Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Araç Stop etmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25718
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 15:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Araç Stop etmiyor
Mesajı Yazan: moschino
Konu: Araç Stop etmiyor
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 19:55
Merhaba Arkadaşlar,

Çoğunuz yaşadığı sorun eminim ki aracınızın giderken stop etmesidir. Ancak benim olayım tam tersi,
Cumartesi günü arabayı 5 cm alcalttım daha sonra yarım saat kullanmadan aracın aküsü bitti yolda kaldım. Ertesi gün elektrikciye gittim akü şarj lambasında sorun olduğunu sorunun da tesisatta kopuk kablodan kaynaklandıığını söyledi. Ardından şarj dinamosundan seyyar kablo çekerek sigorta kutusunun içine koydu. Ve bana bi kaç gün bu şekilde idare edebilecegimi sorun yaşamayacagımı söyledi. 

Ardından arabayı çalıştırdım, kontağı kapattım ancak araba stop etmeden çalışmaya devam etti. 
Daha sonra bugün tekrar denediğimde, kontağı kapatıyorum anahtarı cıkarıyorum ama araba yine de stop etmiyor. 1.  vitese alıyorum 30 cm kadar hareket edince stop ediyor araba
Ama bu sadece ilk çalıştırma anında oluyor yani daha yola cıkmadan.

Sorun sizce neden kaynaklanabilir.

ARAÇ 206XR 2000 model benzinli 1.4

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 00:05
Arkadaşlar bilgisi olan yok mu ? 
Bunlarda hareket sonlandırma beynimi ne varmış o arızalanmış olabilir diyolar.
İlk benim başımamı geliyor bu ya ?

Mesajı Yazan: phoenix.1905
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 01:01
Bende ilk defa duydum.. Umarım bilen vardır da bizlerde bilgileniriz.. Geçmiş olsun.. Umarım ciddi birşey değildir..

-------------
Peugeot 306 xr platinium (2001)

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 02:42
hiç böyle bişey duymadım elektirikçi bişeyleri kurcalamıştır.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 11:46
Arkadaşım kontak kablolarıyla oynamasın sakın bu elektrikçi ilk defa duydum

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 12:23
Bu sabah gittim tekrar baktırdım,
Lamba yanmadığı için kablosunda sorun olabilir düşüncesi ile şarj dinamosundan gösterge paneline yeni bir kablo cekmişti, sonra  o kkabloyu cıkarttı o şekilde denedim o şekilde stop ettim motor durdu.

Şimdi aracın kablo tesisatına bakacalar ona göre yeniden gçözden geçecek, 

Ayrıca bir yeni sorun daha eklendi şimdide KM saati çalışmıyor. yolda normal gidiyorum ama km göstergesi hareket bile etmiyor offffffffff offffffffffff

Mesajı Yazan: AYKUTCERİT
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 12:50
Orjinalini yazan: tanerfiliz tanerfiliz Yazdı:

Merhaba Arkadaşlar,

Çoğunuz yaşadığı sorun eminim ki aracınızın giderken stop etmesidir. Ancak benim olayım tam tersi,
Cumartesi günü arabayı 5 cm alcalttım daha sonra yarım saat kullanmadan aracın aküsü bitti yolda kaldım. Ertesi gün elektrikciye gittim akü şarj lambasında sorun olduğunu sorunun da tesisatta kopuk kablodan kaynaklandıığını söyledi. Ardından şarj dinamosundan seyyar kablo çekerek sigorta kutusunun içine koydu. Ve bana bi kaç gün bu şekilde idare edebilecegimi sorun yaşamayacagımı söyledi. 

Ardından arabayı çalıştırdım, kontağı kapattım ancak araba stop etmeden çalışmaya devam etti. 
Daha sonra bugün tekrar denediğimde, kontağı kapatıyorum anahtarı cıkarıyorum ama araba yine de stop etmiyor. 1.  vitese alıyorum 30 cm kadar hareket edince stop ediyor araba

Ateşlemeye giden elektrik kesilmiyordur. Kontağı kapattığınızda kontak anahtarının IGN (ignition-ateşleme) bağlantısında elektrik olmaması gerekir varsa bujilere elektrik gideceğinden motor stop etmez. Bu sorunun diğer kaynağıda ateşleme rölesidir. İkisinin kontrol edilmesi lazım.
Motor çalışırken aküyü sökmek sakıncalıdır stop etmek için ateşleme bobini sigortasını sökmeniz motor durunca akü kutup başını sökmeniz daha uygundur.

GEÇMİŞ OLSUN......ŞAHİN PEUGEOT YEDEK PARÇA 0216 631 10 80

-------------
ŞAHİNPEUGEOT AYKUT

Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 13:42
Orjinalini yazan: AYKUTCERİT AYKUTCERİT Yazdı:

Merhaba Arkadaşlar,

Ateşlemeye giden elektrik kesilmiyordur. Kontağı kapattığınızda kontak anahtarının IGN (ignition-ateşleme) bağlantısında elektrik olmaması gerekir varsa bujilere elektrik gideceğinden motor stop etmez. Bu sorunun diğer kaynağıda ateşleme rölesidir. İkisinin kontrol edilmesi lazım.
Motor çalışırken aküyü sökmek sakıncalıdır stop etmek için ateşleme bobini sigortasını sökmeniz motor durunca akü kutup başını sökmeniz daha uygundur.

Cevap için teşekkürler...

Büyük ihtimal orjinal kablodan ceikilince düzelecek gibi sorun, 

Ama birde şimdi KM saati çalışmıyor. O neden olabilir ?

Mesajı Yazan: AYKUTCERİT
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 14:32

Orjinalini yazan: AYKUTCERİT AYKUTCERİT Yazdı:

Merhaba Arkadaşlar,

RİCA EDERİM....MESLEGİMİZ...

KM SENSÖRÜNDE SIKINTI OLABİLİR.ONADA BAKILMASI LAZIM....GEÇMİŞ OLSUN....BEKLERİZ.

Cevap için teşekkürler...

Büyük ihtimal orjinal kablodan ceikilince düzelecek gibi sorun, 

Ama birde şimdi KM saati çalışmıyor. O neden olabilir ?

-------------
ŞAHİNPEUGEOT AYKUT

Mesajı Yazan: Utku can
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2013 Saat 21:50
Dostum benim başımada böle bi sorun geldi kontak geri çevirdiğinde aracım stop etmiyor 2000 model 206 var bende sen sorunu bulabildin mi cvp verebilirsen sevinirim

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2013 Saat 02:30
merhaba geçmiş olsun.

bahsettiğim gibi benim akü lambası yanmıyordu elektrikci orjinal kabloyu bulamadığı için seyyar çekti.
bu yüzden kaynaklanıyordu.
Servise götürdüm orjinal kabloyu yaptırdım düzeldi orjinl kabloda kopukluk vardı.

-------------
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli
Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net