si ne kadar.

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:04
dostm lpg  tankı 30  litre ve lpg 2.79 tl..bu şekilde  hesaplayınca  tam  dolduğu  zaman 85 90 arası  bi fiyat  oluyo  fakat  ilginç  olan şu ki bugüne  kadar  shell de  dahil  full  doldurduğumda 45 tl nin  ötesine  geçmiyodu.. ilk  defa  böyle  bi durumla  karşılaşınca hayrete  düştüm .. acaba  gerçekten  adamın  dediği  gibi lpg nin  basıncı  yoğun  olduğu  içinmi  fazla  gaz  aldı   eğer  öyle  değilse  bu işte  bi  sıkıntı var..

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:14
Hocam sene 99'da  broadway'ıma tüp taktırdım o zaman gösterge ışıkları yoktu bagajdan konrtol ediyorduk lpg varmı diye, onun için sık sık tüp biter istasyonlara benzinde girerdim, o zamanın parası ile kimi istasyon 8 milyonluk kimi istasyon 12 milyonluk tüp doldururdu araçta 8 milyonlukla 200 km giderse 12 milyonlukla 300 km gidiyordu. 

Siz 45 tl ile yaptığınız yolun yaklaşık 2 katını gidebilirseniz sorun yoktur. Bence 30 LT deponun 45 Liraya dolmasıda ilginç.

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:22

45  tl  yle ortalama 150 km  gidiodum  bakalım  eğer  iki  katına  yaklışırsa  demekki  hakikaten  basınçlı  gaz  doldurmuştur ...  ayrıca  eğer  söylediğiniz  gibi  bi  durum  olursa  bi  problemmi  var  acaba  diye  tamirciye  gitmeye  gerek  kalmaz  bu  karda  soğukta  hiç  çekilmez  zaten   bizim  işlerini  çok iyi  yapan  araba  doktorları  !  :)

Mesajı Yazan: ertanakar
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:24
benim aracımda da aynısı oluyor...Petrolofisinde 50 TL ye fulletiyorum, Shell'de 75 TL ye fulleniyor.Problem yok..hava falan basmıyorlar, dedikleri gibi basınç olayı..Çünkü 50 tl ye fullediğimde 180 km yapıyorum, 75 tl ye fullediğimde 250-260 km yol yapıyorum....

-------------
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:33
Valla ilk kez duydum arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler. Babama sorayım dicem ama adam Opetten başka yerden doldurmuyor Smile. Neyse yaşarsak şaşırmayalım o zaman LOL.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 17:53
ilk defa duyuyorum çok ilginç Big smile

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 18:03
arkadaşlar merhaba...aitker lpg gaz taktırdım...30 tl ye 11 lt civarında gaz aldım...iki ışık yandı...45 km yol yaptım şehir içi ve iki gün dolmadan kırmızı ışık yandı...bu nasıl olur...kaç km daha gider bu araç...geçenlerde 40 tl ye gaz almıştım bursaya gidip geldim 180 km yol o zaman gaz bitmişti...şimdi neden böyle oldu anlamadım...ortalama km de kaç kuruş yakıyor bu meled...

Mesajı Yazan: offchu
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 18:16
Hocam senin bir yanlışın olmasın ? Çünkü benim depo da 30 lt hatta 32 lt depoyu geçen gün 76 tl ye doldurttum lt 2.79 ise 83 tl ye dolması gerekiyor tankının, 45 tl ye nasıl tam doldurdun tankı ben pek anlayamadım açıkcası.

Mesajı Yazan: offchu
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 18:18
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

arkadaşlar merhaba...aitker lpg gaz taktırdım...30 tl ye 11 lt civarında gaz aldım...iki ışık yandı...45 km yol yaptım şehir içi ve iki gün dolmadan kırmızı ışık yandı...bu nasıl olur...kaç km daha gider bu araç...geçenlerde 40 tl ye gaz almıştım bursaya gidip geldim 180 km yol o zaman gaz bitmişti...şimdi neden böyle oldu anlamadım...ortalama km de kaç kuruş yakıyor bu meled...

Lpg yeni bağlandıktan sonra en az 250 km yol yapılması gerekir tam randıman alabilmek için daha sonra ustanıza gidip kalibrasyon ayarı yaptırmanız gerekmekte gerçi şuan için sizin değerler şehir içi için normal,ortalama 20/25 kuruş yakarsınız şehir içi şehirler arası ise kullanıma bağlı olarak 17,18 kuruşa kadar düşer aracınız kullanıma bağlı değişiklik gösterir tabi bu durum

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 14:05
bende  anlayamadığım için  açtım  knuyu  dostum ;)  ama anlaşılan  şu ki  bu durum  gazın  basıncıyla  alakalı   bazen  düşük  basınçla  verdiği için  depo  dolmuş  gibi  görünüyo  ama  hakkı  olan  yüksek  basıçla  doldurduğu  zaman   gerçek değerini  dolduruyo..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net