![]() |
|
Araç Stop etmiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
moschino ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 Saat 19:55 |
||
Merhaba Arkadaşlar,
Çoğunuz yaşadığı sorun eminim ki aracınızın giderken stop etmesidir. Ancak benim olayım tam tersi, Cumartesi günü arabayı 5 cm alcalttım daha sonra yarım saat kullanmadan aracın aküsü bitti yolda kaldım. Ertesi gün elektrikciye gittim akü şarj lambasında sorun olduğunu sorunun da tesisatta kopuk kablodan kaynaklandıığını söyledi. Ardından şarj dinamosundan seyyar kablo çekerek sigorta kutusunun içine koydu. Ve bana bi kaç gün bu şekilde idare edebilecegimi sorun yaşamayacagımı söyledi. Ardından arabayı çalıştırdım, kontağı kapattım ancak araba stop etmeden çalışmaya devam etti. Daha sonra bugün tekrar denediğimde, kontağı kapatıyorum anahtarı cıkarıyorum ama araba yine de stop etmiyor. 1. vitese alıyorum 30 cm kadar hareket edince stop ediyor araba Ama bu sadece ilk çalıştırma anında oluyor yani daha yola cıkmadan. Sorun sizce neden kaynaklanabilir. ARAÇ 206XR 2000 model benzinli 1.4
|
|||
![]() |
|||
moschino ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Arkadaşlar bilgisi olan yok mu ?
Bunlarda hareket sonlandırma beynimi ne varmış o arızalanmış olabilir diyolar. İlk benim başımamı geliyor bu ya ?
|
|||
![]() |
|||
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bende ilk defa duydum.. Umarım bilen vardır da bizlerde bilgileniriz.. Geçmiş olsun.. Umarım ciddi birşey değildir..
|
|||
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|||
![]() |
|||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
||
hiç böyle bişey duymadım elektirikçi bişeyleri kurcalamıştır.
|
|||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|||
![]() |
|||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
||
Arkadaşım kontak kablolarıyla oynamasın sakın bu elektrikçi ilk defa duydum
|
|||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|||
![]() |
|||
||
Bu sabah gittim tekrar baktırdım,
Lamba yanmadığı için kablosunda sorun olabilir düşüncesi ile şarj dinamosundan gösterge paneline yeni bir kablo cekmişti, sonra o kkabloyu cıkarttı o şekilde denedim o şekilde stop ettim motor durdu. Şimdi aracın kablo tesisatına bakacalar ona göre yeniden gçözden geçecek, Ayrıca bir yeni sorun daha eklendi şimdide KM saati çalışmıyor. yolda normal gidiyorum ama km göstergesi hareket bile etmiyor offffffffff offffffffffff
|
|||
![]() |
|||
AYKUTCERİT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2012 Konum: YEDEK PARÇA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AYKUTCERİT
||
Ateşlemeye giden elektrik kesilmiyordur. Kontağı kapattığınızda kontak anahtarının IGN (ignition-ateşleme) bağlantısında elektrik olmaması gerekir varsa bujilere elektrik gideceğinden motor stop etmez. Bu sorunun diğer kaynağıda ateşleme rölesidir. İkisinin kontrol edilmesi lazım.
Motor çalışırken aküyü sökmek sakıncalıdır stop etmek için ateşleme bobini sigortasını sökmeniz motor durunca akü kutup başını sökmeniz daha uygundur. GEÇMİŞ OLSUN......ŞAHİN PEUGEOT YEDEK PARÇA 0216 631 10 80
|
|||
ŞAHİNPEUGEOT AYKUT
|
|||
![]() |
|||
||
Cevap için teşekkürler... Büyük ihtimal orjinal kablodan ceikilince düzelecek gibi sorun, Ama birde şimdi KM saati çalışmıyor. O neden olabilir ?
|
|||
![]() |
|||
AYKUTCERİT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2012 Konum: YEDEK PARÇA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AYKUTCERİT
||
|
|||
ŞAHİNPEUGEOT AYKUT
|
|||
![]() |
|||
Utku can ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2013 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
||
Dostum benim başımada böle bi sorun geldi kontak geri çevirdiğinde aracım stop etmiyor 2000 model 206 var bende sen sorunu bulabildin mi cvp verebilirsen sevinirim
|
|||
![]() |
|||
||
merhaba geçmiş olsun.
bahsettiğim gibi benim akü lambası yanmıyordu elektrikci orjinal kabloyu bulamadığı için seyyar çekti. bu yüzden kaynaklanıyordu. Servise götürdüm orjinal kabloyu yaptırdım düzeldi orjinl kabloda kopukluk vardı.
|
|||
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli
Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |