![]() |
|
Şanzıman Yağ Basıncı ve "Gearbox Faulty" Sorunu? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 Saat 10:23 |
Arkadaşlar çeşitli başlıklarda yazmama rağmen malesef tam yanıt alamadım. O yüzden bu başlık altında son durumu özetleyip sorumu soracağım:
DURUM: - Arabam 2006 model, t(r)iptonik vites, 307 SW. - Aracım, yeni tip, yani makyajlı kasa. - Aracımın selenoid valfleri yeni tip. PROBLEM: - Aracı geçen sene aldım. Önceki aracım da 2005 307 idi. Onun vites geçişlerinde hiç sarsıntı yoktu. Ama bu aracı aldığımdan beri vites geçişlerinde sarsıntı var. - Havalar soğuyalı beri yaklaşık 2-3 aydır aracım yeni kalkış sonrası 5 dk içinde "GEARBOX FAULTY" hatası veriyor. Yani "Şanzıman hatası". Araştırdım, bunun selenoid valflerinin değişimiyle düzeldiği söylendi. - Aracımı bilgisayara bağlattım, basınç ayar arızası verdi, şanzıman yağ basıncında problemler varmış. (Hata Kodu: P1701) Şanzıman yağını değiştirdim, bir düzelme olmadı. SORULARIM: 1- Yukarıda saydığım 3 problem de elektrovana (selenoid valf) arızasını gösteren şeyler. Birçok insan bu sorunları yaşadığını, ve selenoid valfi değişimi ile bu sorunu hallettiklerini söylüyor. Fakat benim selenoid valflerim yeni tip. Yeni tip olmasına rağmen bozulmuş olabilir mi? 2- Aracımda zaten yeni tip selenoid olduğu için, selenoid değişiminde tekrar yazılım attırmama gerek olacak mı? 2005 ve öncesi 307'lerde selenoid değişimlerinde yeni selenoidler yazılım ile tanıtılıyormuş da.. 3- 4-5 ay kadar önce şanzıman yağı değişimi yaptım. Selenoid değişimi sırasında tekrar komple şanzıman yağını değiştirmeme gerek var mı, yoksa sadece ek yaptırsam olur mu? 4- Selenoid valf değişimi için şu üründen iki adet mi almam gerekiyor? http://www.peugeotmarket.com/ELEKTROVANASELENOIDTUM-MODELLER,PR-2.html Madde madde yanıtlayabilirseniz memnun olurum. Düzenleyen kuantum - 19 Aralık 2012 Saat 10:26 |
|
![]() |
|
tankut67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaşım..2006 model 307 sw premium kullanıyorum..Sorularını okudum..Çok basit bir şey söyleyeceğim sizin yaşadıklarınızın aynısını birebir yaşadım...Bostancı sanayi ve Atatürk sanayide otomatik şanzumancılarada gittim..Ne tekliflerle ve ne alternatiflerle karşılaştığımı anlatsam roman olur..Arkadaşım hiç nefesini yorma dudullu can otomativ yetkili serviste geçen sene her şey dahil 340 tl ye 2 saat içinde selonaidleri değiştirip aracı teslim ettiler..Şimdi kafam rahat hiç bir sorunum yok..Can otomativ Volkan beye ulaşmanı tavsiye ederim....
|
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
herşey dahil derken valfler + işçilik mi? yağ da dahil midir acaba? bir de telefonu var mıdır?
|
|
![]() |
|
valla aradım, eğer bu "can otomotiv" yetkili servis ise bana 650 tl civarı bir fiyat çıkardılar..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |